12 steg för att bygga efterfrågan på din nya byrå

dknewmedia kontor

Förra veckan var en fantastisk vecka kl Social Media Marketing World där jag talade om ämnet influencer marknadsföring. Medan publiken mestadels var företag som letade efter råd om hur man implementerade en framgångsrik strategi, återvände jag hem och hade en bra fråga från en av deltagarna som var nyfiken på hur jag byggde upp tillräckligt inflytande och krav på att starta en egen byrå.

Jag vill veta hur jag kan göra det för att få klienter (som betalar) för mig att erbjuda rådgivning och coachning ... genom att utvärdera vad de för närvarande har och sedan erbjuda strategier, lösningar, tips och bästa praxis. Jag vet att blogga, böcker, e-böcker, webbseminarier och videor är bra ställen att börja. Var började jag bli solo och hur får jag mitt företag att växa nog så att jag kan göra det på heltid?

Så vad gjorde jag för att börja min byrå och hur skulle jag göra det annorlunda?

 1. Ditt nätverk - Ditt företag beror inte på din Klout-poäng, antalet följare du har eller din sökrankning. I slutändan kommer ditt företag att lyckas baserat på den investering du gör i att utöka och skapa personliga relationer med ditt fysiska nätverk. Det betyder inte att socialt inte betyder något, det betyder bara att socialt inte spelar någon roll förrän du kan ansluta personligen till dem i andra änden av tangentbordet.
 2. Nischblogg - alla pratade om onlinemedier när jag startade min blogg, men ingen pratade specifikt om de lösningar som var tillgängliga för att hjälpa marknadsförare. Det var verkligen min kärlek ... efter att ha arbetat i mjukvaran som en tjänstebransch och letat efter Internet efter vad som var nästa, hade jag blivit goto-verktygskillen för mitt nätverk. Det fanns ingen annan blogg där ute så jag började min. Om jag kunde göra det igen skulle jag till och med gå stramare med mitt ämne, geografi eller branschfokus.
 3. Samhället - Jag besökte, kommenterade, marknadsförde, delade och gav feedback till andra ledare i samhället. Ibland hade jag alla diskussioner med dem också, men mitt fokus var alltid att tillföra värde till deras närvaro medan jag fick mitt namn känt där ute. Ett bra sätt att göra det nuförtiden är att starta en podcast och intervjua de ledare i branschen som du vill arbeta med eller för.
 4. Speaking - Det räcker inte med digitala medier (gasp!) Så du måste pressa köttet. Jag frivilligt att prata överallt lokalt och nationellt. Jag fortsatte att förbättra min talförmåga, skrivförmåga (ni kan argumentera för det) och mina presentationsförmåga. När jag talar vid ett evenemang får jag massor av fler leads än bara att blogga. Men jag måste fortsätta blogga för att få talmöjligheten så att det inte är det ena eller det andra. Och varje gång jag pratade blev jag lite bättre än förra gången. Tala överallt och till alla!
 5. Inriktning - Det finns ett par dussin företag som jag vill arbeta med och jag vet vem de är, vilka jag behöver träffa och jag utvecklar planer för hur jag ska möta dem. Ibland är det genom en kollega med en anslutning på LinkedIn, ibland ber jag dem direkt på kaffe och andra gånger ber jag att intervjua dem för vår podcast eller bjuda in dem att skriva till vår publik. Jag skulle inte kalla det att sälja (kanske förföljelse), men det engagerar dem för att se om vi kanske passar deras organisation och vice versa.
 6. Hjälpa - Varhelst jag kunde hjälpte jag människor utan förväntan på att få betalt. Jag marknadsförde dem, samlade innehåll och delade det, gav feedback och gav allt gratis. Du måste komma ihåg att även om jag kan röra 100,000 30 unika besökare, lyssnare, tittare, lurare, följare, fans, etc. en månad ... bara XNUMX eller så är faktiska betalande kunder. Det betyder att du måste bygga ett rykte, ha några fallstudier och driva resultat till vissa för att få arbete. Vi har byggt ett rykte kring inkommande marknadsföring, mätbara strategier, komplex SEO för stora utgivare och innehållsmyndighet... men en del av det började bara med att hjälpa människor att fixa något dumt på deras webbplats.
 7. frågar - Att berätta för alla vad du är bra på fungerar inte riktigt bra när du säljer. Men att fråga alla var de behöver hjälp är ett mycket bättre tillvägagångssätt. Bokstavligen, för några minuter sedan kontaktade jag ett företag som vi har hjälpt vars organiska trafik är tio gånger större än för fyra år sedan och bad mig träffa dem för att se var vi annars skulle kunna vara till hjälp. frågar Arbetar. Att höra vad kunden eller klienten kämpar med och sedan se om du kan arbeta med några lösningar för dem är det perfekta sättet att komma in på ett företag. Börja i det lilla, bevisa dig själv och sedan engagera dig djupare och djupare.
 8. Självbefodran - Det är icky ... men nödvändigt. Om du gratuleras, delas, följs, nämns eller något annat som du inte känner till - det är en bra validering av din expertis. Jag är helt ångerfull om att marknadsföra vad andra säger om mig. Jag uppmanar inte alla aktivt att göra det, men om möjligheten uppstår och någon betalar mig en komplimang kan jag be dem att sätta den online.
 9. Se professionell - En riktig domän, e-postadress på din domän (inte @gmail), kontoradress, professionell fotografering, en modern logotyp, en vacker webbplats, distinkta visitkort ... allt detta är inte bara affärskostnader. De är alla marknadsföringskostnader och tecken på pålitlighet. Om jag ser en gmail-adress är jag inte säker på att du menar det. Om jag inte ser en adress och ett telefonnummer har jag ingen aning om du ska vara i affärer nästa vecka. Att anställas handlar om förtroende och varje kostnad som ses externt är ett element av förtroende.
 10. Skriv en bok - Även om den enda försäljningen du får är du och din mamma, skriver du en bok visar att oavsett vilken bransch du befinner dig i, har du analyserat den noggrant och byggt din egen distinkta strategi för att arbeta i den. Innan jag var författare kunde jag inte få tiden på några konferenser eller klienter. Efter att jag var författare erbjöd folk att betala mig för att komma och prata med dem. Det verkar dumt, men det är ett annat element att du menar allvar med din bransch.
 11. Starta ditt företag - Det finns aldrig tillräckligt med pengar och ingen bättre tid att starta ett företag än just nu. Alla som tänker på det tror att de behöver det, behöver det, väntar bara på en sak till, tills du går ut på egen hand och känner den fruktansvärda känslan i magen som gör dig tillräckligt hungrig för att jaga du stannar precis där du är. Min son började på college och jag var död när jag började DK New Media. I flera veckor somnade jag vid mitt skrivbord och gjorde udda jobb för att möta människor ... och jag lärde mig att förbereda mig bättre, marknadsföra bättre, sälja bättre, stänga bättre och så småningom bygga upp min verksamhet. Smärta är en fantastisk motivator för förändring.
 12. Värde - Fokusera inte på vad du tar betalt eller hur mycket du tjänar, fokusera på det värde du ger andra. Jag ser att vissa människor uppskattar baserat på arbetade timmar och går sönder. Jag ser andra ladda så att de tar in pengar och de söker ständigt nya kunder. Det är inte perfekt, men vi fokuserar på det värde vi ger våra kunder och ställer sedan in en budget som är både överkomlig och värdefull för dem. Ibland betyder det att vi gör små förändringar som leder till mycket intäkter, andra gånger betyder det att vi tar bort våra svansar för att fixa våra misstag utan en krona. Men när kunderna inser värdet du ger, tänker de inte på hur mycket du kostar dem.

