E-posttjänstleverantören SaaS Pricing Penalty

e-postkostnader

Vi har haft några upp-och nedgångar när vi letar efter en bra e-postleverantör. Många leverantörer av e-posttjänster har helt enkelt inte de integrationsverktyg vi behöver för att automatisera våra e-postmeddelanden (vi får lite nyheter om det snart) ... men det största problemet vi har haft med vårt e-postprogram är möjligheten att matcha intäktsgenerering med kostnaden för ansökan.

För att komma direkt till saken är vissa SaaS-prissättningsstrukturer helt enkelt dumma ... straffar ditt företags tillväxt snarare än att belöna det. Min förväntan som företag eller konsument är att ju mer jag använder din tjänst, ska kostnadsfördelarna förbli oförändrade (med andra ord - kostnaden per användning förblir densamma eller går ner). Detta fungerar inte med den trappstegade prissättning som du hittar - särskilt med e-postleverantörer.

Här är en säljares offentliga prissättning (månadspris och prenumeranter):

$10 $15 $30 $50 $75 $150 $240
Entreprenörsvägen 0 Entreprenörsvägen 501 Entreprenörsvägen 1,001 Entreprenörsvägen 2,501 Entreprenörsvägen 5,001 Entreprenörsvägen 10,001 Entreprenörsvägen 25,001

Vid första anblicken verkar det ganska konsekvent ... fler abonnenter lägger till en större månatlig kostnad. Problemet är dock vid övergångarna. Låt oss säga att jag skickar till 9,901 75 prenumeranter. Det är $ 100 per månad. Men om jag lägger till 150 prenumeranter har jag problem. Min månatliga kostnad fördubblas till $ 98 och kostnaden per abonnent ökar med XNUMX%. Per abonnent fördubblas kostnaden för att använda systemet.

SaaS-e-postpriser

Detta var så dåligt med vår nuvarande leverantör att jag bokstavligen slutade skicka till hela min lista. Våra kostnader gick från $ 1,000 2,500 per månad till cirka 101,000 XNUMX $ per månad eftersom jag hade XNUMX prenumeranter. Det är inte så att jag har något emot att betala mer för att skicka mer ... det är bokstavligen att det finns ett trappsteg i kostnader som jag inte kan få tillbaka via vårt marknadsföringsarbete eller sponsring. Per abonnent skulle mina kostnader ha mer än fördubblats. Och jag kan helt enkelt inte få tillbaka den utgiften.

Programvara som tjänsteleverantör bör verkligen titta närmare på betal-per-användning-system som Amazon eller värdpaket som har trösklar där prisfall när du växer ditt företag. Du bör belöna ett växande företag, inte straffa det. Om jag har en lista på 101,000 bör en annan kund som har en lista på 100,000 inte betala mindre per abonnent än jag. Det är helt enkelt dumt.

Främja segmentering och anpassning av e-post

En annan fråga med dessa system är att betala för antalet kontakter i ditt system snarare än hur mycket du faktiskt skickar med det. Om jag har en databas med en miljon e-postadresser, skulle jag kunna importera den, segmentera den och skicka till den del som jag vet kommer att ge störst prestanda.

Många av dessa system tar betalt för storleken på din databas snarare än din användning av systemet. Med det i åtanke, hur kan du skylla på företag för satsning och sprängningskampanjer? Om du kommer att debiteras för varje prenumerant kan du lika gärna skicka till varje prenumerant!

Tvångsomsättning

Som ett resultat av denna prissättning tvingar dessa företag min hand. Även om jag kanske älskar en leverantör och uppskattar deras service, säger företagskostnaden att jag tar mitt företag någon annanstans. Även om jag skulle vilja hålla fast vid en bra leverantör har jag inte en pott med pengar att gå in i när jag lägger till 100 prenumeranter i min databas.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.