Barnen tweetar inte

Åldersfördelning på webbplatser för sociala nätverk
Åldersfördelning på webbplatser för sociala nätverk
Åldersfördelning på webbplatser för sociala nätverk

Åldersfördelning på webbplatser för sociala nätverk

Den här månaden började jag lära en högskolakurs i webbmarknadsföring på Konstinstitutet i Indianapolis. De flesta av de 15 studenterna i min klass närmar sig examen inom modedesign och detaljhandelsmarknadsföring, och min kurs krävs för dem.

Faktum är att den första natten när eleverna kom in i datalaboratoriet och satte sig ner, valde de helt själv av major: mina 10 modestudenter till höger, mina fem webb- och grafikstudenter till vänster. Jag var som en ungdomsskoledans med flickorna och pojkarna planterade mot motsatta väggar, vardera sidan varade med varandra.

När jag gick igenom kursplanen och kursintroduktionen spelade sociala medier en stor roll. Jag tänkte att eleverna skulle vara överallt, de flesta hade kommit in i labbet tidigt för att kontrollera e-post och Facebook. Men jag blev förvånad.

Cirka två tredjedelar av min klass hade aldrig använt eller ens tittat på Twitter. Många av dem visste inte ens vad det var eller vad det var för. Endast en av dem bloggade och en annan hade sin egen webbplats.

Käken träffar golvet

Vänta, menar du att berätta för mig att den mest trådbundna, anslutna, alltid pågående generationen inte använder grundläggande sociala nätverksverktyg? Har media upprätthållit myter och lögner? Är jag så inhägnad i min egen lilla värld att jag bortse från en hel del av befolkningen?

När jag såg min förvåning svarade en av mina elever: "Åh, jag har sett det på Facebook:" publicerat via Twitter. " Jag visste aldrig att det var vad det var. ”

Okej, så jag spelade upp min chock för komisk effekt. Jag är helt medveten om att antagandet av olika verktyg och kanaler skiljer sig åt bland många andra faktorer, åldersgrupp. Jag vet att Twitter vinner popularitet bland äldre demografi. Men jag blev förvånad över hur många av dessa tidiga tjugoåringar inte ens visste vad Twitter var.

Låt oss göra lite matematik

Detta fick mig att gå tillbaka och titta på ny forskning om sociala nätverkssajters åldersfördelning. I februari 2010, med hjälp av data från Google Ad Planner, Royal pingdom visade att över de 19 mest populära sociala nätverkssajterna stod 18-24-åringar för bara 9% av användarna. När det gäller Twitter svarade samma grupp för mindre än 10%, med 64% av Twitter-användare är 35 år eller äldre.

Sammantaget dominerar 35-44- och 45-54-åringar sociala nätverkssajter, vilket representerar sammanlagt 74% av användarna. Intressant är att de i åldern 0-17 år (nollåriga användardatorer?) Står för 21%, vilket gör dem till den näst största användargruppen.

Låt oss spola fram ett kvartal till maj 2010 och en studie av Edison Research som heter "Twitter Usage In America: 2010." Enligt deras forskning utgjorde 18-24-åringar 11% av de månatliga Twitter-användarna. Med sammanlagt 52% dominerar fortfarande grupperna 25-34 och 35-44.

Nu finns det en signifikant matematisk skillnad mellan demografin som representeras här: 18-24-åringar spänner över sju år snarare än 10 av alla de andra. Så det finns viss marginal för att justera siffrorna baserat på denna fördelning, men jag är ganska säker på att allt kommer ut i tvätten.

Varför är de inte ombord?

Om jag tror att min egen första lektion på terminen är den främsta dragningen för webbmarknadsföring att ditt innehåll måste ge kunderna värde. Enligt mina studenter känner de flesta inte personligen någon som använder Twitter. Därför ger webbplatsen och dess service inget värde.

För det andra kollade alla i klassen Facebook. En del rapporterade att de såg ordet "via Twitter" om statusuppdateringar, vilket tyder på att vissa av deras vänner verkligen använder Twitter. Detta bevisar den andra delen av min lektion (och en stor del av Häftig affärsmodell), vilket var att det inte är plattformen som är viktig, utan innehållet. De brydde sig inte om var uppdateringarna kom, de visste bara att de kunde få dem via plattformen de valde.

