Starbucks: Inflation och Devaluering av ett varumärke

starbucks

USA förstod verkligen inte vad kaffe kunde smakar som. Kaffekvarnar smaksattes med chips under lång tid som hjälpte till att maximera vinsterna hos kaffeföretag. Jag hade en vän till mig som arbetade i en förpackningsanläggning som arbetade med utrustningen som fyllde och förseglade kaffebehållare. Han berättade för mig att de bytte varumärke hela natten, men ändrade aldrig bönorna. Vi fick alla matade samma skit, förklädda i olika kaffeburkar.

Sedan kom bra kaffe

Ungefär den tid jag började vara uppmärksam på hur mitt kaffe smakade var ungefär den gången jag hittade Norfolk Coffee & Tea Company. Till denna dag ska jag berätta att det inte finns något som att få färska rostade bönor direkt från ugnen.

Om du föreställer dig det som en ny våg, modern plats för kaffesnobbar att träffas och hobnob, kan du inte vara längre från sanningen. Insidan såg ut som en misshandlad fabrik ... det fanns en beläggning med kaffe och jordnötsdamm på allt du tittade på. Du gick helt enkelt in, beställde din väska med grunder och gick ut. Jag har ingen aning om var bönorna kom ifrån, men de var fantastiska. Ägarna lärde mig om de nya kaffebryggarna som var ute utan brännare och isolerade karaffer. Inget bränt kaffe. Mmmm.

Sedan kom Starbucks

Ungefär vid den här tiden flyttade jag till Denver och lämnade min nyfyndade upptäckt bakom mig. I Denver letade jag efter några kafferostar men det var bara inte detsamma. Starbucks hade dock kommit till stan, och jag fick en smak för de brända bönorna av dollarn. Jag tror inte att jag någonsin har vant mig vid kostnaden eller smaken av dessa bönor! Jag spenderade 10 gånger pengarna på kaffe än jag brukade!

Jag gillade butikerna. Jag älskade att sitta ner, logga in på det trådlösa (innan de laddade för det) och få gjort lite arbete. De spelade cool musik där (innan de sålde den).

Sedan kom hårda platser

Att umgås på Starbucks när de öppnade första gången var ganska sött. Bekväma stolar i hela, vilket gör det till ett bra ställe att hålla det improviserade mötet. De bekväma stolarna uppmanade dock folk att spendera mer tid på Starbucks. Jag har läst att många detaljhandelsanläggningar sätter i hårda säten så att folk inte stannar så länge. Starbucks bytte till större butiker och hårda stolar med en bekväm sits nary runt.

Sedan kom Auto-Shots

Jag kommer ihåg de stora skyltarna som hälsade på dig:

Din Barista är Jane

Jane kan ha en skvätt grönt hår och ett par piercingar på udda ställen, men när hon tog ett skott såg du när hon övade sitt hantverk. Hon skulle diskutera dina gillar och ogillar från drinkalternativen och göra ett par rekommendationer till dig baserat på hennes rikedom av erfarenhet. Du kände dig cool bara att vara där och vara uppmärksam på. Du kände dig speciell.

Men linjerna blev större och löpande band måste växa mer effektivt. Nya maskiner togs in som automatiskt slipades, packades och hällde skottet. Magin var borta ... ingen ofullkomlighet, inga skott som tog för lång tid, för kort eller hade för många grunder. Ännu värre, baristor förlorade sin kunskap om hantverket. Baristas var inte mindre artister än någon som flippade en hamburgare på den lokala Burger King.

Sedan kom detaljhandeln

När du stod i kö var du nu omgiven av påsar med bönor, koppar, muggar, isolerade behållare, choklad, kaffebryggare, espressomaskiner, musik-CD-skivor, tidningar ... Butiken började se mer ut som en butik än en tredje plats, platsen hemifrån och jobbet där jag ville spendera tid.

Sedan kom Drive-Throughs

Raderna var för långa för att fortsätta en konversation. Baristorna var för upptagna för att lära känna dig. Skift av nya baristaer kom och gick, "Din Barista är" lämnades tom. För att bekämpa linjerna installerades genomkörningen. Det är mer bekvämt. Det är snabbare. Större vinster. Fler kunder.

Det fanns inget alternativ att smaka på det vanliga som var skräddarsytt för din fantasi. Bara det typiska rekommenderad drink för dagen eller en uppsäljning av en kaffekaka.

Nej tack. Icke-fett, ingen piska, grande mocka tack.

Åtta dollar, kör runt.

