Du vet att du är en smippy när ...

hippy

Du vet att du är en social hippy (smippy) när:

(Innan du går in i en kommentar, var noga med att läsa det sista avsnittet i det här inlägget!)

Jag älskar smippies, missförstå mig inte. Jag skulle vilja vara en dag - efter att jag har sparat tillräckligt med pengar för att köpa lite mark i bergen (med satellitbredband) och ett par liter patchouli. Mellan nu och då måste jag dock betala räkningarna.

Mina räkningar betalas när företag har framsynthet och mod att dra nytta av medier som ger bättre avkastning och kundnöjdhet än någonsin tidigare. Jag hjälper dem att göra det, och jag ber inte om ursäkt för det.

Twitter som marknadsföringsmedium

Guy Kawasaki berättade för Robert Scoble att Twitter kan vara det största PR-verktyget i historien. Twitter utvecklas.

I de senaste intervjuerna har grundaren Evan Williams redan noterat att han är mer upphetsad över möjligheterna med Twitter som ett marknadsföringsmedium än bara en social plattform. Twitter tar också steg för att tjäna pengar på framgången. Ta det smippies!

Twitter är en tillståndsbaserad marknadsföringsmedium. Som sådan ger den en perfekt tillfälle för företag att marknadsföra sig hur de anser vara effektiva. Genom att automatisera direkt svar via Tweetlater och automatiskt posta mina blogginlägg i Twitterfeed, Jag har ökat antalet prenumeranter på min blogg med 5% och ökat den dagliga läsekretsen (direkt från Twitter) med i genomsnitt 8%.

If dig väljer att följa mig, du ger mig tillåtelse att kommunicera med dig. Bli inte upprörd när jag gör det. Det första varje företag ska göra är att dra nytta av det handskakningen och svara direkt med något trevligt. Om du inte gillar det? Sluta följa! Det är så enkelt.

Social Media Marketing

Smippies borde bli lyckligare, inte mer upprörda, över marknadsföring på sociala medier. Popups och annan påträngande marknadsföring bleknar in i solnedgången. Slutligen anpassar företag sig och försöker hitta och få kontakt med konsumenterna där konsumenten är - inte genom att dra konsumenten som sparkar och skriker till dem.

Sökmotormarknadsföring är ett utmärkt exempel på detta. Företagsblogging blir en viktig övning för företag, eftersom det är ett enastående sätt att behålla och förvärva. Konsumenterna är på sökmotorer - det är där företag måste vara!

När företag slår till!

Så du har läst igenom allt och du måste tro att jag är någon stor kapitalistisk gris som råder företag att använda varje medium de kan för att manipulera, manipulera, manipulera och sälja, sälja, sälja.

Inte fallet.

Det vackra med sociala medier är att det äntligen balanserar spelplanen. Företag som försöker missbruka mediet kommer inte bara att misslyckas, de kommer att bli generade. Manipulationen och missbruket av Twitter, bloggning och sociala medier möts med smärtsamma och snabba straff ... om inte allt ut katastrof.

Det är bra för alla! Smippies ingår.

8 Kommentarer

 1. 1
 2. 3

  Älskar det här inlägget! Det gjorde mig faktiskt LOL.

  När jag började svara fick det mig att tänka lite mer, så jag hamnade faktiskt på ett svar på min blogg: http://www.afhill.com/blog. Det finns verkligen smippies där ute och kommer troligen alltid att vara det. Men fler av oss behöver sträva efter att vara smullets - de som känner igen båda sidor av sociala medier: det personliga såväl som det professionella.

 3. 4

  Följde faktiskt Andrea här från sitt inlägg om ditt inlägg (och jag tror att jag kommer att hänvisa till det också).

  Definitivt räkna mig (och vårt nätverk) ur Smippy-publiken. Men som ditt inlägg visar, bloggar intelligent och som en riktig människa en i både kategorierna Smippy och "Smullets" (komplimanger av Andrea) 🙂

  Blogga är definitivt "automatiskt" när du kommer förbi inmatningen (för hand) av vad det är du förmedlar. Jag tror att bloggarna som gör mig lite galna är de där mänskliga händer bara stötte på det när det skapades.

  Du kan se skillnaden 🙂

  Konstigt nog verkar Twitter vara ett rungande tema för mig idag - både i e-post och inlägg. Vi har också täckt det tidigare och använder det, men det är som att lära sig ett nytt ord ... det finns alltid en anledning till att saker dyker upp igen (så en uppdatering av Twitter är i ordning, eller så verkar universum berätta för mig).

  Åh, och förresten, reträtten i bergen med satellitanslutning låter också bra för mig!

 4. 5

  Smippy, Smulets ... Detta får mig att skratta! Du gör en mycket bra poäng om hur smippies kommer att bli pinsamma eftersom det är allt jag hör ... .. ta bort allt utom temat. Om du vill ha trafik från tweenersna, borde du ha några klockor och visselpipor så att de ens kan titta på din blogg.

  Hur som helst, jag är i tallskogen, älskar det, men har fortfarande räkningar att betala också. 🙁

 5. 6
 6. 7

  Jag älskar att stöta på ett konversationsfrämjande inlägg som jag saknade. Doug, jag uppskattar den transparens du erbjuder för din egen förstahandsupplevelse. Det lägger till lager till din trovärdighet och ger folk (som jag) påtagliga och relevanta anekdoter.

  Nu måste jag skynda mig och använda Smippy i en mening så att jag förbinder mig till mitt långsiktiga sociala medievokabulär. 🙂

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.