Finns det bättre tid att starta ett nytt socialt nätverk?

sociala nätverk

Jag spenderar mycket mindre tid på sociala medier. Mellan de felaktiga algoritmerna och respektlöst oenighet, ju mindre tid jag spenderar i sociala medier, desto lyckligare är jag.

Vissa människor som jag delade mitt missnöje med har sagt att det var mitt eget fel. De sa att det var min öppna diskussion om politik de senaste åren som öppnade dörren. Jag trodde verkligen på öppenhet - till och med politisk öppenhet - så jag var både stolt över min tro och försvarade dem genom åren. Det fungerade inte bra. Så det senaste året har jag gjort en samlad insats för att undvika att diskutera politik online. Det fascinerande är att mina motståndare fortfarande är så högljudda som de någonsin har varit. Jag tror att de ärligt talat bara ville att jag skulle vara tyst.

Fullständig information: Jag är en politisk konst. Jag älskar politik för att jag älskar marknadsföring. Och mina benägenheter är ganska konstiga. Personligen håller jag mig själv ansvarig för att göra världen till en bättre plats. Regionalt är jag ganska liberal och uppskattar beskattning för att hjälpa andra i nöd. Men nationellt tror jag att vi är långt försenade för förändring.

Jag är inget offer, men resultatet av mitt oberoende öppnar mig för att bli attackerad av alla. Mina vänner som lutar sig åt vänster tror nationellt att jag är ett bakre, högernötterjobb. Mina vänner som lutar sig rätt lokalt undrar varför jag hänger med så många demokrater. Och personligen föraktar jag att bli märkt i vilken riktning som helst. Jag tror inte att det är nödvändigt att hata allt om en person eller en politisk ideologi om du inte håller med en person eller aspekt av den ideologin. Med andra ord kan jag uppskatta några av de politiska förändringar som sker idag utan att respektera de politiker som antog dem.

Tillbaka till sociala nätverk.

Jag trodde att det fantastiska löftet från sociala medier var att vi kunde vara ärliga, informera varandra, förstå varandra och bli närmare. Wow, hade jag fel. Anonyma sociala medier i kombination med den opersonliga förmågan att slå ut på människor du annars skulle bry dig om är hemskt.

Sociala nätverk är trasiga och de befogenheter som gör det värre (enligt min mening).

  • On Twitter, rykten säger att om du blockeras av @williamlegate, du har identifierats som en högermutter och är skuggförbjudna - vilket innebär att dina uppdateringar inte visas i den offentliga strömmen. Jag vet inte om det är sant, men jag har märkt att min tillväxt har varit ganska stillastående. Den hemska delen av detta är att jag faktiskt tycker om Twitter. Jag träffar nya människor, upptäcker fantastiska historier och älskar att dela mitt innehåll där.

Jag frågade @jack, men på riktigt öppet sätt - jag har ännu inte hört ett svar.

  • On Facebook, de erkänner att de nu filtrerar flödet till mer personliga konversationer. Detta, efter år av att ha drivit företag att bygga samhällen, vara mer transparent i sin interaktion med konsumenter och företag och företag som investerar miljoner i byggnadsintegrationer, automatisering och rapportering. Facebook drog bara ut kontakten istället.

Enligt min ärliga åsikt är det hemliga utelämnandet av politiska benägenheter farligare än själva benägenheten. Jag har inga problem med att regeringen spionerar på sociala konton där kontona har främjat olaglig aktivitet, men jag har ett enormt problem med att företag tyst anpassar debatten till en tjänst som de vill. Facebook lämnar till och med nyhetskällor upp till en allmän omröstning. Med andra ord kommer bubblan att bli mer stelnad. Om en minoritet inte håller med, spelar det ingen roll - de kommer ändå att få mat från majoritetens budskap.

Det måste finnas ett bättre socialt nätverk

Vissa människor tror att Facebook och Twitter är vad vi håller fast vid. Massor av nätverk har försökt att konkurrera och alla har misslyckats. Nåväl, vi sa samma sak om Nokia och Blackberry när det gäller mobiltelefoner. Jag tvivlar inte på att ett nytt nätverk kan och kommer att dominera marknaden när det stöder samma frihet som möjliggjorde Twitter och Facebooks framgång.

Frågan är inte dålig ideologi, utan dåliga sätt. Det förväntas inte längre att vi respektfullt håller med dem som vi inte håller med. Dagens förväntningar är att skämma, förlöjliga, mobba och tysta motståndaren. Våra nyhetsstationer speglar detta beteende. Även våra politiker har antagit detta beteende.

Jag är ett stort fan av att ha en mångfald av tankar. Jag kan inte hålla med dig och fortfarande respektera din tro. Tyvärr, med två partier, verkar vi bara klubba varandra över huvudet snarare än att komma med en lösning i mitten som respekterar alla.

Detta har allt att göra med marknadsföring?

När medierna (nyheter, sökning och sociala medier) visar sig blanda sig i politiken påverkar det varje företag. Det påverkar mig. Jag tvivlar inte på att min tro har påverkat min verksamhet. Jag arbetar inte längre för ledare i min bransch som jag verkligen såg upp till och lärt mig av eftersom de läste mina åsikter om politiska frågor och vände ryggen.

Och nu ser vi hur krigare på sociala rättvisa på varje sida av spektrumet håller varumärken ansvariga för var de placerar sina annonser och vad deras anställda säger online. De uppmuntrar bojkotter ... som inte bara påverkar företagsledarna utan alla anställda inom och samhällen som omger dem. En tweet kan nu deflatera ett aktiekurs, skada affärer eller förstöra en karriär. Jag skulle aldrig vilja att de som inte håller med min ideologi skulle straffas ekonomiskt för sin. Detta är för mycket. Det här fungerar inte.

Resultatet av allt detta är att företag drar sig tillbaka från sociala medier och inte omfamnar det. Företag blir mindre transparenta, inte mer transparenta. Företagsledare döljer sitt stöd för politiska ideologier och främjar det inte.

Vi behöver ett bättre socialt nätverk.

Vi behöver ett system som belönar artighet, inlösen och respekt. Vi behöver ett system som främjar motsatta åsikter istället för att utveckla arga ekokamrar. Vi måste utbilda varandra och utsätta varandra för alternativa synpunkter. Vi måste vara toleranta mot andra ideologier.

Det finns ingen bättre tid än nu att utveckla en social nätverksplattform som denna.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.