The Wicked Lies som sociala medier -guruer väver

Depositphotos 33207643 s

Det här är en rant. Lögner, lögner, lögner. Jag är så väldigt trött på att höra allt skit som sociala medier "guruer" berättar för klienter. I går kväll gjorde jag en Twitter förklaras träning med Linda Fitzgerald och hennes grupp, Affiliated Women International. Gruppen består av erfarna, bemyndigade affärskvinnor. Med deras ord:

Vår vision är att ”ge kvinnor över hela världen”. Uppdraget är att berika, uppmuntra och utrusta kvinnor på ett sätt som leder till empowerment.

Under den första halvan av mötet var jag tvungen att skingra några av de lögner som gruppen hade fått höra. Det här är inte första gången. Det kräver att jag tar alla tillbaka ett steg och verkligen lugnar dem. Sociala medier kan vara skrämmande, men det behöver inte vara.

Webbplatser för sociala medier har inte instruktionsmanualer.

Anledningen är att varje person mäter fördelarna, syftet, gillar och ogillar annorlunda. Sociala medier ger användaren ... du kan läsa eller inte läsa, följa eller följa upp, prenumerera eller avsluta prenumerationen, gå med eller lämna ... det är upp till dig. Det är inte upp till någon kille som talar om sig själv som en bransch expert men har aldrig genomfört en långvarig varumärkes- och marknadsföringsstrategi i sitt liv.

 • Berätta inte för mig att jag inte ska använda automatiska direktmeddelanden på Twitter. Jag har lagt till över 500 prenumeranter i min bloggs RSS-flöde. Jag har över 30,000 XNUMX följare på Twitter. Människor följer inte upp på grund av auto DM. Jag bryr mig inte om du inte gillar det. Du behöver inte följa mig. Eller helt enkelt välja bort dem!
 • Berätta inte för mig att jag inte kan sälja på min blogg. Jag kan och säljer på min blogg. Naturligtvis ändrar jag min formulering och får bästa resultat när jag säljer mjukt och bevisar min auktoritet och expertis först. Jag vet vad jag gör. På mitt företag har min blogg flest omvandlingar av någon av de anställda.
 • Berätta inte för mig att jag måste publicera videor på Youtube. Jag gör videor för att ge personlig inblick i min personlighet och så att människor lär känna mig visuellt, inte bara i text. Jag tycker att det är viktigt, men det är inte nyckeln till min framgång. Jag vill hellre en klient som är obekväm med video undvika det än att göra ett dåligt jobb med det.
 • Berätta inte för mig att inte annonsera ... överallt. Jag har en framgångsrik blogg med tusentals besökare om dagen, tusentals prenumeranter, tusentals följare, och jag får talförlovningar (en vid en internationell konferens som kommer i Las Vegas ... mer om det snart), konsulterar spelningar, programmeringsmöjligheter och Jag är med i styrelsen för två nystartade företag. De små dubbla linjerna på mina inlägg verkar inte hålla mig tillbaka. Jag kommer inte att be om ursäkt för att jag tjänat några hundra dollar i månaden för de hundra + timmarna jag lagt ner på den genomsnittliga veckan.
 • Berätta inte för mig att jag behöver delta i konversationen på Facebook. Jag bryr mig inte om du får affärer på Facebook. Jag försökte det. Det gjorde jag inte. Så om jag automatiserar flöden från min blogg och Twitter där och loggar in en gång i månaden, är det tillräckligt bra för mig. Facebook är AOL-version 20 ... eller MySpace 3.0 ... säker på att det har siffrorna och tillväxten ... men det kommer att finnas något bättre som följer. Det är därför jag älskar webben. Jag tänker inte spela all min trafik, mitt nätverk och mina relationer på ett socialt nätverk ... Jag ska behålla det på min blogg som jag äger / kör / dirigerar / säkerhetskopierar / övervakar tack så mycket.
 • Berätta inte för mig att jag inte kan skicka ett e-postmeddelande med en stor bild och ingen text i min e-postmarknadsföringskampanj. Jag gjorde det och fick den högsta svarsfrekvensen för någon av våra kampanjer. Släpp det.
 • Berätta inte för mig att inte skratta. Jag undviker att förbanna online så mycket som möjligt eftersom jag känner att det är respektlöst mot min publik. Men det du vill cuss, förbanna bort! Jag behöver inte läsa den (även om jag läser en hel del framgångsrika webbplatser som gör det). Jag väljer helt enkelt att inte göra det.

