ATTN: Utvecklare av applikationer för sociala medier

sociala medier utvecklare

Twitter. Facebook. LinkedIn. Min blogg. Min företag.

Bortsett från dessa har jag ett Google-konto. jag har en gravatar konto. jag har en Wordpress konto. Jag har en Yahoo! konto. Jag är på Flickr. Utsökt. Technorati. Ning.

Innan dess fanns MySpace. Och AOL. På dagen hade jag till och med ett Prodigy-konto.

Så här är min fråga, eftersom jag är helt överallt online, när du utvecklar din programvara varför i hela världen ber du mig fylla i samma frågor, ladda upp samma bilder och skicka nya inloggningar och lösenord? Varför skulle du göra det mot dig själv? Varför skulle du göra det så smärtsamt i din ansökan?

Jag har publicerat mina personuppgifter över hela Internet. Gå och använd den. Gör det enkelt för mig. Be mig logga in med Oauth och fånga all information från ett av mina nätverk och använda den för din nya.

Låt mig inte hitta en ny inloggning eller se om den är tillgänglig. Frustrera mig inte med att skicka in ett lösenord (två gånger) som jag aldrig kommer att komma ihåg ... som inte matchar något annat lösenord eftersom dina regler är olika. Låt mig inte verifiera min e-postadress - det gjorde jag redan för mina andra tjänster.

Heck, använd OpenSocial API för godhetens skull! Du kan då hämta mig och alla mina vänner.

Jag är nöjd med Twitter, Facebook och LinkedIn. Jag behöver dig inte. Jag behöver inte din ansökan. Det sista du borde göra är att ställa mig alla samma frågor som jag har svarat på under det senaste decenniet. Vill du imponera på mig? Gå ut och samla in och skrapa all information du kan hitta om mig och låt mig bara verifiera den.

Sluta vara så lat. Det är jag som du kan förvänta dig att vara lat. Gör det hårda arbetet för mig. Då ska jag testa din ansökan. Fram till dess, låt mig vara i fred.

Tack.

2 Kommentarer

  1. 1
  2. 2

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.