Prata med din IT-avdelning till Firefox

Jag tror att jag har varit ganska bortskämd tidigare när det gäller IT -avdelningar. Jag drev ett nätverk på mitt första jobb och var killen med alla leksaker på avdelningen (förutom min direktör då köpte jag alltid en till honom först).

Att flytta mellan olika jobb inom marknadsföring och teknik har satt mig på båda sidor om IT-dörren så jag vet hur frustrerande är att inte ha de verktyg du behöver. Även om det är svårare att stödja, är jag övertygad om att teknik bör ge framsteg och effektivitet. Det kan inte göra det om du är inlåst. Min goda vän Adam Small, som driver en Mobilt marknadsföringsföretag här i Indianapolis, säger det perfekt ... är din IT-avdelning möjliggör du eller invalidiserande du?

Jag är tillbaka på marknadsföringssidan av dörren med mitt nuvarande jobb och försöker följa reglerna - men det är inte lätt. Jag kan all den perfekta programvaran där ute som effektiviserar min dag - och jag kan inte använda något av det. Jag är till och med på en PC nu snarare än min trogna Mac. Det är ganska besvärligt.

Jag klarar dock av utmaningen! Istället för att gnälla (utanför min blogg), så spelar jag efter reglerna så gott jag kan och försöker ta reda på vad som finns att hjälpa till. En av mina största räddare har kört Firefox. Det är inte bara en fantastisk webbläsare, men tilläggen är verkligen otroliga:

 • FireFTP - är en fantastisk FTP -applikation som jag kan köra direkt i Firefox. Det är gratis (men snälla donera - hälften av alla donationer går till välgörenhet). Den har allt du behöver för en robust FTP -klient!
 • Twitbin - är en Twitter -klient som körs direkt i ett Firefox sidofält. Det är inte lika smidigt som att köra din egen klient, liksom Twhirl, men det gör susen. Jag önskar att de hade lagt upp några flikar för att göra det lättare att gå från svar till direktmeddelanden, etc.
 • firebug - det finns inget bättre verktyg på marknaden som hjälper dig att felsöka problem med HTML, CSS och JavaScript på din webbplats. Vill du gräva djupt i hur andra webbplatser bygger coola effekter? Firebug är otroligt!
 • ColorZilla - Har du någonsin behövt ta bort färgen på en webbsida? Fantastiskt litet verktyg för att göra det!
 • Mekaniker - ett fantastiskt tillägg som låter dig skriva och inkludera dina egna skript på sidor. Det finns miljontals fascinerande GreaseMonkey-skript där ute som kan hjälpa dig med gmail och massor av andra appar. Kolla upp Fettspot för det senaste!

  UPPDATERING: Använd FÖRSIKTIGHET med Greasemonkey, det finns skript där ute som försöker fånga inloggningsinformation för finansiella webbplatser.

 • CoolIris - ett otroligt roligt tillägg som förvandlar din dator eller Mac till ett mediasurande monster!

 • Rävklockor - förvirrar tidszoner dig? Detta är ett praktiskt litet tillägg som kan ge dig aktuella tider runt om i världen.
 • ScribeFire-det finns till och med en bloggredigerare som du kan lägga direkt till Firefox som använder XML-RPC, en standard för de flesta bloggplattformar för att publicera innehåll. Jag använder inte den här, jag brukar hålla mig till olredigeraren i WordPress, men det är fortfarande bra!

Kanske är det bästa med det här att du vanligtvis inte behöver administratörsrättigheter för att installera dessa tillägg lokalt, så att du kan ställa många fantastiska verktyg till ditt förfogande utan att krångla till din IT-kille. Få dina IT -killar att installera Firefox idag! Naturligtvis, om Firefox börjar krascha på dig ... ring inte din IT-helpdesk ... börja ta bort några av dessa tillägg!

9 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  OK ... jag ska prova det igen .... noscript skruvar verkligen upp din webbplats btw. Jag tillät marketingtechblog.com, men tydligen räckte det inte. Och jag såg inte vilken av de andra 16 att tillåta ...