Om du vill köra din Tjäna pengar snabbt system på Twitter. Ge järnet! Om du tjänar på det, bra för dig. (Jag kommer inte att följa dig eller ge dig någon uppmärksamhet.) Om du vill hitta din nästa anslutning på Facebook, gå till den. Om du vill använda Twitter som en sökmotor, ge järnet! Jag använder den som en nyhetsmarkering ... Jag älskar att slumpmässigt klicka på en länk, gå med i konversationen, hjälpa någon ut eller bara försöka driva trafik till min blogg med den. Lämna mig ifred! Jag kan använda det hur jag vill!

När du deltar i en presentation, läs en blogg, observera ett webinar och något gurun börjar prata om twetiquette, och vad du bör eller inte bör göra ... ditt förhållande mellan anhängare och personer du följer, etc, spring till dörren ... gå inte. Dessa gurus har ingen aning om vad ditt företag är, vad din bransch är, vad din konkurrens är, din försäljningsstil, hur du placerar din produkt eller vad din personlighet är. Hur kan de eventuellt berätta hur man använder sociala medier ?!

Jag delar med min målgruppsstrategier som jag har provat, hur man mäter resultaten och vad som fungerade / vad som inte fungerade. Jag förklarar funktionerna och funktionerna i de verktyg som de har till förfogande. Jag uppmuntrar mina klienter och publik att experimentera. Jag uppmuntrar att mäta. Jag uppmuntrar dem att göra tillräckligt med ansträngningar för att du är säker på om det är ett bra medium för dig eller inte. Vad som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig ... och tvärtom.

Sociala medier har ingen regelbok.

Fabrikat ditt reglerar när du går ... var noga med att mäta när du går. Du kan spendera mycket tid på att jaga glänsande objekt utan avkastning på investeringen.

38 Kommentarer

 1. 1

  Jag gillar det större meddelandet som ditt inlägg berör här, det vill säga att det inte finns några regler. Eller, om det finns "regler" som ibland kan bryta mot dem kan vara mer framgångsrika än att följa dem.

  Jag applåderar budskapet att skapa nya vägar, inte vara fårmarknadsförare.

 2. 2

  F: Vad är skillnaden mellan en regel och en bra idé?

  A: En regel är bara något som människor består. En bra idé är en fördel för många människor, kanske till och med för alla.

  Doug har helt rätt: det finns inga regler för sociala medier. Regelvärlden är offline, men det finns inga spelare, poliser eller domare som patrullerar cyberspace.

  Det finns dock bra idéer och oerhört dåliga idéer. Ett exempel på en oerhört dålig idé är förtal. Hörde du om det hemska som Doug Karr gjorde förra helgen? Bra, för jag gjorde det bara. Spouting lögner eller förtalar karaktär online kan ha negativa konsekvenser offline. Förutom att moderera bort den här kommentaren kan Doug skicka Vinny runt för att bryta mina knäskålar eller förse mig med en rättegång.

  Är Dougs förslag framför allt oerhört dåliga idéer? Jag tror inte det, men jag är inte övertygad om att de alla är bra förslag heller. Naturligtvis kan du skicka ett e-postmeddelande som enbart består av en bild och imponera på de flesta av dina kunder. Att göra det kommer också att främja dem som är synskadade. Av denna anledning försöker jag personligen följa Veen's Law och undvika att någonsin lägga ett ord i en grafik. (Men även jag tror inte Flickr ska vara olagligt. Det är överst.)

  På samma sätt kommer Auto-DMs bara att alienera en liten andel nya följare om du redan har 1,000-tals anhängare. Jag skulle inte rekommendera det om du är ny på Twitter eftersom jag förutspår att det kommer att hämma din tillväxt.

  Det finns inga regler för sociala medier. Men det finns bra idéer, och jag letar efter några. Känner du till något?

  @robbyslaughter

 3. 3

  Detta är geni och mycket sant. Jag hoppas att folk som lyssnar / läser kommer att uppmärksamma. Det finns inga regler när det gäller sociala medier och sociala nätverk. Det som fungerar inom mitt utbildningsområde kanske inte fungerar för någon annan i teknikvärlden. Bra saker.

 4. 4

  Jag håller i stort med ditt inlägg. Reglerna skrivs ständigt om. I själva verket finns det inga regler.

  Det finns inte ett enda sätt att marknadsföra på Internet.

