Sociala medier och kapitalavkastning

gary vee

Gary Vaynerchuck håller snabbt på att bli en social mediaevangelist som jag alltid slutar att lyssna på, följa och hålla med om. Bryan Elliott nyligen intervjuade Gary i en tvådelad serie som jag skulle uppmuntra alla företagare ... från små till VD ... att lyssna på.

En punkt i intervjun slog mig - och jag är inte säker på att det var tillräckligt med betoning på det i intervjun. Gary pratade om företag som lägger kapital i sociala medier. Marknadsförare och företag letar ofta efter den snabba hit, kampanjen med en stor avkastning på marknadsinvestering. Jag tror att företag verkligen behöver tänka på sociala medier annorlunda.

Jag har alltid sagt att bloggen är ett maraton, inte en sprint. Jag har kunder som nu är frustrerade eftersom de efter flera månader inte ser den enorma avkastning som vissa i branschen deklarerar. De ser dock tillväxt och fart ... och det är det vi fokuserar deras uppmärksamhet på.

Det är ungefär som att sätta in pengar på ditt pensionskonto och förvänta dig att gå i pension om ett par år. Kan det hända? Jag antar att du kan slå en aktie som bryter ut .. men vad är chansen ?! Faktum är att varje tweet, varje blogginlägg, varje Facebook-svar ... och det efterföljande du får ... är en liten investering i framtiden för ditt företag. Sluta leta efter en omedelbar åtgärd.

Precis som ditt pensionskonto, titta på trenderna och se bara till att det går åt rätt håll. Växer du efter? Nå du fler människor? Får du fler omnämnanden, gillar och retweets? Dessa är alla nicklar, slantar och slantar som sätts in på ditt sociala medier -konto.

Jag personligen började med sociala medier för ungefär ett decennium sedan och har investerat varje vecka, om inte dagligen. Vissa är förvånade över hur snabbt mitt företag, Highbridge, har växt. Vi har haft vårt kontor öppet i lite mer än ett år och har varit på heltid i ~ 18 månader. Vi har 3 heltidsanställda och över ett dussin heltidspartnerföretag som vi arbetar dagligen med. Vi har kunder från Nya Zeeland, över hela Europa och i hela Nordamerika.

Jag byggde inte detta företag på ett eller två år. Jag byggde företaget under det senaste decenniet och byggde upp expertisen under ytterligare ett decennium innan dess. Tjugo år av investeringar i mig själv och min online community innan Jag har någonsin öppnat dörrarna till mitt företag! Det kräver fart, tålamod, ödmjukhet ... och oavbrutet tryck för att lyckas.

Om ditt företag börjar investera tidigare, snarare än senare, är chansen att ditt företag är robust och har en trogen gemenskap av kunder och fans stora. Börja lägga in eget kapital i sociala medier idag och du kommer inte att missa det. Som Gary säger har varje övergång i moderna medier - från tidningar, till tidningar, till radio och tv, begravt företag som inte kunde anpassa sig. Om ditt företag bestämmer sig för att inte investera är det bra. Dina konkurrenter kommer.

Risken är för sent. Att försöka gå i pension vid 65 när du börjar spara vid 60 fungerar inte. Inte heller kommer att investera i sociala medier. Företag måste i grunden förändra hur de ser på sociala medier, söka (påverkas av sociala) och onlinemarknadsföring om de är hemma för att överleva i morgon. Det här är inte en modefluga.

3 Kommentarer

  1. 1

    Det är så jag känner de senaste veckorna. Det är uppfriskande att se ditt perspektiv på detta och erkänna att sociala medier tar tid även i en "reagera NU" -atmosfär!

    Jag bloggade faktiskt bara om min oro innan jag läste det här! Jag läste det igen efter att ha läst ditt inlägg och såg att jag hade skrivit - "Jag tror att den SVÅRSTA delen av att styra sociala medias insatser är att vilja omedelbara resultat i en omedelbar responsvärld!" (http://bit.ly/l5Enda).

    Tack för inlägget Douglas! Det uppskattas MYCKET!

  2. 2

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.