Sluta skriva för sökmotorer

LäsareMin WordPress-mall är optimerad för sökmotorer. Jag strukturerade noggrant min mall efter att ha lärt mig en hel del tips från en hel del människor. Allt från sidtitlar till taggar har justerats för att klämma ut så mycket jag kan ur det.

Att optimera min bloggmall fungerar - nästan 50% av mina besökare kommer via sökmotorer, främst Google. Även om min blogg är optimerad för sökmotorer, SEO experter kommer att notera att mina inlägg inte är det.

Jag upprepar inte min rubrik i mina första meningar. Jag använder inte massor av länkar i mina inlägg. Jag länkar inte ofta till mina egna inlägg om det inte är riktigt relativt. Efter att ha läst massor av SEO artiklar, kunde jag skriva en checklista med artiklar som jag skall gör med varje inlägg.

Jag kommer inte göra det eftersom jag inte skriver för sökmotorer, jag skriver för läsare. Det verkar helt enkelt vara uppriktigt att ändra stilen på min dialog så att någon programvara på någon webbsökare kan hämta min information och indexera mina artiklar för sökordssökning. Jag bryr mig inte om sökmotorn kan hitta mig lättare ... Jag bryr mig om att läsaren tycker om mina blogginlägg.

Eftersom jag har läst dessa artiklar ett tag kan jag verkligen märka när andra bloggare gör det. Bara ett varningsord till dessa bloggare - jag hoppa över läsning många av dina inlägg på grund av det. Ibland slutar jag till och med att prenumerera.

Ett annat sätt att berätta för dessa bloggare är av deras kommentarer ... du brukar se olika kommentatorer varje vecka du besöker deras blogg. Inga samtal ... bara en kommentar här och där och läsarna kommer aldrig tillbaka. Jag tycker verkligen om att se samma människor tillbaka på min blogg om och om igen. Jag har blivit vän med många av mina besökare - även om jag aldrig personligen har träffat dem.

De av er med direkt marknadsföringsbakgrund vet att forskning på vilket medium som helst säger att det är svårare att få nya läsare än att behålla befintliga. Det är en självdödande strategi när du skriver för att bygga sökmotorplacering men dina läsare tycker inte om eller håller fast vid din blogg. Du måste fortsätta optimera och fortsätta justera för att få fler träffar från sökmotorer.

Skriv inte för sökmotorer. Skriv för dina läsare.

19 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Jag länkar inte ofta till mina egna inlägg om det inte är riktigt släkt.

  Jag länkar nästan aldrig till mina egna inlägg. Det beror på att mina inlägg för det mesta inte verkar följa varandra. De är vanligtvis bara ämnet för tillfället och har ingen koppling (eller liten, om någon) till tidigare inlägg.

 3. 3

  Jag startade en blogg och trodde att jag skulle göra just det, skriva för att få sidrankningar och sådant, då när jag började skriva kändes det som att det inte var jag ... För det var det inte! Jag sa då om jag skulle göra det skulle det vara på mina villkor och inga andra. Jag har bara bloggat i en månad och jag gillar det faktum att jag bygger relationer och inte länkar!

  • 4

   Tack, Latimer! Jag var precis över på din blogg (jag tror att vi har en gemensam vän - JD från Svart i affärer. Din blogg är skriven mycket eftertänksamt ... du berör ett antal riktigt explosiva ämnen, men ger respektfullt din sida av argumentet och lämnar ämnet öppet för diskussion.

   Jag läste en hel del artiklar på bloggsfären om vad du skall gör ... och jag tror uppriktigt sagt att det mesta är BS. Det är mycket som att berätta för någon hur de skall ha en konversation med en främling.

   Tack för att du kom in och kommenterade!
   Doug

 4. 5

  Tack för att du slutade med Doug, som jag säger på min blogg är jag alltid öppen för att höra alla åsikter och vi kan ha intelligenta diskussioner om alla frågor. Återigen tack för att du kommenterade.

 5. 6

  Doug

  Jag ville bara låta dig veta att jag gillade verkligen det du sa i det här inlägget. Jag startade precis min blogg för en dryg månad sedan och jag lär mig stadigt hur man gör den här saken, så ditt råd hjälper verkligen eftersom det ringer sant. Även om jag knappt har varit på det här en minut har jag tvingats kämpa för frestelsen att göra NÅGOT för att stöta på räkningen. Det är som ett sprickmissbruk eller något, vet du? FLER läsare, jag måste helt enkelt ha fler läsare.