Jag lyssnade på radio medan jag drog runt och gav dem mina pengar och gick till jobbet. Inga hälsningar, ingen diskussion om vädret. Bara jag och min bil. Magin var borta. Starbucks, upplevelsen som jag hade känt den, hade dött.

Sanningen var att jag inte vet att jag någonsin verkligen var i Starbucks för kaffet. Åh - jag behövde min fix precis som alla andra, men jag var kär i märket, stilen, personligheten i fikastugan. Jag älskade att åka dit eftersom jag kände mig viktig. Och när jag betalade $ 5 för en specialdryck kände jag mig ännu viktigare.

Någonstans längs vägen började Starbucks raka av specialen i sin tur för vinst och effektivitet. De slutade göra me känner sig viktig. De slutade göra me känns speciell. De slutade vara speciella. Starbucks är en fantastisk historia - de höjde priset på en vanlig drink och fick oss alla att haka på. Men de kunde inte behålla oss. Tillväxt, vinst och effektivitet tog över och så småningom pressade allt ut ur butikerna som var unikt.

Ironin är att Starbucks devalverade sig själv, ingen annan gjorde det. Ingen konkurrent kom in och utmanade dem. När Schultz kom tillbaka i januari hade jag stora förhoppningar. Jaja.

Sedan kom rabatterna

Idag började Starbucks erbjuda en $ 2 eftermiddagsdrink om du tar in ett kvitto från morgonen. Jag stannade till lunch på Starbucks idag och fick mitt stämplade kvitto för att komma in senare. Det gjorde jag aldrig.

Jag tror att vi har slagit spik på huvudet, säger Brad Stevens, vice president för kundrelationshantering. Det är enkelt för baristor att implementera och det är lätt för kunderna att förstå.

Lätt. Ja, det är svaret. Jag vill betala för lätt.

IMHOJag tror att Starbucks har slagit finalen spiken i kistan. De är inte längre speciella nog för att debitera dig $ 5 för en drink, de tillgriper nu att rabattera den enskilt största produkten de pratade om. Det är en sorglig dag för Starbucks.

Sedan kom det privata kaffehuset

Jag skriver detta från mitt favoritkaffehus i världen, som är en privatägd butik. I kväll satte min barista Cassie ihop en fantastisk hallon italiensk läsk för mig baserad på en diskussion om mina gillar och ogillar (som hon känner ganska väl). Och Alayna gjorde mig en underbar uppvärmd rostbiffsmörgås på en rostad bagel (inte på menyn).

Jag skrev hela det här inlägget på gratis trådlöst och satt en del av tiden i en stor, bekväm, svängbar stol. Cassy och Alayna chattar, med namn, med kunderna och häller skott (och återger dem om de är för långa eller för korta), packar dem försiktigt baserat på luftfuktigheten.

Det finns en så viktig historia här inne för andra företag. Du kan helt enkelt inte fortsätta att ta betalt för “special” och sedan slingra bort allt som var speciellt. Starbucks rabatterade inte på ett eftermiddagskaffe i eftermiddag, de devalverade deras varumärke ännu mer.

Det är en sorglig dag för Starbucks, men en fantastisk dag för den oberoende kaféet. Jag gick aldrig tillbaka och hämtade den $ 2 drinken i eftermiddag.

39 Kommentarer

 1. 1

  Jag vet vad du menar, jag försökte en "espresso" från Starbucks, för jag trodde att det inte skulle finnas något sätt att en så stor, välkänd kedja skulle kunna vara så dålig. Och det var. Men jag åker till ett trevligt ställe i Sydney, där de stekar bönorna på kaféet och känner mig vid namn. Det är bra.

  • 2

   Jag har varit Barista i nästan ett decennium. Jag har jobbat på en av de bästa kaféerna jag någonsin har upplevt, och jag har sett vad som gör ett kafé bra. Jag arbetade på en Starbucks i ungefär två månader en sommar, utan att ha visst något om det. Jag hade att sluta jobbet. Varje bit av skicklighet jag hade fått från min erfarenhet som Baritsa gick ut genom fönstret när jag satte på det förklädet. Mitt jobb hade inget att göra med kaffe (vilket ändå var hemskt). Jag skulle säga att ungefär 90% av jobbet dagligen hade mer att göra med upselling och "ser" upptagen ut.

   Jag vet inte varför någon skulle åka till Starbucks förutom att de helt enkelt inte vet bättre. Det finns dock små privatägda kaféer som gör sig skyldiga till samma sak. Där jag bor finns det inte en enda plats att få en anständig kopp kaffe.

