Tack Blogger! DMCA klagomålsåtgärd

DMCA

stealing-content.pngTidigare denna vecka märkte några av er att jag gick efter en bloggare som stjäl innehåll från Martech Zone. Ibland händer detta när någon blir upphetsad och bestämmer att de gör mig en tjänst genom att utöka min publik. Inte fallet. Denna joker publicerade till och med inlägget på en tredjepartswebbplats med sitt eget namn som författare. Inte acceptabelt.

Den här killen lade upp det stulna inlägget på sin bloggerblogg. Det var inte smart, eftersom Blogger överensstämmer med Digital Millenium Copyright Act (DMCA) uttagningsanteckningar. Jag fyllde i Bloggers formulär och fick meddelande idag att de hade tagit bort det stulna innehållet.
blogger-dmca.png

Jag är mycket tacksam för Bloggers stöd för detta!

Hur man förbereder sig för att få ditt innehåll stulet

Det är viktigt att notera att jag avsiktligt lämnar ett brödsmulspår i mina blogginlägg. Mycket sällan skriver eller tappar dessa tjuvar innehållet och klistrar in det. Istället skriver de algoritmer och tar tag i ditt RSS -flöde och trycker helt enkelt ut det till deras blogg. För det mesta händer detta, bloggen är inte medveten. Jag är. En av anledningarna till att jag utvecklade PostPost-plugin var så att jag kunde redigera och lägga till innehåll i min sidfot. Varje inlägg i mitt RSS-flöde har någon form av länk till min blogg.

Därefter satte jag upp Google Alerts med min domän som sökterm (liksom några andra jag inte kan berätta om). Nu - varje gång någon länkar till min blogg får jag en e -postvarning med en bit av inlägget. Det känns genast igen när jag läser mitt innehåll i varningens kropp.

Gå ut i krig

Kanske en av de smygigaste sakerna jag gör är att jag direkt köper bilder från iStockPhoto för alla mina inlägg för nästa vecka eller så. Eftersom jag betalar för bilderna är det lagligt för mig att använda dem men ingen annan. Om du är dum nog att stjäla mitt innehåll publicerar du förmodligen också dessa köpta bilder. Nu har jag ett stort företag som strävar efter att bekämpa upphovsrättsstöld på min sida. Så snart jag ser inläggen publicerade kontaktar jag support via iStockPhoto och rapportera vart och ett av inläggen, bilderna, deras källa och att de var stulna.

För att vara ärlig, jag är inte säker på om iStockPhoto har drivit något av fallen ... alla har tagit ner inläggen när jag har hittat dem och berättat för dem. Det finns fortfarande lite skuldigt nöje i det för mig. Jag vill inte vara på fel sida av en upphovsrättsdräkt med iStockPhoto. De har djupa fickor och många advokater.

Berätta för deras vänner

Jag är inte tyst om det. Jag gör en Whois.net sökning för att identifiera värdföretaget och personen som äger webbplatsen. Jag ska försöka kontakta personen direkt. Sedan går mejlen ut till värdföretaget, tweets blir argare och Facebook Wall -meddelanden läggs upp. Jag slutar inte förrän jag börjar få tillbaka svar.

Som jag sa tidigare har jag aldrig behövt gå längre än den här punkten. Det finns alltid en chans att någon kommer att stjäla mitt innehåll och vara offshore, dold och praktiskt taget omöjlig att jaga. Jag ska göra mitt bästa för att rapportera dem till sökmotorerna vid den tidpunkten, men jag låter dem INTE komma undan med det. Du borde inte heller!

3 Kommentarer

 1. 1

  Det här är ett bra inlägg!

  Men jag undrade om du kunde ge mig några råd om en knepig men liknande situation.

  Låt oss säga att människor publicerar dina bilder och skärmdumpar av dina bilder på ett anonymt bildkort (läs: 4chan.org), vilket är ökänt för att inte bry sig om någonting. Hur skulle jag gå tillväga för att ta bort de där sakerna om jag inte ens vet vem som gör det?

 2. 2

  Hej Festher,

  Du kan göra ett par saker:
  1) Vattenstämpel dina bilder. Lägg en anteckning på dem som säger ditt företags- eller webbplatsnamn. Ta en titt på webbplatser som iStockphoto så ser du detta.
  2) Det är tydligt i 4chans regler att överträdelser kommer att behandlas allvarligt. Jag skulle kontakta dem via deras kontaktsida http://www.4chan.org/contact - om de inte svarar, skicka meddelanden via Twitter eller var du än kan.
  3) Sista diken: Du kan stämma dem. Speciellt om webbplatsen inte är utländsk och dess ägare är kända, gå efter dem.

 3. 3

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.