Den övre klassen av sociala medier misslyckas med oss

sociala medier rockstjärna

På min dotters gymnasium hade de ett område som var heligt för äldre som kallades ”seniormattan”. ”Seniormattan” var en bekväm sektion inbyggd i ett område i gymnasiesalarna där överklassen kunde umgås. Inga nybörjare eller juniorklasser tilläts på senior matta.

Ljud betyder, eller hur? I teorin ger det seniorerna en känsla av prestation och stolthet. Och kanske ger det de lägre klassmännen en iver att ta steget så att mattan en dag är deras. Som alla andra klass men faran är den växande åtskillnaden mellan överklassen och de andra.

Tillbaka i början av sociala medier fanns det inget klasssystem. När någon skrev ett bra blogginlägg på bloggsfären, hejdade vi alla författaren och marknadsförde deras inlägg. I själva verket brukade jag länge bara marknadsföra blogginlägg för nya bloggar som jag upptäckte i ett försök att uppmuntra dem och se till att de fick en bit av rampljuset. Många av mina vänner online idag var folk som upptäckte och delade min blogg eller vice versa.

sociala medier har ändrats. Ett klasssystem är absolut på plats. Och överklassen främjar världen bekvämt från sin "seniormatta". Jag är inte en del av överklassen, men jag skulle vilja tro att jag är nära. Men ibland känns det inte som det. Jag når ut till många i överklassen och de svarar inte. De svarar inte på Twitter, Facebook, Google+ eller ens via e-post.

Upplysningar: Det här inlägget kan mycket väl beskriva mitt beteende också. Jag kritiserar inte andra så mycket som att bara observera en förändring i det sociala medieuniverset.

Det är fantastiskt. Medan dessa människor skriver böcker om sociala medier och berättar sina historier om de möjligheter andra gav dem, försummar de att räcka ut en hand till nästa person. Jag läste många av deras bloggar och ser massor av kommentarer från dedikerade följare som retweetar, delar och gratulerar dem till det fantastiska innehållet ... utan svar från expert. Ingen. Inte en titt.

Med den här branschens tillväxt säger jag inte på något sätt att varje begäran måste besvaras - siffrorna är helt enkelt för stora. Jag själv har funnit det omöjligt att svara på varje begäran. Men jag do Prova. Om en konversation gnistrar på mitt sociala nätverk och jag vet om det, känner jag mig absolut tvungen att gå med i konversationen. Det är det minsta jag kan göra med tanke på att mitt sociala nätverk inte skulle ha auktoritet om det inte vore för varje enskild läsare och följare.

Jag ska inte namnge namn och inte heller säga att det är alla. Det finns många undantag. Det finns dock också massor av sociala medier som inte äter sin egen hundmat. De går ut och skriver böcker, talar och konsulterar med stora företag - skäller ut dem när de inte är transparenta eller ingrepp. Och sedan kallar de upp sina andra överklasskompisar och chattar med dem över en fin flaska vin på det lokala stekhuset - utan att ignorera deras eget nätverk.

Tro inte hype folkens. Om du följer en av dessa proffs, köper deras böcker och ser dem tala ... ta några minuter på dig för att granska deras aktivitet. Följer de sin egen vägledning? Svarar de till nybörjare och juniorer på sin Facebook-sida? Retweetar de bra kommentarer från följare som inte har något att följa? Följer de konversationerna i sin egen bloggs kommentarer?

Om de inte gör det, hitta någon som gör det! Dra ut mattan under dem.

13 Kommentarer

 1. 1

  Jag önskar att jag kunde säga att jag instämmer med dina inlägg, och jag är säker på att det du säger är sant för många sociala medianvändare och bloggare men jag anser mig vara en junior i bloggvärlden och jag har inte haft annat än bra erfarenheter att nå ut till några av seniorerna.

  Jag har fått svar från några av de stora killarna som Chris Brogan, Jason Falls, Scott Stratten, Dave Kerpen etc. Jag har också skrivit om Dave Kerpen och hans böcker ett par gånger och han delade mina inlägg på sina sociala nätverk.

  Av erfarenhet har jag funnit att många av de stora killarna i sociala medier övar vad de predikar, vilket sannolikt är varför de är så framgångsrika.

 2. 4

  Douglas, Yikes! Jag hoppas att jag inte är i kategorin "dålig senior". Jag gillar att tro att jag når ut, svarar och engagerar mig. Finns det människor som jag kanske har försvagat på vägen? Självklart. Det finns tillfällen då jag inte (eller inte kan) engagera mig. Förra veckan var jag till exempel i avlägsna Peru och Bolivia och hade mycket begränsad tillgång till webben (bara ungefär en timme om dagen). Igår var jag på ett plan i 10 timmar. Ibland efter ett tal får jag 200 eller 300 tweets och 50 Facebook-vänförfrågningar. Jag gör inte ursäkter, bara säger verkligheten. Men för det mesta försöker jag vara tillgänglig.

