Tekniska svårigheter, vänligen vänta

De senaste par nätterna har jag fått några timmars sömn när jag har begravts i WordPress, PHP, plugins och JavaScript och byggt ett nytt tema för WordPress för ett företag och sedan försökt få tillbaka mina arkiv. Jag hjälper också ett annat företag att starta en ny Mashup online (jag gjorde bara ett par bilder, han gjorde en riktigt cool mashup som du kommer att höra om snart!)

När det gäller min arkivsida har jag tydligen ändrat mitt tema så långt att det inte längre fungerar som ursprungligen designat med Squible beta-tema. Jag har ingen aning om när jag gjorde det, men det har varit nere i några veckor nu. (Psst ... hej Squible killar ... snälla starta något snart ... du har varit beta för alltid!)

Vänligen vänta

Jag provade en mängd WordPress-plugins för arkiven. Några av dem var ganska fascinerande, som Liknande tidslinje-plugin. Jag hade det igång igår kväll men tänkte att det postade ALLA inläggen i ett dödligt slag. Argh.

Jag har över 300 inlägg på den här webbplatsen så att det skulle bygga en monsterfilförfrågan för varje person som besökte. Jag modifierade koden ganska mycket för att bygga en cachemekanism. Det eliminerade alla databasträffar men det var fortfarande för mycket att hantera för att ladda för varje abonnent. Helst bör plugin-programmet använda en mekanism med hjälp av Liknelse API för att hämta händelserna när tidslinjen flyttas. Jag väntar på den!

Det andra problemet med Simile-tidslinjeplugin och många av de andra plugins jag hittade var att händelserna laddades dynamiskt med JavaScript / Ajax. Detta är ett fruktansvärt sätt att bygga ett arkiv för din blogg eftersom sökmotorerna kommer i en återvändsgränd.

Som ett resultat tror jag att jag ska bygga min egen. Jag leker med några idéer om hur just nu ... möjligen en trevlig trädtypsåtgärd från år till månad att posta. Vi får se. Jag jobbar mycket med temat för ett annat projekt i helgen så jag kommer tillbaka till det här.

Under tiden kan det hända att min webbplats saknar några träffar eftersom arkiven inte genomsöks. Vi får dock de träffarna tillbaka! Vänligen vänta.

En kommentar

  1. 1

    Jag installerade faktiskt den också. Jag försöker få något som är lite mer omfattande ... titta på det http://binarybonsai.com/archives/

    Han har gjort en bra implementering och använder css och javascript för att dölja och visa sina data. Allt finns faktiskt i HTML så att det genomsöks.

    Det är ganska coolt.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.