 2. 3
 3. 4

  Jag håller helt med din kommentar om kommersialiseringen av Starbucks. Jag tror att de flesta konsumenter där ute njöt av "upplevelsen" av Starbucks, inte kaffe. Ironiskt att de har gett massorna så snabbt att du måste gå någon annanstans för den upplevelsen nu.

  Jag har inte provat The Bean Cup än, men slutade nyligen med Monon Coffee Company. Jag rekommenderar starkt att ge dem ett skott om du någonsin är i Broad Ripple-området.

 4. 5

  Jag är ungefär redo att sälja mina aktier i Starbucks. Jag tror inte att de kan återhämta sig. De kan ha ett eget kapital, men när de börjar stänga några tusen butiker kan du se att bubblan har spruckit.

  Numera steker jag mitt eget kaffe hemma. Det är billigt och roligt.

 5. 6

  Jag brukade arbeta för Starbucks ... Nu går jag inte ens i dem längre. Jag föredrar Coffee Plantation där du kan beställa vad som helst till din smak och baristorna vet vad de pratar om, som de borde! De har också gratis trådlöst, många bekväma platser att parkera själv och en underbar glassaffär bredvid. Det är en win-win-win-situation.

 6. 7

  Jag är ägare till en liten oberoende kaffebutik i en liten stad (Dillard, GA). Jag kan ge mina kunder den uppmärksamhet de vill ha (eller integriteten). Jag bryr mig inte om de stannar på WiFi hela dagen på en kopp kaffe, jag fixar specialbeställningarna precis som de vill ha dem och de kommer tillbaka om och om! Stor överraskning, va? I den här branschen, som i nästan alla företag, är tjänsten ALLT !!!!

  • 8

   Du slog spiken i Starbucks kista direkt på huvudet. Ingen mer personlighet där det fanns en. Inget mer srevice som det var. Istället för att öppna en miljard butiker kunde de ha gjort lika mycket pengar bara för att göra några av dem större tillsammans med personalen. De tänkte "kroka" med beroendeframkallande kaffe, men sprang bokstavligen sig i marken med att ta bort allt som gjorde dem speciella. Vill du ha kunder? De är där ute !! Men du måste erbjuda något som ingen annan har, och åtminstone agera som om de är den bästa kunden någonsin! Du kommer att bli framgångsrik så länge du sjunger manta ... .. tjänsten ÄR allt.

 7. 9

  Bra artikel. Du “träffade verkligen spiken på huvudet” !! Jag föredrar mycket att gå till de mindre privata kaffehusen. De är vanligtvis mer rymliga och serverar lunch och middag.

  Det finns en riktigt trevlig butik i Munising, Michigan som har en bokhandel. Du går in, gör din beställning och kan bläddra igenom deras bokhyllor medan du väntar.

 8. 10

  Jag kommer från en kultur där dricka kaffe är en stor sak, du går till hundratals kaféer, beställer Cappuccino, Espresso eller en Macchiato för mindre än en dollar, jag pratar kaffe av god kvalitet, inga snygga shmanzy-namngivna drycker som kräver en Rosetta Stone-programmet för att lära sig lingo.
  Här i Arizona finns Starbucks i varje galleria, livsmedelsbutik och i allt med parkering. Jag tycker att jag stannar varje morgon för ett stort kaffe tillsammans med fotbollsmödrar som får frukost för sina barn och barn.
  Starbucks kaffe har ingen jämn smak, faktiskt smakar det riktigt illa om du inte får 5 $ mockakappu? med Carmel något.
  Det kan vara en marknadsföringsstrategi för att smaka dåligt enkelt bryggt kaffe så att du kan uppgradera till $ 5-drycken, förresten, glöm inte den fettfria kalkonbaconmackan ... den är färsk.
  Douglas, tack för väckarklockan

 9. 11

  Du fick mig att ansluta hela vägen genom ditt inlägg. Trevligt skrivande. Jag jobbar med webbdesign för en megabank och jag ser många paralleller med varumärkesdevaluering. Jag kommer att vidarebefordra detta till kollegor.

 10. 13

  Douglas:

  Jag går nästan aldrig till Starbucks eftersom jag aldrig har varit kaffedrycker och varför betala för wifi när det är gratis någon annanstans?

  Men uppriktigt sagt tror jag att problemet är de offentliga marknaderna. Investerare kräver alltid tillväxt och bryr sig inte om det extra lilla special du vill ha i de företag vars aktier de har. Om deras aktie inte växer i värde större än S&P avskedar de ledningen och tar ut advokaterna.

