Bli inte avskräckt med sociala medier

Jay Baer

Jay BaerEn av de människor jag går ut för att höra tala är Jay Baer. I morse var jag tvungen att vakna innan solen för att köra upp till BloggIndiana att höra hans grundton - och det var väl värt resan. Det finns en hel del anledningar. Jay har 20 års erfarenhet som marknadsförare och viker sig inte från att yttra sig. Jay är också en äkta person - det finns ingen skillnad mellan vem du ser på scenen och vem du möter personligen. Efter att ha sett Jay tala ett halvt dussin gånger har jag inte sett samma presentation två gånger.

Jag beklagade Jay att jag var nyfiken på hur vissa bloggar som var mycket mindre än mina fick fler retweets, likes och nämnder. Jag undrade till och med kanske om vissa spelar branschen. Jay trodde inte att de var det - han får massor av retweets och social delning på sin blogg, Övertyga och konvertera (en måste läsas!).

Jag tror inte att kvaliteten på inläggen är frågan - vi respekteras mycket i marknadsföringsbranschen. Jay och jag diskuterade trafikvolymen jag fick och, i jämförelse, får hans blogg liknande läsekrets. Men hans läsare är ganska aggressiva på delning den information som Jay lägger ut. Inte en liten summa - en enorm mängd ... i genomsnitt 200 tweets per inlägg!

I Jay's hörn finns hans otroliga innehåll, hans expertis att kommunicera med sina nätverk och hans pågående talförlopp. Han har också en mycket större anhängare på Twitter och Facebook än vi gör. Runtom är Jay några ränder ovanför min rang. Om jag är kapten är han en amiral. Jag respekterar honom väldigt mycket.

Tillbaka till läsekretsen.

När man talade om detta blev det uppenbart att folket som följer Jay är extremt socialt med stor auktoritet. Människor som följer Jay är också uppe i topprankarna! Många av Jays anhängare har en enorm följd på egen hand - och de älskar att dela med sina nätverk. Det här är skillnaden mellan min publik och Jay. Jag är en slags mutter och bult som kämpar mot marknadsförare i skyttegraven. Även om vi lockar folk på alla nivåer av utbildning och branschansvar ... är det en blogg om marknadsföring.

Jay har en blogg om marknadsföring också, men han är mycket mer fokuserad och förfinad inom sociala medier än jag. Vi skär en bred sträng ... med allt från analytics till e-postmarknadsföring. Publiken jag når är engagerad, men har ingen anledning att dela eller marknadsföra innehållet som jag skriver. Många av mina läsare är helt inaktiva i sociala medier och fokuserar mer på varumärkesmarknadsföring och reklam.

Här är min poäng. Jag var kortsiktig när jag gnällde om mitt innehålls prestanda. Jag borde inte vara avskräckt alls - jag bör uppmuntras att jag pratar med en engagerad grupp läsare som ännu inte har hoppat in i de sociala medierna. Jag hoppas att jag kan hjälpa dem att komma dit, men det kan inte vara idag eller imorgon, det kan vara år borta. Ditt nätverk kommer förmodligen att vara liknande, särskilt om du inte är i online-branscher. Bli inte avskräckt eftersom du skriver massor av bra innehåll men det delas bara av en handfull människor. Inte alla är lika sociala som vi.

3 Kommentarer

 1. 1

  Tack. Jag förtjänar inget av det, men tack.

  Jag har aldrig kört siffrorna på detta definitivt, och jag är säker på att det finns outliers, men jag tror att det är sant anekdotiskt. Vad jag säger till mina kunder som bloggar är att ju smalare ditt innehållsfokus är, desto mer sannolikt är det att du uppmuntrar delnings- och prenumerationsbeteenden, eftersom det är mer troligt att läsaren känner att du pratar direkt om deras situation. Avvägningen är trafik.

  Bredare = fler besökare, mindre delning + prenumerationer
  Smal = färre besökare, mer delning + prenumerationer

  Fan, nu måste jag skriva ett blogginlägg om detta också! Tack för nudge DK. Fantastiskt att se dig som alltid!

 2. 3

  Twitter är fortfarande en lekplats för den intellektuella och sociala "twitterati". Jag följer över hundra människor bara i marknadsförings- / sociala / tekniska utrymmen, och det kan vara lite skrämmande att bearbeta all information. Mycket av innehållet som blir retweetad kommer från en ännu mindre delmängd. Prata om aggregering, vad sägs om att vi byter namn på det förvärring. En sak som jag skulle berätta för Dick Costolo på Twitter är "Få Twitter där ute till massorna, de stora otvättade minionerna, ge mig 400 miljoner Twitter-användare och prata sedan om en effektiv intäktsmodell." Men när det gäller vad ni gör, är det i grunden att du måste ge användbara, tankeväckande insikter regelbundet. Och (trumma) måste du, helt enkelt måste interagera med publiken, via kommentarer, vid evenemang, överallt. I många fall har kommentarerna jag läser ofta mycket bra grejer. Detta är förbannelsen och välsignelsen för den kult som vår lott.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.