Meddelandet ger resultat

iStock 000004792809XSmall1

iStock 000004792809XSmall1

När vi marknadsför många gånger tänker vi enbart på resultaten. Jag vill konvertera så många framtidsutsikter, vi vill att folk ska vara medvetna om Product X, jag vill ha så många retweets / aktier etc. Missförstå mig inte, det är definitivt viktigt att spåra dessa saker för att veta om vår marknadsföring meddelandet fungerar. Jag har dock funnit att när jag inte har haft ett specifikt syfte med mina marknadsföringsmeddelanden har jag haft mest engagemang eller resultat.

Tänk på det: har du skrivit ett inlägg som mer liknade en rant eller en opinionsbaserad blogg i motsats till "10 steg om hur du optimerar din blogg"? Vad var feedback / engagemangsnivån på det inlägget? Jag är villig att satsa på att det var lite mer än det vanliga "value-add" inlägget om att infoga metataggar.

Nästa gång du har något att säga som kan vara mer åsiktsbaserat än mervärde, skriv det. Ge din åsikt. Även om folk inte håller med kan du ändå starta en meningsfull konversation som människor kommer att njuta av och dela.

 

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.