Sociala medier gör och inte gör

gör inte sociala medierådgivning

Den andra kvällen pratade jag med en annan marknadsförare och vi diskuterade sociala medier, händelser och resultat. Han berättade för mig hur han bara inte hade sett resultaten från sociala medier för att göra det värt. För att vara ärlig kan jag inte säga att jag är helt oense. Medan min professionella profil och min affärsverksamhet fortsätter att växa kanske folk märker att min personliga följd på sociala medier har varit stillastående under en längre tid.

Ärligt talat går det mesta av min tid på sociala medier i privata diskussioner utanför mitt professionella nätverk. Jag deltar dagligen i professionella samtal, men det är en bråkdel av mitt personliga bruk.

Betyder det att det inte lönar sig? Nej, självklart inte. Jag tjänar inte aktivt på min sociala mediepublik så det är inte något jag tappar pengar på. Och ärligt talat vill jag inte alltid sälja på sociala medier. Lämna jag pengar från bordet? Kanske - men det stora antalet övergripande sociala medier som följer i jämförelse med målgruppen som skulle göra affärer med mig överlappar knappt.

Vad följande ger är den räckvidd jag behöver för att kapitalisera på skriv- och talmöjligheter. Folk ser de stora siffrorna, så de öppnar sin dörr för mig. När jag har dessa möjligheter ger de direkta intäkter. Så - i det långa loppet tjänar jag på min användning av sociala medier? Jag antar det!

Slutar jag aktivt marknadsföra och använda sociala medier? Absolut inte - det är fortfarande en kanal där min publik finns, en gemenskap som tillför värde till mitt arbete och där människor undersöker köpbeslut. Det är helt enkelt inte som omedelbar or lönsam som andra kanaler är för mig. Jag upptäcker att jag har ökat sociala mediers påverkan när jag har kombinerat den i tvärkanalsmarknadsföring och kampanjer mer än att använda den som en silokanal, så det är så vi hanterar och genomför vår strategi för sociala medier.

Sociala nätverk är bra ställen att marknadsföra ditt arbete och företag - särskilt de konsumenter som söker i kanalerna med hjälp av nyckelfraser, termer och hashtags - men de är inte platsen för en hård försäljning så det är viktigt att ha mer äkta interaktioner. Du måste utveckla förtroende och förståelse hos potentiella kunder.

Folket på Insurance Octopus har gjort ett bra jobb här med att sätta ihop några bra sociala medier bästa praxis i denna infografik om planering, användning, hashtags, publik- och innehållsanvändning. Det är bra råd!

Do's and Don'ts of Social Media Marketing

En kommentar

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.