  Men nu läser jag ditt inlägg och allt kommer tillbaka till mig, som den lilla rösten som hålls fången i mitt baksida. Den som straffas för att vara vettig. "Tala vad du vet, säg det som om du säger det, så kommer de."

  Naturligtvis med ursäkter till "Dreams Field".

 6. 7

  Tack, Keith. Jag tror att alla (även utanför bloggning) söker erkännande. Jag tycker också att jag ibland undrar hur det kommer att påverka min SEO, länkar, diggs etc. En av anledningarna till att jag skrev det här inlägget var att behålla Själv i linje också!

 7. 8

  Keith

  Bra inlägg. Jag försöker att inte skriva för sökmotorer, men jag måste erkänna att jag tänker på det. I några av titlarna på mina inlägg (om det är relaterat till en större händelse) är jag ordet så att det kan hämtas av sökmotorerna. Jag gör inte detta så att jag kan få ett stort antal besökare på webbplatsen (jag har andra sätt att mata mitt ego). Jag gör det för att jag vill att folk ska läsa vad jag har att säga. Förhoppningsvis kommer de att komma tillbaka och delta i diskussionen. Blogga är kul. Jag får träffa några fantastiska människor och lära mig mycket i processen.

 8. 9
  • 10

   Paula,

   Någon chans att jag kan utmana dig att ge en sådan demonstration? Jag tvivlar inte på att det inte är möjligt - jag tror att det förmodligen finns sätt att göra båda. Jag kan dock inte identifiera några exempel. (Kanske beror det på att författaren gjorde ett så bra jobb med att använda båda teknikerna.)

   Jag skulle gärna se ett slumpmässigt inlägg som är skrivet bra och jämföra det med ett inlägg som är skrivet väl OCH använder tekniker för sökmotorer.

   Tack!
   Doug

 9. 11

  Hej Doug -

  Med risk för att låta helt självgrattis, här är ett stycke jag skapade som får bra sökmotortrafik och en som mina vanliga läsare också njöt av:

  Inga klagomålsregler för armband: Håller du dig till dem?

  Jag har några sådana - till Gud ensam ära!

  Även om jag erkänner att jag vet vad du menar - ibland skjuter jag mer till förmån för SEO än mina vanliga läsare, men jag är glad att mina vanliga läsare fortfarande kommer tillbaka eftersom de gillar mig.

  Det är som jag är med Ilker Yoldas 'TheThinkingBlog.com: Jag fortsätter bara att läsa den för att jag gillar honom, så han kunde skriva SEO och jag skulle fortfarande vara där som hans vanliga läsare!

  Var försiktig och tack för att du svarade,
  Paula

  • 12

   Tack, Paula. Förhoppningsvis tar du detta på rätt sätt - men jag tror att du hjälpte till att faktiskt stödja min premiss. Ditt omnämnande av "icke-klagande armband" flera gånger under de första parterna stämmer bara inte - det läser som SEO var prioritet snarare än som om du pratade med mig.

   Inlägget är bra, snälla, ta mig inte fel sätt. Men om fem år när sökmotorer kan sprida aktuell information utan att behöva skriva för dem - skulle detta vara ett naturligt sätt att skriva ett inlägg?

   Ironiskt nog gick jag till det här inlägget på Thinking Blog och första stycket har 21 kostnadsfria länkar i den för djuplänkning till sin blogg. Dessa länkar är endast för sökmotorer, inte för dig och mig.

   Med all respekt!
   Doug

 10. 13

  Inga brott tas; tack för att du läste mitt inlägg.

  Och ja, naturligtvis skulle jag inte upprepa och djärva viktiga SEO-fraser om jag inte ville att folk skulle hitta dem.

  Ack, så är livet för en SEO'er ...

  Jag undrar hur hela SEO-Google-spelet kommer att förändras i framtiden.

  Det borde vara en fascinerande åktur ...

 11. 15

  Läs bara det här inlägget och hur snabbt. Jag lämnade ett möte förra veckan där en kollega svarade på en antydning att våra webbplatser inte är läsarvänliga genom att säga ”dessa sidor är inte för läsarna. Dessa sidor är för sökmotorerna ”. Fick mig att skrapa i huvudet att vi hade kommit så långt ner på optimeringsvägen att någon FÖREDRAR att sidorna inte ska läsas av människor. Blåsar mig. Optimera så mycket du kan medan du skapar informativt innehåll verkar vara en utländsk idé. Naturligtvis skickade jag det här inlägget till några personer i mitt företag.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.