Jagar tonåringar med hagelgevär

Jag har gjort mig skyldig till att ha tillverkat här i Indiana lika mycket som nästa kille. När jag tänker tillverkningsjobb, föreställer jag mig en kille i overall som gör något monotontillverkningslinje arbete om och om igen. Min uppfattning skiljer sig troligen inte från tonåren nuförtiden.

Tillverkning och logistik är inte ens spännande ord. De är gamla. De är tråkiga. Det är svårt att föreställa sig dem på något annat sätt! Sanningen är dock att tillverkning och logistik är allt annat än tråkigt. Tillverkning motsvarar dynamisk höghastighetsautomation. Logistik motsvarar komplexa programvarumodeller i kombination med fascinerande växande teknik som geografiska informationssystem.

tonåringar7Frågan är hur en hel stat förändrar hur regeringen, föräldrar och barn tänker på dig när så många människor inte inser vad du egentligen är? Visst, branding-kampanjer, typisk marknadsföring till influenser som politiker och lärare kommer att hjälpa. Men hur riktar du dig mot de människor du behöver för att fylla hundratusentals jobb på några år? Det var en fråga som ställdes till mig i eftermiddag ... vilken doozy!

I en stat som Indiana, där hybrisen i det 4-åriga college har bosatt sig (det är det vi är kända för, eller hur?), Hur lockar du unga talanger till handelsprogram och 2-åriga handelshögskolor? Jag tror att det är ett tredubbelt förslag:

 1. Att se till att influenser känner igen statistikens bittra verklighet. Majoriteten av studenter som börjar på 4-åriga skolor slutar inte sina examen. Och av de som tar sin kandidatexamen ... många har svårt att hitta meningsfull anställning. En influenser som talar sin C + -student till ett 4-årigt utbildningsprogram kanske inte gör dem någon tjänst. Det är ett tufft piller att svälja!
 2. Se till att föräldrar känner igen möjligheterna att diskutera dem med sina barn. Hos min söner i skolan var han en medelmåttig student - så det var militären som bankade på hans dörr varje dag. Bill började istället på IUPUI och har nu blivit en dubbelt utmärkelse i matematik och fysik. Han börjar också attrahera stipendier och arbetar för att handleda andra studenter vid universitetet.

  Min poäng med min son är detta - om vi inte hade resurser för hans skolning kunde han lätt ha pratats med militären. Jag är veteran och ångrar inte beslutet - men jag insåg inte att jag hade alternativ i hans ålder. Han hade (och har) alternativ! Om det 4-åriga utbildningsprogrammet inte hade fungerat, skulle han ha varit ett exceptionellt handelsskolperspektiv (varför låter det så negativt?). Han och jag var dock inte medvetna om det.

 3. Helt nyckeln till alla marknadsföringsinsatser är målet i sig själv. Det är här gummit träffar vägen. Jag bryr mig inte hur bra du påverkar influenser och marknadsför för mammor och pappor ... om du inte får dessa barn ombord kommer du att misslyckas. Så var hittar du dem? Facebook? Twitter? Mobil? Videospel? I skolan? Ungdomsgrupper?

Ja, du hittar dem överallt. Vi har gjort ett bra jobb med att utbilda våra barn att bygga sina egna identiteter, tänka annorlunda, hitta lycka ... så det är precis vad de gör. Du kan hitta min dotter tar bilder och dela dem. Katie testar också videor med sin Flip-kamera. Och naturligtvis på Instant Messenger och hennes mobiltelefon. Ibland kommer hon att träffas med sina vänner och spela Rock Band.

My son bloggar (sporadiskt), är på Facebook och går med sina andra musikervänner på MySpace. Bortsett från det hittar du honom på hans favorit-hangouts, Bean Cup (han fick mig hooked) och Waffle House... ja, Waffle House.

Tonåringar har val idag och kämpar för sin egen individualitet. Mycket få, om några, av min sons och dotters vänner gör uppror som vi gjorde när jag var ung. De är bortskämda. De har leksaker. De har internet. De har varandra. De gillar inte varumärken eller hanteras. De gillar grönt. De vill rädda jorden ... vad det än betyder.

Att utnyttja ungdomar nuförtiden kräver mer än några väldesignade infiltrationsmetoder från förr. Jag kommer ihåg när allt Nike var tvungen att göra var att köra sina nyaste hightops i en film för att slå försäljning. Numera vill barnen hitta det par sneakers som ingen har.

Om du ska jaga tonåringar, ta med dig ett hagelgevär. Dominerande Google, youtube, flickr, Facebook (kan vara lite för gammal), Mitt utrymme, musikscenen, köpcentret, videospel, mobiltelefoner och det lokala kaféet eller Waffle House kan vara en bra start!

Mitt råd är att det kan vara lättare att tillhandahålla en plats för tonåringar be snarare än att gå dit är. Jag vet hur uppskattande våra barn var för regionala ungdomsgrupper och kyrkliga ungdomsgrupper där de kunde umgås, prata, spela videospel och ändå få höra ett stort budskap. De kom inte alltid för meddelandet, men de kom för varandra! Den platsen behöver inte vara en tegelsten, det kan vara en bra plats online.

Dina tankar? Bild och ett bra inlägg om Teen Marketing hittades på perspektivbloggen.

4 Kommentarer

 1. 1

  Bra inlägg! Ger mig mer att tänka på, jag har ett antal år innan mina två barn är tonåringar, men jag vet att det kommer att flyga innan jag vet det. Jag tror att en av de värsta sakerna vi gör är att driva barn till college när de verkligen inte är redo för det. Det finns andra alternativ: militär, handel, serviceorganisationer.

 2. 2

  Dessutom vill inte alla vara på ett kontor eller ett laboratorium hela dagen. Det finns många barn som har varit kedjade vid ett skrivbord under de senaste 13 åren, som hellre vill göra något annat än att skriva. Tillverkning är inte bara för C-studenter. Jag har känt några lysande människor i handelsjobb som hellre vill vara uppe och göra något fysiskt.

  Det får mig att tänka på kontorsutrymme där Peter äntligen är glad att arbeta med ett saneringspersonal istället för att vara i ett skåp.

  • 3

   Michelle

   Du har helt rätt och jag hoppas att jag inte stött på att på något sätt var dessa jobb för studenter under genomsnittet. Min poäng är precis tvärtom - dessa jobb är båda spännande, tekniskt avancerade, leder till mycket välbetalda karriärer OCH kräver INTE en 4-årig examen. Vissa av dem behöver inte ens två år!

   Det är egentligen bara en förbises industri. Alla tycker att för att lyckas behöver du en kandidatexamen idag. Även om jag skulle säga att det är en bra "försäkring" är det kanske inte den roligaste och mest fruktbara vägen för en ung person som vill ha en utmanande och givande karriär!

   Tack så mycket för dina tankar!
   Doug

   PS: JAG ÄLSKAR kontorsutrymme!

 3. 4

  Bra inlägg doug.
  Att vara en "millennial" def. håller med om allt du har sagt här.

  Träffa dem där de är och ta en rad koks med hagelgeväret. Du kommer att behöva det.

  PC Load letter vad # $ @ # betyder det?

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.