Massmedia till massnätverk = FAIL

social publikriktning

Vissa människor tror det världen är platt på grund av Internet. Jag instämmer inte alls.

Världen kan plana ut ur en data- och nyttighetssynpunkt ... men faktum är att geografiskt avstånd mellan människor fortfarande är en otrolig utmaning. Jag arbetar heltid med ett team i Indien och kan berätta att även om gruppen är oerhört begåvad, är kommunikation och att ställa väl definierade krav och prioriteringar viktigare på grund av klyftan. Mitt team och jag arbetar hårt för att överkommunicera med varandra.

Jag vill inte arbeta med andra människor än det team jag har nu, men konferenssamtal, semesterkonflikter, tidszoner, språk ... allt detta ger utmaningar som tar bort den produktivitet som vi skulle ha om vi befann oss i nästa rum. Världen är inte platt.

Ikväll fick jag en inbjudan till en Fast Company beta, där tidningen lanserar ett brett, robust socialt nätverk över entusiaster av deras tidning. Jag ska hjälpa till att betatesta applikationen en gång i veckan eller så - men jag tror att nätverkets framtid är helt enkelt dyster.

Snabb företagsbeta

Så mycket som jag kanske deltar i Fast Company är faktum att jag fortfarande bor och arbetar i Indianapolis, Indiana. Heck, jag har läsare av min blogg som arbetar på västra sidan av staden som jag inte har kunnat ansluta till och arbeta med under de senaste sex månaderna. Plats, plats, plats ... det är allt.

Så - låt oss säga att jag överger mina ansträngningar för nätverkande i Mindre Indiana och arbeta för att etablera ett nätverk och professionella anslutningar i Fast Company. Kommer jag att dra nytta av det? Jag tror inte det. Jag har inte råd att sicksacka över hela landet, och jag vill inte heller förlora den värdefulla tiden.

shel ribbade mig häromdagen som den enda killen twitterande i Indiana. Jag är naturligtvis inte, men jag är medveten om att min geografiska plats har begränsat det inflytande min blogg har såväl som mitt inflytande i branschen.

Innan du börjar undra ska jag meddela att jag inte har några planer på att flytta på flera år. Min son är en mycket framgångsrik student vid IUPUI och min dotter är 13 och skulle döda mig om jag flyttade från hennes vänner, kör, årboksklubb etc. här i Greenwood, Indiana. När de väl är borta från hemmet och på egen hand kommer jag dock att tänka på det allvarligt.

Mycket få av oss lever och arbetar globalt. Kanske vill ännu färre av oss verkligen göra det. Världen, som vi ser den, är lokal och vi fortsätter att arbeta och leva lokalt. Vi bygger vänskap lokalt, företagsnätverk lokalt och får betalt lokalt. Därför är breda sociala nätverk som Fast Company helt enkelt dömda till misslyckande - de har ignorerat geografi som en nyckelfaktor i nätverk.

Fast Company kommer inte heller att känna igen hur affärer bedrivs lokalt. Hoosiers har en helt annan affärsetikett. Vi är ofta vänner med konkurrenter och delar mänskliga resurser och talanger från hela regionen. Mindre Indiana startades för veckor sedan och trafiken dvärgar redan många av de regioner som är mer etablerade "mass" medieföretag.

Ses om Mindre Indiana! Förlåt, Fast Company!

10 Kommentarer

 1. 1

  Jag bräste bara artikeln och det här läste jag.

  Bla bla bla

  snabbt företag

  bla bla bla

  sociala nätverk

  bla bla bla

  dömd att misslyckas.

  Detta är INGEN sätt en förolämpning riktad mot dig utan mer ett fullständigt avtal med dig.

  Ett annat socialt nätverk? Stön ... Puh-leasing. Har vi inte tillräckligt redan. Jag är redan trött på Facebook, My Space ser ut som en html-ödemark från 1996.

  Internet står inför överbelastning av sociala nätverk. Ge mig en paus, påminner mig om en ny produkt för fastighetsindustrin där en agent kan skapa sitt eget sociala nätverk för kunder och potentiella kunder kan interagera med varandra och få agenterna att se hela tiden på dem.

  Mitt svar var "vad är poängen?" din kund kommer inte till DITT sociala nätverk. Om du vill lyckas med marknadsföring av sociala nätverk bör du ansluta / delta med dem i deras sociala nätverk.

  loren

  • 2

   Vi är helt överens, Loren. Mitt inlägg är helt enkelt en varning till alla företag som tror att de måste hoppa ombord på Social Networking vagnen för att spara sin webbnärvaro. Några veckor framåt kommer de att vara ute massor av utvecklingspengar och skrapa i huvudet och undra varför det inte fungerade.

   Det är helt enkelt inte tekniken eller webbplatsen som människorna lockas till, det är nätverket som räknas - vem, var ... och mest varför ?!

 2. 3

  Ja, jag håller också med.

  Spridningen av sociala nätverk närmar sig tröskeln för annonsvärden.

  En sak jag skulle nämna är att jag arbetade i Indien i 3 år (inte med människor i Indien utan i Rajasthan), och många av dessa problem som du nämner beror på allvarliga infrastrukturproblem. Nämligen kraften slocknar slumpmässigt åtminstone flera gånger om dagen!

