Den nya ekonomin: Ge det bort

Gratis pengarGoogle Blogoscoped rapporter om en Reuters artikel att den nya Google Book Search, där de skannar böcker ur upphovsrätt och lägger dem online, faktiskt hjälper till att öka bokförsäljningen.

Google Book Search har hjälpt oss att förvandla sökare till konsumenter, säger Colleen Scollans, direktör för onlineförsäljning för Oxford University Press

Jag är inte säker på hur jag ska formulera fenomenet, men jag har skrivit om den här trenden ganska mycket. Att ge bort det för att tjäna pengar ... hur händer det? Tja, det gör det absolut. Det är ingen ny modell. Trots allt försåg radioapparater oss låtar som folk gick och köpte senare. Musikindustrin är livrädd för nedladdningar, men det är en kamp av meningslöshet. Peer to peer-program kommer att fortsätta att förbättra och erbjuda sätt att distribuera filer som inte upptäcks. Dagen kommer snart att RIAA måste ge upp sin strävan efter rättegångar och bygga en bättre affärsmodell. Eftersom jag var en av de ursprungliga Napster / Metallica-avvisningarna har jag aldrig köpt en annan Metallica-produkt. Och innan hade jag Metallica allt ... Jag är inte säker på hur mycket pengar Lars och besättning förlorade genom att undvika en av deras fans, men det har varit mycket. Ja, min musiksmak har utvecklats genom åren ... det är ganska mjukare nu. 🙂

Programvara är inte annorlunda. Yahoo! noterade nyligen att de kommer att distribuera sin e-postapplikation fritt så att kunder kan bygga applikationer runt den. Fördelen? De sprider företagande talang och uppfinningsrikedom utanför företagets väggar till världen. Eftersom fler och fler människor bygger applikationer, önskan att använda Yahoo! eftersom den ISP som valts kommer att vara oundviklig. Jag är en kund som inte vill lämna ... verktyg som virusskydd, skräppostskydd, verktyg för övervakning av föräldrar, starta ... de får mig alla att vilja stanna hos Yahoo DSL. Och Pro-tjänsten är fantastisk, jag har aldrig haft ett avbrott mer än minuter.

Nu böcker! De av er som har sett och läst min blogg vet att jag är en bokhund. Jag har inget särskilt stort bibliotek, men du hittar böcker överallt hos mig. Jag älskar särskilt inbundna böcker (så jag erkänner att jag köper böcker för deras omslag). Min senaste skönhet är CloakCapote's In Cold Blood. Efter att ha tittat på otroligt film, jag blev inspirerad att läsa boken. In Cold Blood.

Bloggar är en annan form av att ge bort det för pengar. Jag läste (för många) bloggar och har samlat mycket kunskap om sökmotoroptimering, sociala medier, programmering, ledning, ledarskap etc. Många bloggar har lett mig att köpa böcker. Ironiskt nog köpte jag nyligen Set: s senaste bok ... innehåll som samlades och organiserades från hans blogg... och jag köpte boken efter att ha sett den annonseras PÅ hans blogg. Så Seth hade redan gett det till mig ... och jag köpte det också! Han gav bort det för pengar!Small är det nya stora: och 183 andra Riffs, Rants och anmärkningsvärda affärsidéer

Min blogg ger inte mycket för direktintäkter. Men det har blivit en trevlig väg för mig att nå en hel del kunder och kunder. Jag har haft nöjet att göra några sociala medierådgivning, databasmarknadsföringskonsultationer, Google Map-utveckling, WordPress-utveckling och samarbeta i ett nytt socialt media företag (fortfarande under utveckling). Det mesta av denna verksamhet kunde inte ha skaffats utan min bloggs räckvidd.

Vissa människor kanske tror att att lägga ut din kunskap online är att lägga den ut gratis och du kommer att förlora pengar. Vad jag har funnit är att de flesta inte vill "stjäla" kunskap; snarare söker de kunniga människor! En blogg är ett av de bästa sätten att förse dina potentiella kunder med den information de behöver för att hitta dig värdig att anställa eller konsultera.

Detta är den nya ekonomin. Om du inte ger bort det för att tjäna pengar kommer någon annan att göra det!

En kommentar

  1. 1

    En uppföljning av detta ... nyheter om AllofMP3 slår på nätet ... en olaglig rysk nedladdningssida som erbjuder MP3-nedladdningar utan digital rättighetshantering och mycket billiga priser.

    Deras politik?

    "Administrationen av AllOFMP3.com har inte information om lagarna i respektive land och är inte ansvarig för utländska användares handlingar."

    Jag älskar Internet!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.