Inget av detta förutspår naturligtvis din framgång. Vi har haft fantastiska år och vi har haft katastrofala år - men jag har haft alla dem. Med tiden har vi utvecklat en känsla av vilka typer av kunder vi arbetar bra med och andra som vi måste hänvisa till. Du kommer att göra några enorma misstag - bara lära dig och gå vidare.

Hoppas detta hjälper!

Om oss DK New Media

DK New Media är en ny mediebyrå som fokuserar på smidig inkommande marknadsföring med ett team av marknadsförings- och teknikexperter. Med sitt team av omni-channel-experter i alla digitala medier, DK New Media har som mål att lansera och revolutionera klientens online-närvaro för att öka marknadsandelen, driva leads och optimera deras konversationer online. DK har ökat marknadsandelen för varje kund de har arbetat med och är särskilt skicklig på arbetande marknadsföringsteknikföretag eftersom de har en stor publik på denna publikation. DK New Media har stolt huvudkontor i hjärtat av Indianapolis.

5 Kommentarer

 1. 1

  Hej Doug,

  Tack så mycket för att du tog dig tid att skriva den här artikeln. Det är precis vad varje företagsägare behöver höra, även om de startar eller har varit i branschen i flera år. Vi har alla kämpar och vill ha råd om hur vi ska nå våra mål. Jag gillade verkligen hur du var ärlig och berättade ditt vittnesbörd. Jag kommer att dela den här artikeln och dina läsare gör det.

  Tack igen,

  Justin Fuller
  Bara för dig marknadsföring

 2. 3
 3. 5

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.