  Jag visste inte att du var från Indy. Jag är också. Växte upp på Rockville road och talade om IUPUI - Det var där jag gick i skolan också!

  Hur som helst, trevligt inlägg. Jag tror att många människor i bloggsfären är vad som än blir lite utbränd på den här typen av hyper-sociala nätverk.

  Jon

 3. 5

  Heh. Det låter bara som Hoosier-specifik främlingsfientlighet för mig ... 😉

  Men på allvar ... bra inlägg. Jag arbetar på ett stort projekt på distans och hittar utmaningar som du beskriver även om klienten är här i det goda USA (men ingen av oss är i Indiana. 🙂 Jag tycker att jag skriver mycket långa mejl för att förklara begrepp som tar enormt mycket tid men naturligtvis kunde jag inte ens ha gjort projektet för dem för 10 år sedan ...

  OTOH, jag hittar något mycket användbart som kommer ut ur det. Att tvingas rättfärdiga saker via e-post ger mig en stor historia av projektbesluten och ger mig också innehåll som jag senare kan mina när jag är klar med detta projekt och (förhoppningsvis) kan börja blogga igen.

  Jag ser att jag också kommer att kunna närma mig ett liknande projekt och kunna återanvända mycket av det jag skrev till dem som motiverar de riktningar jag har tagit.

  En del av detta är att min klient är väldigt villig att ta min vägledning och låter mig bara förklara saker och samtycker till dem snarare än att bekämpa mig om mina rekommendationer. Jag har tur så, Till skilnad från dig ibland.

  JMTCW ändå. 🙂

  • 6

   Åh också, du säger att framtiden för sociala nätverk är dyster men du sträcker mindre Indiana. Försöker du inte verkligen istället säga att nyare sociala nätverk behöver ett starkt gemensamt band och i ditt fall är det geografi och (något) delad kultur?

   Min pappa har varit en del av ett socialt nätverk online i antagligen 15 år nu. Det kallas en e-postlista för personer som (oftast nu brukade) äga ett visst märke och en modell av motorcykel som bara producerades i USA på tre år och som inte har producerats sedan 3. Hans sociala nätverk är starkare än någon annan web- baserat socialt nätverk jag har sett (Facebook ingår), och allt är självorganiserat och hanteras via e-post. Så starka att de har haft årliga möten och så få som två platser och så många som fyra platser runt om i USA under de senaste tio åren. Så sociala nätverk behöver inte * vara lokala för att vara starka, de behöver bara ett starkt delat band (även om lokalt är en av de starkare obligationer som finns.)

   Som sagt, låt oss anta att du ville försöka bygga ett online socialt nätverksgemenskap för en publiceringsklient och låt oss säga att klienten har ett gemensamt intresse (kanske till och med motorcyklar.) Hur skulle du göra för att göra det med tanke på dina kommentarer om att sociala nätverk är dyster?

   • 7

    Hej Mike,

    Jag antar att min poäng inte var tydlig. Min poäng är att "MASS" sociala nätverk kommer att vara misslyckanden - men "MICRO" sociala nätverk - sådana med mycket specifika mål eller målgrupper kommer att fortsätta att spridas. Ditt exempel på ett delat motorcykelintresse är perfekt - jag kunde helt se ett mycket riktat socialt nätverk som skulle vara framgångsrikt.

    I det här fallet var mitt exempel FastCompany att bygga ett socialt nätverk för sina läsare. Det är helt enkelt för brett ämne utan möjlighet att koncentrera sig efter grupp, ämne, problem eller till och med geografi.

    Dessa massmedier tycker bara att "sociala nätverk" är nästa buzz och de behöver alla starta en. De är dömda till misslyckande!

    Här i Indianapolis finns IndyMoms och IndyPaws ... två sociala nätverk som koncentrerar sig både geografiskt och efter ämne ... och båda går fantastiskt.

    Doug

 4. 8

  Jag tror att ett av de bästa exemplen på att massmedier saknar internetets poäng är http://www.honeyshed.com. Det beskrivs som hemshopping möter MTV. Jag säger booo.

  Massmediala mentaliteter kommer bara inte att klippa det på internet, det är för lätt att stänga av och ställa in. Jag ifrågasätter till och med möjligheten hos nischade sociala webbplatser eftersom facebooks öppna API och stora användarbas gör det till en mogen mark för utvecklare att dra nytta av det.

 5. 9

  Intressant inlägg. Jag kan verkligen säga att jag har predikat en liknande predikan ganska länge.

  Den viktigaste utmaningen är hur människor förhåller sig och trots att människor av naturen är sällskapliga, behöver de fortfarande något gemensamt och det kan vara geografiskt eller det kan vara religiöst, etniskt, ämne, utbildning eller på annat sätt. De stora nätverk som MySpace och Facebook bidrar inte till denna gemensamhet och därför är de dömda till en sekundär position och nya nätverk måste växa upp för att lösa den grundläggande utmaningen.

  Den sekundära utmaningen är att informationen där ute är för mycket i kvantitet och för lite i kvalitet eftersom det inte finns några ämnesredaktörer eller experter som skickar innehållet. Detta kommer bara att hända när nätverken blir mindre och mer fokuserade och därmed informationen är mer fokuserad och förhoppningsvis mer filtrerad eftersom det förmodligen bara personer med relevant kunskap bidrar.

  Tack för inlägget.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.