Den verkliga anledningen att hyra en social media-guru

Depositphotos 53911431 s

Under det senaste decenniet har jag arbetat outtröttligt för att bygga en online-följd, auktoritet och så småningom en blomstrande företag. Nu står jag inför människor som vill hyra mina tjänster så att jag kan hjälpa dem att göra detsamma. Ibland är det ett fantastiskt företag med otrolig talang och jag kan leverera. Ibland är det inte så och jag tillhandahåller en annan tjänst.

Under dessa år har jag sett andra överträffa mig online och har lärt mig mycket. Jag har också överträffat många andra ... väldigt få har en publicerad bok eller ett eget företag centrerat kring sin expertis. Det har gett mig insikt i vad som fungerar, vad som inte fungerar, vilka investeringar som kan starta din auktoritet, liksom vad som verkligen kan skada det.

douglas karr seth godin

Men all denna kunskap är inte riktigt anledningen till att du vill anställa mig. Den informationen finns där ... den är online via mina blogginlägg, min affärsbloggar bok och mina presentationer. Om du följer mig, eller någon av de andra så kallade sociala medier guruer, nästan alla lägger ut informationen gratis. Visst - många erbjuder kondenserade träningsmöjligheter för att få en kraschkurs (det är en bra anledning att se oss tala) ... men poängen är att du fortfarande kan få det utan att anställa oss.

Vad du inte kan få gratis är vår auktoritet. Sociala media-guruer har ett bra följe - vanligtvis inom en trevlig nisch. Min nisch är marknadsföring på nätet, inkommande marknadsföring och införlivande av sök-, sociala och andra onlineteknologier för att bygga affärer. Medan jag konsulterar med många företag om dessa ämnen - andra företag som har investerat i mina tjänster letar efter något helt annat ...

De letar efter min påskrift så att de kan bygg auktoritet snabbare ... liksom tillgång till min publik.

Fans, följare, läsare och prenumeranter är en värdefull vara nuförtiden ... speciellt om du kan fortsätta att växa efter. Vissa människor ber mig att tala för att de har sett och haft mina presentationer - men många andra ber mig att tala för att de vet att jag kommer att marknadsföra deras verksamhet eller deras konferens för min publik. Om jag talar - vill jag att det ska bli en fantastisk händelse ... slutsåld med surr över hela Internet. Ärligt talat finns det liten chans att jag kommer att marknadsföra ett evenemang som jag inte deltar i ... Jag blir helt enkelt inte upphetsad över dem nog för att uppriktigt marknadsföra dem ... och min publik kan berätta.

Som sagt tar jag mina talmöjligheter och rekommendationer på allvar. Jag kastar inte bara en rekommendation utan att tro på källan - även om jag får betalt för det. Jag arbetar med många företag som jag aldrig har nämnt online. Det är inte så att jag inte tror att de är värda, utan att det skulle vara irrelevant att nämna dem för min publik. Inledningen skulle se ut på sin plats och tvingas.

Jag är förvånad över antalet sociala medier guruer som erbjuder betalda inlägg, betalda tweets och betalda påståenden utan att se till att de ger värde till sin publik. De lägger upp ostliknande foton med dem som står bredvid någon som är viktig för att på något sätt ge en känsla av att de måste vara lika viktiga ... se bilden ovan;).

Jag gör allt för att undvika dessa taktiker ... det skulle vara en förolämpning mot publiken jag har jobbat så hårt för att bygga och i slutändan riskera dem. Jag tror att det är en kortsiktig strategi att tjäna pengar - och det nedvärderar deras publik över tiden. Många av tjäna pengar online-guruer gör det här. De måste fuska och köpa intyg bara för att hålla jämna steg med den uppblåsta personan de har skapat online. Publiken kommer och går när den upptäcker att de har lurats.

Om du verkligen vill ha en stor online-närvaro och tillgång till publiken på en sociala medier guru, det enklaste sättet att göra detta är att hyra en stor sociala medier guru som har följande som du vill få tillgång till och bygga auktoritet med. Enligt FTC-riktlinjer kommer jag alltid att säga att de är en klient eller att jag får kompensation för mitt godkännande. Eftersom jag har varit försiktig så att jag inte pimpar ut min publik till någon som vill kasta mig pengar, bryr min publik inte att jag får betalt för det. De har kommit att inse att även mina betalda godkännanden alltid kommer att ge värde.

Att anställa en guru på sociala medier kan ge dig viktig information och konsultation som hjälper dig att driva ditt företag ... men den verkliga anledningen att anställa en är att få tillgång till sin publik och auktoritet genom en rekommendation. Utan den har du en lång väg framför dig. Med den kan du starta din närvaro på sociala medier och online-auktoritet.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.