Ju mindre jag tittar på, desto bättre blir det!

dator trött

Ibland undrar jag om långsiktiga mål faktiskt distraherar oss från jobbet vi har. Om du alltid längtar efter mer, är du någonsin nöjd med var du är? Ibland krävs det något katastrofalt hemma eller på jobbet för att vi ska ta reda på allt vi har att vara tacksamma för.

Den här förra veckan har min blogg återhämtat sig. Jag började ett nytt jobb och har arbetat nätter med att utveckla en annan applikation - och båda tar mycket koncentration. Jag är ingen bra jonglör - jag gillar att koncentrera mig på ett mål och jobba för att uppnå det. Som ett resultat är mitt fokus på mitt nya jobb just nu intensivt. Så snart jag lämnar jobbet och hoppar i min bil, vänder min uppmärksamhet till sidoprojektet. På morgonen kör jag tillbaka och tänker på mitt jobb.

Förlorade de senaste veckorna var min blogg. Jag fortsatte att lägga upp mina dagliga läsningar men var i bästa fall sporadisk med mina blogginlägg. Jag tror inte att de uppnåddes i brådska - men jag koncentrerade mig definitivt inte så mycket som jag borde ha gjort. Kanske var det område som jag ignorerade mest övervakning av mitt Annonsintäkter, Analytics och ranking. Jag visste att jag hade jobb att göra och kunde inte oroa mig för förlusten, så jag bestämde mig för att ignorera det.

Vanan att övervaka min rang och trafik blev en ganska besatthet! Jag tror inte att jag skulle kolla det mer än en gång om dagen, men när jag såg siffrorna släpa skulle jag fundera över det i timmar och försöka bekämpa det. Det är lite som att trycka tillbaka en våg - läsekretsen handlar om fart, inte reaktion. Det betyder att det är maraton och inte sprint ... och jag måste påminna mig själv om det ofta.

Så - om din statistik inte går i den riktning du vill, kanske du behöver ta en paus från kompassen. Jag kan ärligt konstatera att jag återhämtar mig bra nu ... min läsekrets är uppe, min flödestatistik är uppe ... och mina intäkter har ökat. Jag måste göra det jag gör bäst och det är att hålla ut det på lång sikt och sluta titta på siffrorna. Jag återkommer Tippning av blogg så snart mitt projekt är klart! Tack till alla dessa läsare som tålmodigt har väntat.

Ju mindre jag tittar på, desto bättre blir det!

4 Kommentarer

 1. 1

  Trevlig liten historia 🙂 Jag kan säga att detta är fallet med mig nu, kontrollera min Adsense-kanalstatistik så ofta jag kan, eftersom det optimerar säsongen för mig. Men detta betalade sig, så jag kommer snart att sakta ner lite 🙂

 2. 2

  Jag håller med. Det kan vara ganska lätt att bli besatt av statistiken. Jag tittar fortfarande på min statistik en gång om dagen vilket jag tycker är alldeles för mycket.

  Fokusera bara på att skriva bra innehåll och marknadsföra din blogg så kommer trafiken att fortsätta komma 🙂

 3. 3

  Jag kan helt relatera! Och särskilt eftersom min företagsblogg flyttades och därmed började från grunden igen, är det löjligt hur mycket tid jag spenderar tvångsmässigt på vår hittills, ganska ledsna statistik .. Om jag bara kunde omdirigera den energin till inläggen ... gör det mycket bättre!

  Jag önskar dig lycka till, jag är säker på att när du väl har kommit igång med saker kommer du att ge mer tid för att skicka inlägg!

 4. 4

  Jag kan också relatera till ovanstående. Jag antar att det också är en integrerad del av livet som bloggare (och säljare / marknadsföringsperson). Ibland känner jag mig också för att kontrollera min webbplats statistik alldeles för ofta. Måste sparka mig bakåt och sedan koncentrera mig på att utveckla originalinnehåll.

  Som professionell säljare vet jag också detta: Tendensen att spendera tid på prognoser, kalkylblad etc. istället för att sitta framför dina kunder och stänga affärer och oroa sig för provisionskontrollen senare. Som bloggare måste jag koncentrera mig på att få upp mina prenumeranter genom att koncentrera mig på flaggskeppsinnehåll. Och resten kommer, som de säger 😉

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.