  Problemet är när du väl har nått en viss skala kan du bara inte fortsätta växa i samma takt. Med 95% marknadsandel, var ska du hitta 10% tillväxt? Så ledningen börjar skära hörn, rakningskostnader, blir ostigare med sina tillvägagångssätt. Och det är särskilt sant om grundaren och / eller ledningsgruppen med vinnande etos inte längre är vid rodret (titta bara på Apple under John Sculley-dagarna.)

  Så realistiskt har det inte varit Starbucks som har dödat sig själv, det har varit besättningen hos odjuret på de offentliga marknaderna där investerare är helt frånskilda från alla inblandningar i företagets verksamhet och bara kräver mer, mer, mer.

  Det räcker för att få en idealistisk kapitalist att hålla sig privat.

  • 14

   Överens Mike. En fantastisk film (som har element som är mycket vänster om mitten men jag tyckte fortfarande om det) är Företaget. Ett viktigt budskap bakom filmen är att företag är levande, andas enheter som bara växer med vinst. Det finns inget rätt eller fel i ett företag, bara lönsamt eller inte lönsamt. Det är en läskig sak eftersom det är nästan dömt att misslyckas med konsumenten!

 11. 15

  Jag håller med Eric, detta var ett välskrivet och engagerande blogginlägg som har en giltig poäng. Vad jag vill veta om är varför Starbucks någonsin steg i första hand ... är människor som desperat vill känna sig speciella att de måste betala (mycket!) Inte för lite kaffe utan för uppmärksamheten hos den som gör kaffet? Är du gillar och ogillar så viktigt att du behöver dem för att vara representerade i ditt kaffe? Jag tillbringade bara en vecka på stranden med min svärfar och han gjorde det värsta kaffet varje morgon (Chock Full o'Nuts, varför skulle du kalla ett kaffe det?) Och de lugna morgnarna som pratade med honom gjorde det kaffe lite av det bästa jag någonsin har haft. Spendera tid och pengar på vänner och familj, de får dig att känna dig speciell.

  • 16

   Bra kommentar och jag håller med. Det finns en bok där Schultz talar om att kaféer blir "tredje plats". Det är en plats där vi träffar vänner som är utanför arbetet och utanför vårt hem. Det brukade vara den lokala baren eller puben där detta hände, men Starbucks tog bort det.

   Mina erfarenheter är med vänner och familj - men ofta är det i en varm miljö hemifrån som ger starka känslor. Vi är i våra hus och arbetar varje dag ... vi behöver någon annanstans att gå. Under ganska lång tid var den platsen Starbucks.

 12. 17

  Och du har ingen aning om hur svårt det är för den konstnärliga barista att behöva göra den stora växeln (på grund av "ekonomin") från en lokalt ägd kaffebutik där hon kan ha grönt hår, piercingar och en perfekt konst till den automatiserade, företags -robotvärlden av Starbucks ... Det suger.

 13. 19
 14. 20

  Jag har aldrig varit i Starbucks. hoppas att dö har aldrig haft en dryck på 5 1,000 $ kalorier från Starbucks.

  jag dricker kaffe. svart. yuban verkar tillräckligt bra från en livsmedelsbutik. och potten från morgonen är bra när som helst under dagen när du värmer upp den i mikrovågsugnen.

  jag funderar på att få en fransk presskaffebryggare. det blir dagen då jag också är en kaffesnobb.

 15. 21

  Tillsammans med att vara offentligt är det en del av det högteknologiska / höga beröringsprovet. Och det är en indikation på hur mycket verkligt samhälle är viktigt för människor. Våra kunder på Rubicon vill ha anslutning och råd samt smart och metod när de arbetar med oss.

  Här är min syn på gemenskapen - http://tinyurl.com/58skzn

 16. 22

  Bra inlägg. Detta har förvandlats till en av mina favoritbloggar att läsa!

  Jag åker bara till Starbucks när jag glömmer att ställa in min kaffekanna natten innan. Drive-through-linjen är lätt på arbetsmorgnar. En sak att nämna om gratis wifi är att inte alla Starbucks har det längre. Jag gick för Wifi till en på vägen förra veckan och blev mycket besviken. Jag tror att Starbucks är ett av många företag som helt enkelt tappade vägen medan de växte snabbt.

  De är nu bara vanliga.

