De 5 dödliga misstagen vid produkthantering

DeadlyJag har jobbat dag och natt de senaste veckorna. Det har varit ansträngande, särskilt eftersom jag har ett antal sidoprojekt som jag hade åtagit mig att arbeta med. Jag är utmattad ... en natt den här veckan kom jag hem och la mig och vaknade 12 timmar senare. Jag är ganska säker på att jag blev förkyld och min kropp avvisade den eftersom jag inte hade tid att nysa. Arbetsfrågorna är verkligen inte komplicerade alls, vi uppmärksammade helt enkelt inte våra kunder.

Det låter som en enkel lösning, men varför ignorerar folk det hela tiden? Jag tror att det finns flera anledningar:

 1. Du uppmärksammar inte massorna, du uppmärksammar de höga rösterna. Detta kan påverka ditt beslutsfattande att införliva omfattande förändringar som varken är nödvändiga eller begärda av massorna. Faran här är att du säger "Jag lyssnade på kunden". Problemet är att du inte lyssnade på kundenS.
 2. Du tror helt och hållet att du genomför en plan som är bra för kunden. Din avsikt är bra. Ditt hjärta var på rätt plats. Problemet är att du inte kollade med dem först. Sanningen är att du kommer att göra det aldrig förstår helt vad kunder gör med din produkt - särskilt när din bas växer exponentiellt i storlek.
 3. Du tror att du vet bättre. Av någon anledning har du accepterat din befogenhet som ett erkännande av din expertis inom ett visst område. Så du tror att du vet vad kunden behöver och vill ha.
 4. Du fokuserar inte på problemet, du fokuserar på några utan att helt definiera vad problemet var. Eller så förlorar du platsen för problemet när du fortsätter att utöka lösningen.
 5. Du kämpar inte för dina kunder. Du låter bygga och integrera lösningar baserade på en samling otroligt begåvade utvecklare och proffs. De svänger din bedömning ... och vad de föreslår kan faktiskt vara vettigt. Problemet är att det är vettigt internt, men inte för kunden.

Återigen verkar dessa vara ganska enkla misstag att undvika. Men i det dagliga stresset med ett företag med fantastiska medarbetare och fantastiska lösningar är det så lätt att förlora kundens webbplats. Om du gör det kommer smärtan att vara snabb och mycket obekväm.

En kommentar

 1. 1

  Utmärkt inlägg Doug - du summerade detta ganska snyggt.

  # 1 är något som alltid har varit svårt för mig att bekämpa. Särskilt med mina appar som FormSpring och Ponyfish, där jag har många olika kunder som tyst älskar hur en funktion fungerar, men en mycket högljudd användare övertygar mig om att ändra den.

  Självklart ser jag detta ofta på anpassade utvecklingsprojekt där en chef är den höga rösten som vill att X ska vara Y, men de "riktiga" användare som arbetar för chefen vill desperat ropa i oenighet.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.