Snabbast växande blogg på planeten?

Depositphotos 11650048 s

För över ett år sedan (2005) bestämde jag mig för att jag skulle behöva sätta upp några tekniska mål för mig själv. Inspirerad av människor som Seth Godin, Malcolm Gladwell, Robert Scoble och Shel Israel, dover jag blogg, sociala nätverk, sökmotoroptimering och analytics samt alla underliggande tekniker som drivit dem. Det har inte varit raketvetenskap, men det har varit en fantastisk period i mitt liv. Jag har upptäckt vad min passion är och jag har byggt mycket förtroende för mina förmågor.

Från och med nyligen har jag överträffat några av de mycket bloggare som utbildade mig. Det borde vara den ultimata komplimangen till dessa människor (jag hoppas att de tar det på det sättet!). Med 55,000,000 bloggar som spåras genom Technorati, accelererar jag nu snabbt och upp till en rang av 35,000 eller så. Det är fantastisk tillväxt och bör fånga uppmärksamhet i branschen. Jag är fortfarande inte bland de 100 bästa och jag har inte heller fått några bloggpriser ... men mitt hårda arbete och min kunskap om mitt ämne har gett resultat. Detta trots så många strejker mot mig:

 • Jag är inte rik
 • Jag är inte känd
 • Jag har inte "insiderinformation" i branschen
 • Jag har inga branschförbindelser
 • Jag bor inte i Silicon Valley (jag bor i Indiana!)
 • Jag har inte skrivit en bok (ännu!)
 • Jag jobbar både heltid och sidjobb

Några av fördelarna jag har haft:

 • Jag har min egen webbhotell så att sätta upp min webbplats och underhålla den är en bit kaka.
 • Jag kan programmera. WordPress är en fenomenal bloggplattform, men jag har varit tvungen att "finjustera" mina teman och de av mina klienter för att verkligen optimera dem för användbarhet och sökmotoroptimering.

Med detta i åtanke tycker jag att följande statistik är ganska imponerande och talar till det hårda arbete jag har gjort. Här är en lista över de 100 bästa bloggarna eller ganska välkända bloggare och deras 3-månaders tillväxt (Alexa.com). Beviljas, jag har en lång väg att gå innan jag måste skrapa in i blogosfärens toppnivåer - men detta ger fortfarande ett bevis på att innehållet och råden i min blogg har varit användbart och fokuserat.

Plats
Rang
På inflytande och automatisering
+354,691
+ 474%
John Chow Dot Com
+34,123
+ 882%
Skapa passionerade användare
+4,637
+ 32%
Problogger.net
+549
+ 22%
Seth Godin
+465
+ 13%
Engadget
+84
+ 12%
Huffington Post
+13
+ 4%
Blogg Maverick
-63
+ 8%
Michelle Malkin
-1,459
-15%
Scobleizer
-7,469
-48%
Nakna konversationer
-17,428
-14%

Hur har jag gjort detta? Du måste läsa en hel del här, men jag har inte hållit tillbaka några hemligheter. Allt finns här i den här bloggen ... experimenten, resultaten, allt! Den kanske mest spännande nyheten på senare tid är att dela denna kunskap med några nya bloggare. Jag konsulterar några just nu och hjälper dem. Jag ser fram emot dagen då deras statistik kringgår min (förhoppningsvis efter att jag är i topp 100!).

Tack för att du läser! Tack för att du kommenterade! Tack för att du kom tillbaka! Om det finns några ämnen som du vill att jag ska täcka är du välkommen. Jag har aldrig riktigt slut på information att blogga om - men jag skulle gärna vilja ta del av ett ämne du väljer.

Jag vet att jag inte är den snabbast växande bloggen på planeten ... utan mitt hårda arbete is lönar sig. Fortsätt komma tillbaka, jag kommer att fortsätta dela med dig!

5 Kommentarer

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Bra jobbat Doug. Jag har prenumererat på din blogg de senaste månaderna och hittills gillade jag verkligen det jag sett. Som en bloggare som just började (och med samma slag mot mig) vet jag hur svårt det kan vara att dra in nya läsare när du precis börjar. Fortsätt det fantastiska arbetet!

 4. 4

  Doug
  Tack för att du är min tekniska ryggrad och vän. Hoppas att jag kan göra (för) dig vad du gjorde för dina "mentorer" - Skicka dig !! Haha !! Jag har inte funnits tillräckligt länge för att ha ett genomsnitt på 3 månader, men ser ut som att jag trenderar snyggt ... tack vare dig.

  Trafikrankning för patcoyle.net:
  Idag 1 vecka. Genomsnitt 3 mos. Genomsnitt 3 mos. Förändra
  Ej tillämpligt * 386,650 850,770 -

  Eftersom jag inte är den första kommentaren publicerar jag inte här BARA för att få tillbaka trafik till min blogg heller.

 5. 5

  Brandon,

  Det är vänliga ord. Jag uppskattar det verkligen. Jag gillar inte nödvändigtvis att tillväxten av min blogg - men ibland när du inte har namn eller berömmelse, måste du låta folk veta att du fortfarande är värd deras uppmärksamhet.

  Förra gången jag skrev om bloggens tillväxt och framgång ökade det räckvidden avsevärt. (http://www.dknewmedia.com/2006/09/03/my-blog-is-better-than-9986-of-all-other-blogs/)

  Jag undrar vad det säger om oss som läsare? Jag prenumererar på Johnathon Chows blogg nu efter att ha läst hur framgångsrik han uppgav att hans blogg var. Visst nog, jag har också lärt mig mycket av honom! Hans statistik är också utom synhåll.

  Tack igen! Och om du behöver hjälp - tveka inte att fråga!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.