Startups fyra hästar

Jag har jobbat i nystartade företag i nästan ett decennium nu. Genom att granska framgångarna och utmaningarna för de startups jag har arbetat för, är det ofta företagare som tidigare varit framgångsrika som går vidare till nästa start. Jag tror att det finns fyra frågor som startups (och entreprenörer) måste undvika om de vill överleva.

Startens fyra ryttare:

Död

 1. Girighet - Jag kan pressa ut mer pengar, förr.
 2. Hybris - Jag kommer att vara anledningen till vår framtida framgång.
 3. Okunnighet - Jag behöver inte lyssna, jag vet bättre.
 4. Dominans - Jag vet bättre, jag ska berätta hur man gör det.

En uppstarts framgång bygger inte på ”jag” och bygger inte heller på idéer och pengar. En uppstarts framgång bygger på den otroliga talangen hos de närmaste klient, den utsikter, Eller Problemet.

Det tar speciella anställda att röra sig i den takt som en start kräver. Du behöver en kombination av lyftare och pushers ... anställda som håller upp allt och anställda som driver människor framåt.

Jag är välsignad att vara omgiven av några otroligt begåvade anställda just nu på jobbet. Att se framsteg i timmar och dagar snarare än månader och år skulle vara inspirerande för alla stora företag.

2 Kommentarer

 1. 1

  Bra inlägg.

  Jag har sett det från första hand - alla egenskaper som du beskriver - alternativen ligger i ett fåtal händer och spenderas sparsamt och teamet behandlas som hyrd hjälp ... en ung ledare som inte kan ge upp kontrollen och tro sin egen ofelbarhet , inte lyssna på människor med många års erfarenhet i olika bakgrunder och diktera ordrar, skapa en motsägelse av ansvarsskyldighet, men inget ansvar samtidigt som kväver självförtroende och ger upphov till något nära "misshandlad fru" -syndromet.

  Yup, jag har sett alla dessa saker. Och dessa företag misslyckades i slutändan. Lycka till med din start-up, jag hoppas att det har ett bättre öde.

  John

 2. 2

  Det är sant. Dessa fyra "ryttare" som du säger kan vara dödliga. Att vara i branschen förstår jag inte varför så många tycker att det är så enkelt.

  Ta mig till den första sidan på Google. Jag vet att företag tjänar pengar på onlineförsäljning. Hur kan jag sälja mer just nu? Jag lanserade just min webbplats för två dagar sedan, varför får den inte mycket trafik?

  Av någon anledning tror alla att dessa saker bara händer utan ansträngning. Du kontaktar dem för att uppdatera deras webbplats och de "har bara inte tid" men alla dessa saker ska bara hända på ett magiskt sätt.

  De vill komma från punkt A till punkt Z utan att göra något däremellan. Det är hårt arbete. Du har inte alla svaren. Det är verkligheten i det. Lägg nu en plan för att få saker att hända. Om du vill bli rik snabbt, prova en av dessa information på TV på sen natt. Lycka till med det. Vi kommer fortfarande att vara här och jobba borta när det misslyckas också.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.