De sorgliga fakta om lycka

Jag tror att jag har ansvaret för min egen lycka. Det finns ett antal yttre influenser (pengar, arbete, familj, Gud, etc.) men i slutändan är det jag som bestämmer om jag är glad eller inte.

madonnaI morse såg jag på nyheterna och de är klädda med Madonna på Oprah som förklarar hennes adoption av ett barn från Afrika. Det som slog mig mest är uttalandet från många människor att detta var en fantastisk sak för Madonna att göra som kommer att ge barnet lycka.

Verkligen?

Jag har gnällt om detta tidigare på min webbplats, men det här är helt enkelt löjligt. Varför förväxlar vårt samhälle alltid intelligens, talang och lycka med rikedom? Så Madonna kommer att bli en bättre mamma för att hon är rik? Kanske barnhemmet som pojken var på hade fantastiska människor som älskade och brydde sig om honom. Ingen tvekan, men jag är ganska säker på att han kommer att ha en vaktmästare under Madonna. Så, vad är skillnaden?

Pengar?

Pengar kommer att göra det här barnet lyckligt? Är du säker? Har du någonsin sett några av livet för barn till rockstjärnor eller mycket rika människor? Många av dem är in och ut ur rehabilitering och kämpar hela livet för att göra sig ett namn. Rikedom tar med sig en helt ny uppsättning problem i ett liv (problem som jag dock skulle vilja ha). Och vill du ha Madonna som mamma? Jag skulle inte! Jag bryr mig inte hur mycket pengar hon har ... Jag har sett för mycket av Madonna under min livstid för att verkligen respektera henne.

Kanske handlade det mer om Madonnas lycka än barnets. Det är olyckligt, men jag antar att så är fallet. Jag kan inte tro att ett barn som är borttaget från sin kultur, sitt hemland, hans familj har en chans till lycka med en jetstjärna Rock Star som mamma.

Tänk om?

Pojken var förmodligen på ett barnhem eftersom hans far inte längre hade råd att ta hand om honom. Vi kan inte göra antaganden om andra kulturer och deras föräldraskap. Många amerikaner skulle vara chockade över vissa kulturer och hur barn vårdas eller behandlas. Kanske älskade mannen sin son så mycket att han överlämnade sitt barn till någon som kunde mata honom. Det skulle ta otroligt mycket kärlek.

Tänk om Madonna i stället för att handla ett barn hade gjort några långsiktiga investeringar som underlättade bättre utbildning, resurser och industri för regionen hon besökte? Hon kan ha påverkat många fler människors lycka. Kanske barnet hon adopterade skulle ha varit lyckligare på det sättet.

Tiden får avgöra.

2 Kommentarer

  1. 1
  2. 2

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.