  Men tills alternativa webbläsare stöder ActiveX, kommer IE alltid att ha fot i IT-avdelningarna.

  • 3

   ActiveX kommer att vara död om några år, ck, eller åtminstone lämnas oförändrad ... markera mina ord. Ingen webbapplikation ska kräva installation och drivrutiner installeras i operativsystemet. Det är onödigt.

   Microsoft arbetar hårt med att utöka Silverlight räckvidd. Precis som Flex / AIR kommer Silverlight att vara kärnplattformen för att bygga webb- till stationära applikationer med Microsoft-teknik. Office blir den första stora sviten som kommer att lanseras på detta sätt.

   Jag har aldrig testat min webbplats med noscript! Jag är fast övertygad om den upplevelse som skript på klientsidan kan ge till en webbplats. Kom igen ck ... låt oss komma in i 2008. 😉

   • 4

    Vid denna tidpunkt gör Active-X dock saker som ingen kommande teknik kan göra.

    Låt oss säga att jag vill att du ska logga in på min säkra webbplats via en fingeravtrycksläsare. Hur händer det? En Active-X-kontroll.

    Så tills de antingen gör webbläsaren så sårbar kan du komma åt människors systemkataloger, eller så kommer de med en plattformsbyte av Active-X ... det kommer att stanna kvar.

    Och jag är generellt OK med JavaScript från den webbplats jag tittar på. Din webbplats å andra sidan ringer upp skriptfiler från 18 olika källor, varav jag bara har godkänt 3 (youtube, google, googlesyndication).

 3. 5

  I de företag jag hade nöjet att leda ops och IT gjorde vi Firefox till en standardwebbläsare (IE var där också). Caviat är att våra användare mestadels var tekniskt kunniga. Om du inte är i en starkt reglerad bransch är för mycket av systemets låsning värdelös. Jag skulle hellre ha mina tekniker att jaga lösningar på hur man kan göra mitt folk mer effektivt än att försöka hålla alla i linje.

  Lock-down är old school. Korrekt utbildning och utbildning är det som gör progressiva företag så effektiva.

  Bara mina 2 cent.

  Apolinaras "Apollo" Sinkevicius

 4. 6

  Det blir inte lättare om du spelar efter reglerna. Men det är alltid det bästa valet att ta på lång sikt.

  Trevlig lista över Firefox-tillägg. Jag har inga listade tillägg i min Firefox. Håller med dig om GreaseMonkey. Jag har mött vissa problem tidigare och saker är ok utan det.

 5. 7

  Jag har använt Firefox så länge nu, jag glömmer ibland att de flesta fortfarande använder IE.

  Stor lista med tillägg. Jag var faktiskt tvungen att ta bort mina tillägg eftersom jag var som ett barn i en godisaffär med dem ett tag. Jag hade färgade flikar, automatisk förhandsvisning, nedladdningsfält, hela nio meter!

  Det är roligt när du tittar på vissa människors Firefox-webbläsare. Hälften av deras skärm tas upp av tilläggsverktygsfält!

 6. 8

  Min erfarenhet av mitt (inte så nya) jobb var att jag var tvungen att visa mig värdig Firefox för att få det. Alla är standard på IE, men efter att jag visat en liten techie-kredit för en "marknadsföringsperson" visade de mig den hemliga mappen att ansluta till Firefox. Jag vet inte varför alla inte har det här, jag antar att de inte vill hantera "träning". Men när jag kommer till företaget utifrån vet jag redan hur man använder FF för att öka min produktivitet.

 7. 9

  För att övertyga din IT-avdelning om att Firefox verkligen är ganska häftigt, kanske du bör visa dem hur dedikerade människor är för webbläsaren. Dina bevis kan vara detta Firefox skördecirkel. Jag ser inga grödor som är dedikerade till någon av de andra webbläsarna!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.