  Det finns * bästa metoder * för att göra vissa saker på Internet. Det finns rätt sätt och fel sätt att distribuera en annonssupportad videoserie (om du vill bli framgångsrik, det vill säga), till exempel. Det finns ett rätt sätt att tjäna pengar på en blogg om det i första hand är en journalistisk plattform (dessa dubbelradiga annonser kan skapa otillbörlighet).

  Det finns * expertis på sociala medier, för vissa av oss har gjort detta i mer än ett decennium och har utarbetat bästa metoder för gemensamma uppgifter och mål.

  Å andra sidan tillbringar jag alltför mycket tid på att följa upp dåliga råd med bra eftersom någon “expert” fastställde lagen efter att ha läst tre månader av Mashable och Techcrunch och beslutat att de behövde bli proffs i branschen .

  • 5

   Tack Mark! Din kommentar är definitivt den anda som jag skrev det här inlägget i. Jag vill helt enkelt att folk ska veta att den här tekniken inte borde vara skrämmande, den borde vara möjliggörande!

 5. 6

  "Regelvärlden är offline, men det finns inga {advokater}, poliser eller domare som patrullerar cyberspace." Det finns verkligen advokater, poliser OCH domare (de senare är mer dömande än domstolens!), Och förtal och DMCA är bara några (men mest framträdande) raserier i cyberspace.

  Jag håller inte med termen "bästa metoder" som används som en mildare eller på något sätt annorlunda form av termen "regler", eftersom det bara är ett snyggt nytt sätt att säga "regler". Bästa metoder tillämpas kanske mer på sidkodning, men inte på innehåll (annat än stil & grammatik och stavning, och i så fall Best Practices FTW, men stilgrammatik och stavning gör INTE innehåll - de gör bara innehållet innehållsmässigt och förståeligt, vilket bör förbli viktigt).

  Som ni ser - jag har ställt upp regler här - men inte regler för hur man ska engagera sig i design eller strategi för sociala medier, så det gör jag inte.

 6. 7

  Välskrivet, djärvt, ärligt blogginlägg.

  Huruvida människor håller med om inläggets känslor eller inte är upp till dem men ...

  Detta är ett viktigt blogginlägg för hela samhället. Var noga med att följa de viktiga reglerna:

  Erbjudande värde
  Anslut och interagera
  Var dig själv

  framför allt: känna din kund eller ditt mål.

  Bra inlägg. Fortsätt så.

  DM-debatten är bra och inlägget kunde ha använt mer resonemang i din mening för att du slår till men ppl behöver varför DM-nazisterna är nötter

 7. 8

  Doug

  Exakt. En del människor gillar att positionera sig som ”tanke ledare” genom att publicera listor över vad som inte får göras. Sanningen är att vi befinner oss i vilda västern på sociala medier och allt går.

 8. 10

  På auto-DM: er:

  Tyvärr är auto-DM-funktionen skräppost, enkel och enkel. Varför skulle du automatiskt vilja automatisera kommunikationen? Det visar brist på respekt för människor som följer dig, imo. Du har rätt - det finns inga regler, men jag trodde att vi som marknadsförare kollektivt tidigare försökte skräpposta andra?

  På cussing:

  Var noga med att uppmuntra människor att skratta - kom ihåg att inte alla befinner sig i den position du befinner dig i. Lägre nivåer kan förlora sitt jobb eller eventuellt störa sin framtid när arbetsgivare ser att de tidigare har pratat offentligt. Att använda takt går långt där.

  • 11

   Adam,

   RE: Spam - Det enda sättet du kan få en Auto-DM är om du följer någon ... det är en opt-in. Oavsett om du uppskattar meddelandet eller inte betyder inte att du inte gav personen tillstånd att skicka ett meddelande till dig.

   Jag uppskattar faktiskt Auto DM och ser dem inte som SPAM. Jag skulle vilja veta mer om personen jag följer och att få ett direkt svar som det är fantastiskt. Det är inte svårt att ta bort dem.

   Re: Cussing - Jag uppmuntrade inte folk att cussa. I själva verket skulle jag uppmuntra människor att inte göra det. Jag säger bara att det fungerar för vissa människor och inte verkar skada deras följd. Det är bara en "regel" som inte fungerar för alla (men den fungerar för mig).

   Doug

 9. 12

  Lura mig en gång, skäm dig. Lura mig två gånger, skäm mig. Att inte delta i konversationen betyder att du har övergivit konversationen. Om jag kommer över din blogg, den som du äger / kör / dirigerar / säkerhetskopierar / och övervakar, förväntar jag mig att vårt samtal fortskrider då och där.

