Myten om tillskrivning

myt

En av bilderna som jag diskuterar i nästan alla samtal jag har med företag är en som jag kallar myt om tillskrivning. I vilket mätningssystem som helst föredrar vi booleska och diskreta regler för beteende. Om detta, då. Det är dock ett problem, för det är inte så köpbeslut fattas. Det spelar ingen roll om du är en konsument eller om du är ett företag - det är bara inte verkligheten Kundresa.

Fall i punkt är mitt köp av en Amazon Echo. Jag såg buzz online när den först lanserades, men jag behövde verkligen inte det. På den tiden var jag inte heller en främsta användare. Men när jag flyttade fler och fler av våra affärsköp till Amazon, gick med i Prime och fick leverans inom en dag, förändrades min inställning till Amazon.

Jag visste fortfarande inte mycket om Amazon Echo, fastän. En dag på Facebook, Mark Schäfer gjorde en intressant kommentar. Han nämnde att han pratade med sitt Amazon Echo mer och mer som om det var en person i rummet. Som både en teknisk nörd och Amazon-entusiast blev jag fascinerad.

Första touch-tillskrivning

Tekniskt sett skulle jag säga att det verkligen var första handen på min kundresa. Jag flyttade från Facebook till Amazon där jag läste produktsidan. Det såg ganska häftigt ut men jag kunde inte riktigt motivera kostnaden vid den tiden. Sedan flyttade jag över till Youtube för att se vilka coola saker folk gjorde utanför marknadsföringsmaterialet.

Jag återvände till Amazon och läste igenom de 1-stjärniga recensionerna och såg inte riktigt något som skulle förbjuda mig att köpa enheten ... utanför eller priset. Jag kunde inte riktigt motivera den nya leksaken då.

Attribution för sista beröring

För nästa vecka eller så när jag navigerade på nätet, några reklam för reklam för Amazon Echo poppade up. Jag gav mig så småningom till en av annonserna och köpte enheten. Jag skulle skriva några stycken om hur mycket jag älskar det, men det är inte syftet med det här inlägget.

Syftet med detta inlägg är att diskutera var försäljningen av detta Amazon Echo skulle tillskrivas. Om det är första touch, skulle det tillskrivas Mark som en influencer ... även om han inte är en influencer för enheter och teknik. Jag skulle säga att Marks kommentar om Echo var mer en medvetenhetsåtgärd i min kundresa. Inget var innan Markus kommentar var jag medveten om Echos sofistikering och olika funktioner.

Om tillskrivningsmodellen är sista handen skulle betalad reklam och återmarknadsföring vara källan till försäljningen. Men det gjorde de verkligen inte. Om du frågar mig vilken marknadsföringsstrategi som faktiskt övertygade mig om att köpa Echo skulle jag svara:

jag vet inte.

Det var ingen enda strategi som fick mig att köpa Echo, det var dem alla. Det var Marks kommentar, det var min sökning efter användargenererade videor, det var min recension av dåliga recensioner och det var remarketingannonserna. Hur passar det in i Google Analytics omvandlingstratt? Det gör det inte ... som inte de flesta kundresor.

Jag har skrivit om inkommande marknadsförings huvudsakliga klagomål och attribution är nyckeln.

Prediktiv tillskrivning

Det finns ett alternativ men det är ganska komplext. Förutsägande analytics kan observera försäljningsbeteende i alla medier och strategier och när du gör justeringar kan det börja korrelera relevant aktivitet till den totala försäljningen. Dessa motorer kan sedan förutsäga hur sänkning eller höjning av budget eller aktivitet i en viss marknadsföringsstrategi kommer att påverka den övergripande raden.

När du tittar på dina marknadsföringsinsatser är det viktigt att du inser att även marknadsföring som inte har en direkt tillskriven konvertering har en övergripande inverkan i kundens beslutsprocess. Och påverkan ligger långt bortom våra marknadsföringsinsatser - hela upplevelsen av en prospekt bidrar till resan.

Här är ett enkelt exempel: du äger en butik och skär din städpersonal. Det är inte så att din butik är snuskig, men kanske är den inte lika obefläckad som tidigare. Resultatet är att din försäljning sjunker så många snygga shoppare känner helt enkelt inte att den är lika ren som den andra stadsbutiken. Hur redogör du för detta i ditt marknadsföringsarbete? Du kan till och med ha ökat dina marknadsföringskostnader just nu men den totala försäljningen minskade. Det finns ingen ”superren” rad i din marknadsföringsbudget ... men du vet att den har en inverkan.

Idag behöver företag en baslinje för innehåll. Från en ren, lyhörd webbplats till pågående artiklar som bygger deras trovärdighet, att använda fall, vitböcker och infografik. Alla delas och mervärde via sociala kanaler. Alla är optimerade för sökmotorer. Allt detta bidrar till ett nyhetsbrev via e-post som vårdar utsikterna.

Det är allt kritiskt - det finns inte en som du byter mot den andra. Du kanske vill balansera dem på lämpligt sätt när du ser deras inverkan, men ingen är valfri i en fullständig närvaro på nätet.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.