Flockens säkerhet?

Jag älskar Gary Larsons humor från Den bortre sidan berömmelse:

Lemmings - Gary Larson

Företagen är förmodligen riskavvisande och vi är alla villkorade av att det finns på något sätt säkerhet i antal:

 • Hur många kunder har du?
 • Hur länge har du varit i branschen?
 • Vänligen förse oss med referenser.
 • Ge oss exempel på fallstudier som matchar vår bransch, företagsstorlek, produkt, service etc.
 • Vi läser den här artikeln från [insert big company] som ger ett motsatt perspektiv, förklara.

Låt oss titta på exempel på besättningen, och vem vi har följt i åratal:

Nej tack, jag följer inte besättningen snart.

2 Kommentarer

 1. 1

  Är inte sociala medier bara en mer effektiv besättning? Jag håller med om att det inte är en bra sak att följa flocken, men det finns mycket att säga om besättningar och rykte. Flocken berättar för oss att Google är en ganska bra sökmotor, och jag ska erkänna att jag följde den. På samma sätt påpekar besättningen produkter som de är nöjda med (Apple) och missnöjda med (GM, Ford).

  Frågan är, är vi olyckliga med att följa flocken, eller är vi plötsligt kvar lurade när en flock överger vad den följde? Många av exemplen ovan följdes en massa av besättningen, men överges nu en massa av samma besättning.

  • 2

   Hej Steven,

   Egentligen tror jag inte att sociala medier är en effektiv besättning - vi är alla utspridda i våra oberoende (men länkade) samhällen - bloggar, twitter, social bokmärkning, vänfoder, Ning-nätverk, Linked In, Plaxo .... Jag tror att folk faktiskt börjar bilda mycket mindre "mikro" -gemenskaper där de hittar människor med liknande smak, övertygelse, utbildning, talanger, hobbyer och bakgrunder.

   Google skär faktiskt resultat baserat på relevans, så olika termer - "billig" kontra "låg kostnad" kan ge helt olika resultat för någon med samma sökningsintensiv ... baserat på "liknande" sökningar från andra människor och bakåtlänkar från andra källor. Google är förmodligen mer av en kung av icke-flockresultaten i min bok.

   Jag håller med din flockteori. Jag hoppas bara att folk inte blint följer besättningen längre ... Jag säljs inte att resultaten oftare är positiva än negativa. Jag älskar människor som ifrågasätter normen och skjuter kuvertet.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.