Ibland får jag mig att skratta!

SkrattaJag måste berätta för er ... jag tror min senaste inlägget var en av de roligaste jag någonsin har skrivit. Som du skall se av min bild i rubriken, tar jag mig sällan på allvar. Tidigare har jag också skrivit en hel del om vad jag tycker om att mäta din framgång på vad andra säger om dig. En bloggs framgång kan inte mätas externt, bara av dig!

Med det måste jag erkänna att jag förbannade er alla. Jag ville se reaktionerna från mina läsare ... och blogosfären ... när jag skrev min fruktansvärda titel som undvek till 'min blogg är bättre än din blogg'. Det var helt tungt i kinden, men jag var tvungen att se reaktionen. Det var ganska roligt! (Snälla ... Jag lovar att jag skrattar med dig, inte av dig!). Vissa människor kände sig dåliga för mig, andra ångades på mig, andra jämförde sedan deras betyg med mitt betyg, och andra påpekade att rankning inte har något att göra med hur bra en blogg är.

Jag gillar ibland att vara smart att se att reaktionerna är ... rör om potten som de säger. Kanske den roligaste delen av detta (jag hoppas att jag inte är den enda som skrattar) är att populariteten för detta bidrag flyttade mig upp till # 70,178 XNUMX på Technorati-rankingen.

Så som marknadsförare tror jag att det pekar på ett par saker.

  • Chris Baggott sa en gång till mig att det ibland är bra att vara mitt i ett argument och att provocera ett svar kan absolut hjälpa på lång sikt med ett företags strategi. Han menar inte manipulera ... han menar helt enkelt att det ger möjlighet att visa upp dina grejer. I det här exemplet antar jag att det fungerade!
  • Ibland kan man bara föreslå att du är viktigare än du verkligen är. Det är kanske en sorglig sanning att vi kan manipuleras genom marknadsföring. Fortsätt säga att du är nummer 1 och kanske någon gång kommer du att bli det!

Kanske om ett par månader gör jag en smygattack och hävdar att jag är blogg # 1 på Marketing Automation och ser var det tar mig. För nu är jag dock helt enkelt glad att jag inte tappade någon av er med mitt senaste inlägg!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.