 17. 24

  Hej Doug,
  Underbar artikel. Det finns en sådan djupgående och en ödmjuk lektion i detta för alla företag som vill växa snabbare och snabbare ... rikare och rikare. Det var en underbar konversationstonit vid Bean Cup. Lite visste jag att mina frågor om webb grejer kommer att leda mig till riktigt bra info. Tack.
  Se dig runt.
  Sachin

 18. 25

  Du har helt rätt. Jag var aldrig ett fan av Starbucks i första hand. När man kom till Terre Haute var det redan den galna kedjan. In du är någonsin i Terre Haute, slå upp Coffee Grounds eller Java Haute. Båda ägs fortfarande lokalt och gör ett helvete av ett ofullkomligt kaffe. Men även då har jag sett kommersialiseringen av de två. De försöker båda konkurrera med Starbucks på någon nivå och jag klandrar dem inte. Det finns tre dollar här nu mot kanske fyra lokala kaféer. Det är en liten paj att skära.

 19. 26

  Det är som ditt favoritband. Först älskar du att se dem spela eftersom de spelar på en plats där du kan gå och njuta av vänner och drycker och de spelar bra musik. Det känns som att de sätter upp en show bara för dig. Då får de lite mer publicitet och du är glad eftersom de har en musikvideo och säljer några fler album. Då suger det för att deras låtar är samskrivna av big shot-producenter och de spelar stora stadioner där ljudet är hemskt och parkeringen är en snabb 5 mil promenad till arenan. Allt bra är flyktigt ... njut av det medan du kan!

 20. 27

  Din artikel är precis på plats. Det finns ingen Starbucks Experience längre, och jag gillade aldrig ens de brända bönorna till att börja med.

  Så kanske en bra, modig lokal kafé öppnar på en av platserna Starbucks flyttar ut från och visar dem hur det ska göras!

 21. 28

  Jag älskar också "riktiga kaféer" (Starbucks, åtminstone för mig, kvalificerar inte). Jag bor på flera ... alla serverar certifierad rättvis handel, skuggat kaffe. Det finns något nästan magiskt med att omge dig själv med bra sällskap, bra kaffe (det är mer än rimligt prissatt OCH förstör inte regnskogar OCH stöder odlarna) och trådlöst ... medan du sitter i en gammal men bekväm stol ... det är HIMMELEN!

 22. 29
 23. 30

  Ja, jag gillade aldrig riktigt Starbucks, men det var mycket bättre förut - även om Massachusetts-butikerna alla verkar som du kommer ihåg. Hur som helst tror jag att det hjälper till att bevara de små butikerna, så svaga som de vanligtvis är.

 24. 31

  Jag är från Washington State, land från de 5 kaféerna i varje hörn. Deras senaste vurm i de mindre områdena är Woods Coffee Shop. De har de bekväma sofforna vid den eldade eldstaden och en enorm samling av brädspel. Det finns liveband på helgerna och ja du kan göra ditt arbete där.

  Starbucks är inte längre på toppen, bara bekvämare. Snart kommer deras bekvämlighet att bära helt. Jag har inte besökt en Starbucks på flera månader. Jag tål inte deras fluffdrycker och motbjudande närvaro. Ingen går på riktigt kaffe ... De kan göra bättre om de erkänner att de verkligen gör godisbarer i kopp full av skum.

 25. 32

  Jag minns när starbucks började komma hit. Det fanns många små butiker att stanna till för en kopp kaffe och en smörgås, och de släppte dem ur drift.

  Starbucks handlade om branding och mobbning. Fråga någon av invånarna i New Hope, PA hur de kände när starbucks tvingade ut sin lokala butik för att tillgodose turister och besökare.

  starbucks lyckades genom att tillgodose människor som letade efter något annat, växte genom att känna sig exklusiva och speciella, sedan skar de i sin egen hals genom att låta allt gå till huvudet. Nu är det bara ett modeuttalande och en annan designeretikett.

  Titta bara på antalet iPhones som du kommer att använda där inne, och antalet designerväskor och macbooks. Det tar inte lång tid att räkna med att de flesta går dit för att visa hur coola de är. De flesta skulle inte känna till en anständig espresso eller cappuccino om någon begåvad ung barista med grönt hår och piercingar kastade den i ansiktet för att vara irriterande trendig.

 26. 33

  Vilken bra historia - något som kedjebutikoperatörer borde läsa för sina anställda.

  Jag fick aldrig smak på Starbucks och föredrog att plocka ner $ 1.50 för en stor kopp Panera Breads lätta rostade kaffe. Dessutom tar Panera aldrig avgifter för internetåtkomst, vilket gör deras butiker till den perfekta platsen att umgås.

