Tv-lägen och ett exempel på hur webben kan hjälpa

Tv

Den här månaden såg vi en ny nivå för tittar på nätverks-tv. Jag har varit ganska kritiker av de vanliga medierna efter att ha tillbringat mitt första decennium av marknadsföring i tidningsbranschen. Det finns dock tecken på förändring någon annanstans. De Sci Fi Channelhar till exempel nyligen lagt upp en onlinepilot för en ny tecknad film, The Amazing Screw-On Head. De kombinerar hela piloten med en undersökning om showen. (Om du får en chans, titta på den 22 minuter långa piloten ... både galna och spännande, jag tror att du kommer att bli positivt överraskad av de röster du kommer att känna igen.)

Detta är verkligen det första steget i att utnyttja webben till sin fulla potential. Tänk dig om nätverket publicerade alla sina piloter på webben och tillät folk att titta på och rösta om vad som gör det till den nya säsongen. Tror du inte att både programkvaliteten och tittarnas köp skulle förbättras? Jag tror det! Det finns dock ledare i branschen som tror att de "vet bättre" och de vet vad du och jag kommer att gilla. Hmmm, visst.

Hur fick jag reda på The Amazing Screw-On Head? Ironiskt nog, från digg. Digg är en fantastisk webbplats där folk skickar in berättelser och får ange om de "gräver" historien. Ju fler "digg" röster, desto högre stiger artikeln till toppen. Digg har också en gemenskapsaspekt där jag kan se vilka artiklar mina vänner "digg". Detta är bra användning av webben. Jag hoppas att nätverks-tv kan lära sig något av detta!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.