Jag tror att B2B Social Media Marketing Framgång är överdriven

Gilla ogilla

Låt oss börja denna konversation med att säga att alla mina bevis är anekdotiska. Jag har inte gjort någon omfattande forskning för att bevisa mina instinkter; Jag fortsätter bara att fler och fler människor viskar till mig att de inte använder sociala medier för att få resultat. Och de lider inte alls; deras företag klarar sig bra.

"Vänta!", Förklarar du, "De kan göra så mycket bättre!"

Nej. Ett av företagen har över 100% tillväxt jämfört med året på en mycket konkurrensutsatt marknad. Ingen av deras ledarskap eller deras anställda upprätthåller en konsekvent social media-närvaro. De allra flesta av deras ledningar kommer från konferenser som de deltar över hela världen. De har ett internt säljteam som följer upp dessa leads och driver hemkonverteringar.

Ett annat företag har precis byggt ut nytt kontor och självfinansierar deras tillväxt. De har en integrationsprodukt som inte har någon konkurrens i en Enterprise-bransch och de signerar kunder så fort de kan visa dem en demo. Allvarligt - inga sociala medier.

Jag pratar inte bara om övervakning av varningar ... jag pratar noll- ansträngningar som läggs i deras strategier för sociala medier.

På den andra sidan har jag ett företag som jag arbetar med som berättade för mig att de inte gör något annat än marknadsföring av sociala medier eftersom det fungerar så bra. ”Vad har du provat mer?”, Frågade jag. ”Ingenting, vi behöver inte.”, Sa ägaren. Fascinerande, så det enda företaget som visar sociala mediaresultat gör bara sociala medier. Hur vet de att det fungerar ?!

Marknadsförare vaknar

En kollega berättade nyligen för mig att hans CMO nyligen avskedades efter månader av rapportering av fåfängestatistik till styrelsen. Sidvisningar, följer, gillar och retweets ... med absolut ingen korrelation till någon intäktsgenerering eller tillväxt.

Vi har en klient som firade sin sociala medias skicklighet och samlade en gigantisk följd över sociala medieplattformar. De arbetade oerhört hårt för att engagera och vårda sitt sociala nätverk. Men när det kom till demos och nedladdningar hade siffrorna aldrig någon korrelation.

Mina anekdotiska observationer fortsätter med mina webbplatser. Medan jag får lite nibbles via en LinkedIn, producerar Facebook och Twitter noll- inkomst. Jag testade nyligen och körde tiotusentals ytterligare läsare att interagera med via Facebook-chef. Ja ... du gissade det. Gick inte.

Fyra problem med marknadsföring av sociala medier

Det finns fyra problem som skadar vår förmåga att få stor försäljning som tillskrivs sociala medier:

  1. Avsikt - följer dina fans och följare på sociala medier dig eftersom de undersöker sitt nästa köp och kollar ditt företag? Jag gissar att det är en liten andel av din totala publik ... och ha kul att försöka ta reda på vem de är.
  2. Erkännande - övergången mellan sociala nätverk och din analytics är full av luckor, den största av alla är försäljning som kommer från en Tweet- eller Facebook-uppdatering. Det är inte omöjligt; det är bara svårt.
  3. trattar - varje marknadsförare älskar att rita din omvandlingstratt och kommer att berätta att engagemang är viktigt mellan medvetenhet och konvertering. Problemet är inte ordningen; det är utrymmet mellan. Kunder visualiserar den här coola tratten där potentiella kunder hoppar över det sista steget till nästa. Verkligheten är väldigt annorlunda. Omvandlingar är mil från att ansluta på sociala medier. Det kan ta år att köra den myndighet hem som du har en ska erkännas för. Det är massor av ansträngningar med mycket liten avkastning på investeringen.
  4. Vanity - känns det inte fantastiskt när du får hundratals eller tusentals visningar, gillningar, tweets, retweets, delningar eller tävlingsbidrag? Det gör det - vårt team har gjort det och uppskattat vår sociala medias skicklighet. Problemet var naturligtvis att ingen av dessa mätvärden ledde till några affärer. När telefonen inte ringer älskar marknadsförare att peka på fåfängsmått för att avleda uppmärksamheten.

Marknadsförare bör arbeta från intäkter bakåt till utsikterna. Att känna igen var dina intäkter kommer bör vara din högsta prioritet och sedan driva affärer genom dessa medier och kanaler.

Jag säger inte att sociala medier inte kommer att fungera eller inte, jag noterar bara att jag ofta ser marknadsföringsinvesteringar i andra strategier som har en mycket högre avkastning på investeringen, kräver mycket mindre ansträngning och är lättare att spåra.

Jag ger inte upp på sociala medier. Jag inser att varumärkesmedvetenhet, erkännande, auktoritet och förtroende kan leda till fantastiska resultat. Jag håller bara på att resultatet i sociala medier ofta är överdrivna. Om någon säger till dig annorlunda, kolla in affärer och undersök hur de får betalt.

Min gissning är att det inte är via sociala medier.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.