  Är Panera perfekt? Nej. Precis som Starbucks går de igenom frekventa medarbetar- och ledningsändringar med kvalitetsnivåer som varierar från dag till dag.

  Jag antar att det är därför jag föredrar att göra och dricka mitt kaffe hemma.

 27. 34
 28. 35

  MIG: FÖREMÅNDE SEATTLE STARBUCKS BARISTA
  Bra inlägg Doug! ... Samma i Seattle. Tack och lov finns det alltid bättre "riktiga" kaféer runt. Naturligtvis är Starbucks stor och alltid upptagen, men deras service och kvalitet fortsätter att falla.

 29. 36

  Bra analys av hur varumärket urholkades, och jag tror, ​​förlorat. Jag har sett det här de senaste åren. Det som en gång var en upplevelse som gjorde Starbucks annorlunda förlorades eftersom kedjan blev mindre uppmärksam på hur kunder behandlades. Det blev opersonligt, vars yttersta uttryck är en genomkörning. Du kan köra genom MacDonalds och få kaffe. Starbucks var inte längre ”tredje platsen”.
  Tack för en noggrann analys.

 30. 37

  Douglas-

  Jag är barista på Starbucks. Jag har jobbat där i två år och räknar ... min sista dag är nästa lördag. Inte bara går jag till skolan, men jag är trött på Starbucks. Jag kunde flytta till en butik i det område där jag kommer att gå i skolan, men jag har absolut ingen önskan att göra det.

  Jag älskade mitt jobb tidigare. Jag älskade min butik. Jag älskade Starbucks tidigare. Jag började i en trevlig lobbybutik i Gresham, OR. Det var ganska upptagen, men jag hade fortfarande tid att lära känna och njuta av mina kunder, och jag hade fortfarande tid att lära känna och njuta av mina medarbetare. För att inte tala om min chef var unik. Sedan var jag tvungen att byta till en butik i Vancouver, WA. I Vancouver arbetar jag i den ökända butiken som är "alltid riktigt upptagen" (jag får det från varje enskild person som jag berättar för vilken butik jag jobbar i). Riktigt riktigt upptagen är en underdrift och vi är symbolen för Starbucks som du pratar om i din artikel, och jag har fått nog. Det finns fantastiska lokala kaféer, och jag gillar att gå till dem snarare än till mitt eget företag! Det är en sorglig dag för Starbucks när dina egna anställda inte ger dig tid på dagen.

  Till mitt försvar och för andra Starbucks-baristor arbetar vi bra med det vi får. Inte för att röra mitt eget horn, men efter två år är jag en bra barista. Jag bryr mig om de drycker jag gör och de kunder jag ger dem till. Jag tar mig tid att chatta med mina kunder och lära känna dem när de är i mitt genomkörningsfönster eller vid min disk medan jag är på baren. Jag vet att många baristor har tagit på sig "burger-flipping" -mentaliteten och har avsatt sin kärlek till jobbet, men många har inte och det är de som håller vad som är kvar av Starbucks tillsammans.

  Personligen har jag tappat min tro och kärlek till Starbucks inte bara för att min butik är en utbränd butik, utan på grund av hur vi behandlas som anställda. Kanske är det bara min butik, men det är riktigt dåligt där och på grund av det och butiker som det har Starbucks blivit ett sjunkande fartyg. Jag jobbar också på Red Robin och blir mycket väl behandlad där. Jag älskar faktiskt mitt jobb där. Jag älskar att gå till jobbet och det gör mig till en bättre anställd på grund av det.

  Jag gick igenom all träning och groveling som Howard Schultz gjorde tidigt i år och först var jag gung-ho, men jag har sedan dess förlorat min tro och har valt att sluta helt och hållet mitt jobb. Din artikel är en som Schultz ska se. Då kanske det är väckarklockan han behöver.

 31. 38

  Du vet hur du säger till dig själv att du studerar eftersom du har dina certifieringsböcker öppnade framför dig? Men du klickar verkligen på Stumble Upon för att hitta intressanta inlägg att läsa?

  Ja, jag stötte på din och var tvungen att skriva för att säga att jag tyckte mycket om det. Jag gav tummen upp så att fler kan stöta på det och njuta av det också.

 32. 39

  Du vet vad som har förvånat mig. Hur bra Mc Cafe-linjen är. Mc Donalds kaffe för över $ 3 kopp verkade lite mycket.

  Efter att ha provat det är jag sorgligt ansluten och har åkt dit mer och mer för sent.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.