  Om du ställer in agendan och sedan drar ut, kommer jag inte tillbaka. Vad jag kommer att göra, om jag respekterar ditt arbete, är att ta ditt innehåll någon annanstans och diskutera det med andra människor som är engagerade i tanken på gemytlig analys. Vad du har gett kan vara en bördig idé, men vad du har lämnat oss om, om du inte deltar längre ner på linjen, är det bara en dovkanal.

  • 13

   Hej Christopher,

   Jag deltar ALLTID i konversationen. Oavsett om någon svarar mig på Plaxo, LinkedIn eller Facebook - jag returnerar alltid meddelandet. Min poäng är att jag inte får "bang for the buck" när jag tillbringar mycket tid i dessa områden, så jag tar meddelandet till mina följare där. Om de svarar svarar jag. Jag värdesätter dem bara inte som mitt primära sätt att nätverka.

   Tack för att du lägger till konversationen!

   Med mycket respekt.
   Doug

 10. 14

  Sheesh, Doug. Jag tror att någon hade dina trosor i torken för länge. På allvar tror jag att jag håller med dig (läs det bara en gång). Akta dig för alla "experter". Hitta hjälpare.

 11. 15

  Fantastiskt inlägg Doug! Människor frågar mig varje dag, 'Vilka tjänster ska jag använda för att växa mitt företag? Hur ska jag använda dem? ' Jag vet inte!!! Du måste titta på så många saker om ditt företag först. Det finns absolut INGEN one-stop-lösning för sociala medier strategi.

  Det bästa du kan göra är att göra en plan med några bra gissningar baserat på din befintliga information och erfarenhet, genomföra planen, mäta resultaten och kasta ut det som inte fungerar (samtidigt som du ökar det som fungerar, naturligtvis).

 12. 16

  Bra sorg tack för att du skrev detta. Jag håller med 100%. Om du vill undvika eller göra narr av eller blackball eller vad som helst för att jag inte "kommer i kö" - ha det. Jag behöver inte följa några regler och är helt OK med den verksamhet jag får göra på mitt sätt. Jag blir dock irriterad, särskilt på vissa webbklickar / -typer som (för mig ändå) beter sig som lemmingar och vars rörelse är beroende av vad någon talande huvud säger.

  Slutsatsen, gör välutbildade val, men ... tänk själv.
  -Jim

 13. 17

  re: twitter auto follow - Jag använder det inte och är ungefär 2500 följare. Med tiden går den hastighet med vilken jag får anhängare att öka och det blir allt svårare att ta itu med varje följd med något som liknar ett personligt "tack" ... hur lång tid som helst och följare följer sig, så Jag kan se en användning för autoföljning. Att inte vara opersonlig men det kan vara en tidskrävande övning. Vi får så småningom gå på varandra på Twitter. Om jag skulle använda auto follow skulle det förmodligen bara vara att säga tack och inte ”sälja” någonting ... bara ett enkelt tack. Personligen irriterar de automatiska DM: erna "kolla in min blogg" mig. Ett enkelt tack skulle inte.
  -Jim

 14. 18

  Doug - Shhhh. Du släpper katten ur påsen. Om människor får reda på kommer de att inse att det inte finns mycket behov av en social media-guru med mindre kunskap om sitt expertområde än en gymnasieelever. De kan också räkna ut att de flesta av dessa experter är ungefär lika användbara som haberdashersna i "Kejsarens nya kläder."

  Åh, och till killen som säger att "reglerna ändras" är det inte SEO där det faktiskt finns några ångliga regler som finns. I sociala medier finns det inga regler.

  • 19

   Hej Mike!

   Att bygga en spelplan och ta ett strategiskt tillvägagångssätt med en "bra" konsult kan hjälpa ett företag att fullt ut utnyttja varje medium, exakt mäta resultatet och spara dem mycket tid på att göra det. Jag förespråkar inte att gå ensam, jag är bara emot de experter som säljer någon magisk formel ... vi vet alla att det inte finns någon!

   Tack!
   Doug

 15. 20

  Alla nya sociala medier i sin linda är en flykt från de formella gränserna och kontrollerna. Det kan ha ett stort överklagande och tillåter friheter att förnya sig av många användare, behov, personligheter.

  Oundvikligen kommer vissa användare att försöka "äga" de nya medierna, att uttrycka behärskning och expertis som ett medel till självförstoring eller vinst. Detta verkar vara den naturliga vägen i alla mänskliga strävanden.

