Analytisk + kreativ = framgång för sociala medier

doug_patchVilka är de egenskaper som driver framgång i sociala medier? När vi fortsätter att växa på jobbet letar vi efter talang och behöver rätt mix.

Min son är en matematikstudent ... och musiker. Min dotter är sångare ... och en matematikguide. Jag är mycket analytisk ... men älskar att vara kreativ i mitt skrivande och design. Musik är definitivt en nyckel till framgång för både min son och dotter. Jag är ingen musiker, men de kreativa hobbyerna jag jobbar med har hjälpt min framgång. Jag tror att öva kreativitet utanför ditt jobb hjälper till när du analyserar och löser problem i ditt jobb - vilket i slutändan leder till din framgång.

Jag tänker inte på mig själv som en expert inom sociala medier men jag har haft tillräckligt med erfarenhet av det för att hjälpa företag genom gruvan och hjälpa dem utnyttja de involverade medierna. Nästan varje dag arbetar jag med blogginlägg, presentationer, tal, e-postdesign och webbdesign. Var och en av dessa är ett kreativt utlopp för mig.

Om jag skulle kartlägga min tid är det ~ 50% kreativt och ~ 50% strategiskt / analytiskt. Jag är inte säker på att jag kunde vara som skapande i de lösningar jag jobbar med med klienter och medarbetare om jag inte hade någon form av utlopp som krävde att jag tränade dagligen. Jag är tacksam för att jag ständigt utmanas att komma med en kreativ lösning - oavsett om det är ett användargränssnittsdesign eller orden till ett underhållande blogginlägg.

När jag ser till många av mina vänner i branschen som är framgångsrika har de liknande försäljningsställen för kreativitet. Många av dem gör både utveckling och grafisk design. Vissa är musiker och andra är fotografer. En hel del är idrottare ... men inte enkla idrottare, de är vitvattensbjälkar, äventyrsracers eller maratonlöpare. Jag kan inte föreställa mig den kreativitet som krävs för att din kropp ska kunna klara av dessa utmaningar.

Jag är alltid förvånad över att höra vad mina vänner gör utanför deras jobb. Många människor skiljer inte mellan den kreativa sidan av mitt jobb och den analytiska, men det är definitivt något jag har kunnat utnyttja. Jag vet när jag använder lösningar från varje typ av tänkande för att lösa den andra och jag måste göra det mycket ofta. Det krävs ständig övning och finjustering.

99% av tiden, enligt min erfarenhet, är den svåra delen om kreativitet inte att komma på något som ingen någonsin har tänkt på tidigare. Den svåra delen är faktiskt att utföra det du har tänkt på. Seth Godin

Jag skulle gärna vilja att läsarna av det här inlägget berättar om sin kreativa sida och antingen bloggar eller kommenterar hur det framgångsrikt påverkar förmågan att utföra sitt jobbansvar. Vänligen dela!

5 Kommentarer

 1. 1

  När jag först började min karriär skulle jag tillbringa mina dagar med att skriva och dirigera direktreklam. Mycket högerhjärnat. Sedan på natten skulle jag skriva databasprogram för att spåra postresultat för mina ideella kunder som inte hade råd med de skräddarsydda insamlingspaketen vid den tiden. Mycket vänsterhjärnat.

  Senare, när jag var mindre involverad i den kreativa sidan av direkt respons, skrev min fru och jag en tecknad film för en veckotidning (Milwaukee-versionen av Chicagos ”The Reader”, kallad Milwaukee Weekly). Jag gjorde alla tecknade filmer för det.

  Det har varit intressant att se hur ofta jag försöker blanda båda typerna av aktiviteter. Det är en av anledningarna till att jag skulle göra vad jag gör för att försörja mig även om jag inte fick betalt för det.

  Tack för att du tog upp det här intressanta ämnet (åtminstone för ME!). Jag ser fram emot vad andra gör för att klia både kreativa och analytiska kliar!

  • 2

   "Jag skulle göra vad jag gör för att försörja mig även om jag inte fick betalt för det." - det säger allt, Jeff! Jag tror att jag befinner mig i en liknande situation ... även om jag måste göra något för att betala räkningarna. 🙂

 2. 3

  Jag är grafisk formgivare om dagen, men under månaderna januari-april tar jag ett andra jobb med skatt. Eftersom de två är radikalt olika blir jag inte lika hjärtrött som om jag skulle ha ett andra deltidsjobb som gör något som liknar mitt dagliga jobb.

  När jag designar något hjälper mig att vara både praktisk och kreativ med hjälp av båda sidor av min hjärna. Det har också gjort mig ovärderlig på kontoret, jag kan föreslå idéer som kan hjälpa till med vår verksamhet, men ändå är lite ovanliga för att ge oss ett försprång.

 3. 5

  Jag arbetar med teknik, men jag är också musiker. Jag tror att jag kan tömma min musikaliska energi hjälper till att rensa mitt fokus och gör att jag kan arbeta mer effektivt.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.