Sluta gömma dig för dina besökare

dölja

Det förvånar mig fortfarande hur många företag som gömmer sig för sina kunder. Jag undersökte iPhone-apputvecklare förra veckan eftersom jag har en klient som behöver en iPhone-app. Jag frågade några personer på Twitter. Douglas Karr gav mig några remisser och jag kände också till en remiss från ett tidigare samtal med en annan vän. Jag gick till webbplatserna för tre olika företag och blev omedelbart frustrerad.

Varje företag hade åtminstone en webbplats men de var alla vaga, glesa, tråkiga eller alla ovanstående. De sa inte ens tydligt "vi skapar iPhone-appar" och visade inte något tidigare arbete eller skärmdumpar.

Det blev ännu värre när jag gick till deras kontaktsidor. Jag såg inte ett enda telefonnummer, adress eller i vissa fall till och med en e-postadress. De flesta hade bara ett enkelt kontaktformulär.

Även om jag fyllde i kontaktformuläret kände jag mig lite orolig. Var dessa legitima företag? Kan jag lita på dem med min kunds pengar? Skulle de göra bra arbete? Min klient vill ha någon lokal - finns de till och med i Indianapolis?

Min klient är ett tillverkningsföretag på flera miljoner dollar och jag måste kunna hänvisa dem till någon med förtroende. Hittills var jag inte säker på om jag hade hittat rätt företag.

Sedan fick jag en ny hänvisning på Twitter från Paula Henry. Hon hänvisade mig till ett företag. När jag gick till företagets hemsida såldes jag. Här är varför:

  • De hade en vacker webbplats det får dem att se ut som ett riktigt företag
  • De visade faktiska skärmdumpar av tidigare arbete
  • De tydligt ange vad de gör: "Vi utvecklar iPhone-applikationer"
  • De är aktiv på Twitter och visa deras Twitter-konversationer på webbplatsen (jag kan hitta dem att prata med dem)
  • Deras kontaktsida har en e-postadress, fysisk adress och telefonnummer

Kort sagt, företaget gjorde det enkelt för mig att lita på dem. Jag ringde och lämnade ett röstmeddelande och jag ringde tillbaka inom en timme. Jag ställde några frågor och lärde mig mer om deras tidigare arbete. Jag ska nu arbeta med dem för att utveckla en iPhone-app för min klient.

Bilden du presenterar online, meddelandet du kommunicerar och hur lätt det är att kontakta dig gör stor skillnad för dina kunder. Gör dig själv lätt att göra affärer med.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.