  Personligen gillar jag den tidiga anarkiska fasen när allt verkar möjligt: ​​Det är som en tom duk. Men oundvikligen återvänder människor till tröst i struktur och kontroller.

 16. 21

  Jag fann frihet när jag läste vad du har skrivit. Jag var först blyg för att utforska och prova nya saker på Twitter. Jag observerade. lära av andra och bara älska Twitters gåva att kunna dela och lära av andra.
  En gång jag läste kunde jag inte lägga upp något personligt som händer i mitt liv. Ärligt talat har jag hittat tweeting som ett av de mest effektiva verktygen vi sjuksköterskor implementerar på våra ingripanden och det är att kunna lufta ut och uttrycka vad du genomgår inuti dig. Det hjälper helt enkelt till att lindra och lindra livets smärtor och tryck.
  Det är trevligt att veta att jag kan vara vad jag är. Jag kan uttrycka mina åsikter och min stil precis som den är. Tack för den friheten, älska den! Ja!

  Tacksam,
  LADYwSENSE

 17. 22

  Uppfriskande att läsa information från en person som gör jobbet. Hur vet jag? Eftersom jag har erfarenheten av att göra det och vet att han har rätt.

  Nyckelpunkt: Använd sociala medier hur du vill. Om du vill bygga ett företag med hjälp av sociala mediers resurser. Gå efter det och använd det som fungerar. Till exempel har Facebook fungerat för mig. Jag fortsätter att använda den och det är en del av vår marknadsföringsstrategi för sociala medier som vi implementerar för kunder.

  Tack för den här väl formulerade positionen.

 18. 23

  Naturligtvis är faran i denna rant Doug att du kjolar farligt nära att ge dos och inte s själv, bara olika doser och inte är att de andra killarna.

  Jag tror att det verkliga budskapet, och i mina tankar gör du detta, är att oavsett vad verktyget är, bör användningen alltid dikteras av din marknad och dina mål. Det är ingen tvekan om att hur vissa människor säger att du ska använda sociala medier är perfekta för vissa. . . och de sätt du föreslår är uppenbart för dig och för andra, men absolut inte för alla.

  Den verkliga faran är när människor börjar bekänna rätt och fel sätt att göra vad som helst - det enda rätta sättet, som du påpekar, är det som fungerar för din unika situation.

  sociala medier är ett verktyg, det är inte en religion!

  • 24

   Hej John,

   Du gör en stor poäng - och jag tror att du klargör mina ytterligare. Jag vill inte skrämma, jag vill ge kraft. Att bemyndiga människor kräver att den sociala mediekonsulten är något opartisk, men kunnig.

   Till exempel är jag ett stort fan av StumbleUpon, men jag inser att det överensstämmer mer med mina surfvanor och personlighet än gör digg. Det betyder inte att mina klienter ska överge att använda Digg och hoppa på StumbleUpon, tho!

   Istället förklarar jag hur var och en kan användas, de unika funktionerna, hur de har presterat tidigare och uppmuntrar personen att testa var och en. Vi kan sedan mäta effekterna av deras ansträngningar och se vilken som gynnar dem (eller till och med om båda kan!).

   Doug

 19. 25

  Jag håller med om allt du har skrivit Doug, jag har sett samma situation här i Australien.

  Jag tror att reglerna som gäller är reglerna för allmän artighet och grundläggande sätt. Det kan finnas på webben men det betyder inte att det inte borde vara artigt och respektfullt

  Markera

 20. 26
 21. 27

  Det finns egentligen inga regler för någon; kanal, social, direkt / katalog, e-post, webb ... du heter det. bortsett från alla regler som FTC har tillämpat. Resultaten varierar kraftigt beroende på din publik, så du räknar ut vilka regler du måste följa för ditt företag.

 22. 28

  Det finns egentligen inga regler för någon; kanal, social, direkt / katalog, e-post, webb ... du heter det. bortsett från alla regler som FTC har tillämpat. Resultaten varierar kraftigt beroende på din publik, så du räknar ut vilka regler du måste följa för ditt företag.

 23. 29

  Det finns egentligen inga regler för någon; kanal, social, direkt / katalog, e-post, webb ... du heter det. bortsett från alla regler som FTC har tillämpat. Resultaten varierar kraftigt beroende på din publik, så du räknar ut vilka regler du måste följa för ditt företag.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.