 3. 5

  @douglaskarr: disqus @ google-4e3cce4e05af3f9a841d921fe02f1ea7: disqus @matts Southern: disqus Bra observation. Jag ser definitivt några av de äldre som bildar "exklusiva klubbar" som når ut till nybörjaren med motivet som inte är en riktig anslutning, utan snarare hoppas kunna ta dem till ett "gratis" webinar som sedan blir en försäljningsplats. Saken är, precis som de på seniormattan, kommer de snart att behöva gå vidare och utvecklas, annars blir de själva förloraren som har fastnat och upprepar 12: e klass.

  • 6

   Älskar kommentaren om "upprepa 12: e klass"! Det finns också en analogi mellan de människor från gymnasiet som fortfarande bor hemma, pumpar gas och reflekterar över sina dagar som fotbollsstjärna som det bästa någonsin för dem.

 4. 7

  Är detta så överraskande? Förvaltningskonsultföretagen har predikat transformationens kraft, men är de mest motståndskraftiga mot förändring. FAKTA: De implementerar fortfarande SAP som de var för 20 år sedan. Så "sociala medier-guruer" är helt enkelt konsulter. Och kom ihåg att en konsult är en kille som känner till 1,000 4 sätt att älska, men inte har en flickvän. (avslöjande: Jag var partner med en av BigXNUMX)

  • 8

   I mitt fall är jag åtminstone inte konsult. Jag skriver böcker, håller tal, kör masterclasses, tränar lite och sitter i rådgivande nämnder. Men under de senaste 6 åren har jag inte gjort någon konsultation.

 5. 9

  Jag har haft liknande tankar, skrivit det tidigare .. fortfarande en "körsträcka kan variera" situation. Precis som Matt har jag sett och upplevt "eliten" som pratade och som om du sett dem .. inte så mycket. Jag har sett ett par bryta sig in i deras led så att säga, men ändå se andra utelämnade. Tänker på dem som håller cykeln igång .. vi kan se om våra konsulter inte övar vad de predikar, om vi köper böckerna, deltar i föreläsningarna, betalar de höga konsultavgifterna, klickar på knapparna och märkena och fortsätter spela det spelet . Så jag är inte säker på om det är dem som misslyckas med oss ​​.. köparen se upp, eller hur?

  Just nu är mitt fokus mig. Jag försöker att inte oroa mig så mycket för andra, saker jag inte kan kontrollera. Jag kommer att fortsätta göra mina saker, jobba hårt för att göra mer, göra bättre för mig, mina klienter, min biz. FWIW.

 6. 10

  @douglas, förmodligen det du säger är korrekt, förmodligen har det hänt dig, förmodligen når "seniorer" ett steg för att bara svara på konversationer som hålls med de stora pojkarna eftersom de tillför värde ... men grunden för vad du säger låter lite fel. Att nå den övre nivån på sociala medier tvingar INTE dig att svara på varje enskilt inlägg eller kommentar, eller på inlägg som kanske inte tillför värde. I slutändan är det därför de är här (lägger till kryddor i konversationen). Och för vissa som @ David Meerman är det omöjligt att göra det (om han inte anställer en assistent).

  • 11

   Jag har undersökt tanken på att ha en assistent. Men jag har kommit fram till att det inte finns något möjligt sätt att jag någonsin får någon annan att delta på socialt med mitt namn. Aldrig. Om det har mitt namn på det skrev jag det. Jag har sagt till människor som Guy Kawasaki att jag älskar vad de gör men håller inte med automatisk postning och postning av assistenter.

 7. 12

  Först erkänner jag och betonar den exponentiella tillväxten i sociala medier och dess medföljande ”Follower-ship”. För det andra valde vissa människor att inte medvetet täppa till bandbredd, inlägg och inboxar genom att i onödan erkänna kommentarer och ”Retweets”. Slutligen är detta livet. Du får INTE en medalj bara för att du dyker upp. Sann förlovning väcker svar; "Ditto-heads" gör det inte.

 8. 13

  Douglas Marjorie Clayman skrev bara om detta på ett annat sätt - på samma sätt. Jag har fått slut på detta för fyra år sedan och var lika chockad då och nu. Deras handlingar var så i linje med vad de sa, jag lärde mig snabbt vem som var full av ^ * (.

  Det är frustrerande när du ser ett sådant beteende och då sa jag bara whateva, behöll mitt fokus på vad jag växte för mitt företag. På en annan sida av den här röran vet jag varje steg på vägen, genom att leverera värde till lyssnare varje vecka - varje lyssnare vi har för #BBSradio kom från att gå mitt tal och inte för att en A-lister pumpade upp mig till deras "publik. ”

  Jag kunde byta några genom att berätta hur de pratade med mig bakom kulisserna. Jag lärde mig snabbt, de oroar sig för sin status när någon kommer med som är lika smarta som de är och det är synd. Jag föredrar att marknadsföra dem runt omkring mig och vet att vi alla kan växa. Det tar inte varandra om någon av oss lyckas, utan förstorar framgången för oss alla.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.