Slutligen pekar både forskningsdata ovan och mina anekdotiska bevis mot den större uppfattningen att studenter bara är för upptagen med att göra andra saker för att ständigt kontrollera (eller kontrollera) en mängd webbplatser, nätverk och plattformar. Många av dem rapporterade att de spenderade tid på att göra kurser och arbeta deltidsjobb snarare än att lura sig på internet.

Så vad gör vi?

Som marknadsförare online måste vi förstå och anamma dessa användningsskillnader för olika åldersgrupper. Vi måste ta innehållet till de människor vi vill nå med hjälp av de verktyg de faktiskt använder. Detta åstadkoms genom grundlig forskning och planering för onlineinitiativ, och genom att veta vilka plattformar som ska övervakas, modereras och mäta. Annars slänger vi tid, ansträngning och pengar i vinden och hoppas att rätt kunder får det.

6 Kommentarer

 1. 1

  Otroligt intressant, särskilt ditt blick utöver siffrorna. Medan den yngre demografin inte nödvändigtvis flockar till Twitter, ser de innehållet på ett eller annat sätt eftersom alla dessa olika medier samlas, så det är fortfarande värt att utnyttja Twitter för denna åldersuppsättning.

 2. 2

  Jag minns att min son skrattade åt mig när han gick på gymnasiet om hur mycket jag använder e-post. Nu när han är senior på IUPUI är e-post en nödvändighet och han bytte till och med till en smartphone för att hänga med. Jag vet inte att ungdomar driver beteendet, jag tror att nödvändighet är det som driver det. Twitter är mycket lättare för mig att smälta och filtrera information, medan Facebook handlar mer om mitt nätverk och personliga relationer. Jag kommer inte bli förvånad om min son tweetar om några år för att dela information med sitt nätverk mer effektivt.

 3. 3

  Pojke, har du träffat en nerv! Doug Karr kommer att berätta att han har pratat med några av mina klasser på IUPUI och han har nog glömt bort hur små de var! Visserligen handlade de inte uttryckligen om sociala medier, men jag använde sociala medier i stor utsträckning i mina kurser och jag har alltid haft svårt att få studenterna att "köpa in" sociala mediers värde för lärande och personlig branding.

  En av anledningarna till att jag lämnade akademin var att "ingen köpte vad jag var tvungen att sälja" så jag har gått vidare för att hitta någon annan strävan där folk är villiga att förnya sig i undervisning och lärande, marknadsföring eller vad som helst! Jag har en dålig känsla som kan ta ett tag, men jag har tid och tålamod att vänta och lära mig mer själv medan jag väntar. O:-)

 4. 4

  Jag trodde att det bara var vi. Jag mår bättre nu när jag vet att andra upplever samma sak. Under sommaren sponsrade Marian University HobNob 2010, det politiska nätverksevenemang som anordnades av Greater Indianapolis Chamber of Commerce. Marian University var sponsor för sociala medier. Vi försökte rekrytera studenter via Facebook och e-post till Tweet före, under och efter evenemanget i utbyte mot en gratis MU-polo och en god måltid. Det gick okej, men det var svårt att rekrytera studenter. Riktigt tufft. Sedan var vi tvungna att träna dem. Vi kommer förmodligen inte försöka igen.

 5. 5
 6. 6

  Ledsen för det försenade svaret, jag har varit sjuk.

  Det är en intressant plats. Min klass är webbmarknadsföring, och 2/3 av min klass består av stora marknadsföringsmarknader för modehandel. Ändå är även de mest grundläggande frågorna om marknadsföring på nätet helt utländska, även om de är en åldersgrupp som tros vara så kopplad och marknadsförd till nådelöst.

  Är de så bra på att filtrera bort marknadsföringsmeddelanden? Känner de inte till den taktik som används på dem? Eller använder de verkligen inte verktygen så mycket som marknadsförare vill tro?

  Jag är säker på att jag har mer att säga när vi går igenom kvartalet och jag väljer deras hjärna.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.