Så här optimerar du dina titeltaggar (med exempel)

Titeloptimering för sökmotorer

Visste du att din sida kan ha flera titlar beroende på var du vill att de ska visas? Det är sant ... här är fyra olika titlar som du kan ha för en sida i ditt innehållshanteringssystem.

 1. Titel Tagg - HTML som visas på din webbläsarflik och är indexerad och visas i sökresultaten.
 2. Page Title - titeln som du har gett din sida i ditt innehållshanteringssystem för att hitta den enkelt.
 3. Sidrubrik - vanligtvis en H1- eller H2-tagg högst upp på sidan som låter dina besökare veta vilken sida de är på.
 4. Rich Snippet-titel - titeln som du vill visa när människor delar din sida på sociala mediasidor och som visas i förhandsgranskningen. Om det inte finns ett Rich-kod kommer sociala plattformar vanligtvis att vara standard-taggen.

Jag optimerar ofta var och en av dessa när jag publicerar en sida. På det sociala kan jag vara övertygande. Vid sökning vill jag se till att jag använder nyckelord. På rubriker vill jag ge klarhet för innehållet som följer. Och internt, jag vill kunna hitta min sida enkelt när jag söker i mitt innehållshanteringssystem. För den här artikeln kommer vi att fokusera på att optimera din titel tagg för sökmotorer.

Titel taggarutan tvekan är det viktigaste inslaget på sidan när det gäller att korrekt indexera ditt innehåll för de söktermer du söker att hitta i. Och för kärleken till allt som är SEO... uppdatera din startsida titel från Hem. Jag kryper varje gång jag ser en webbplats där de inte optimerar hemsidans titel! Du tävlar med en miljon andra sidor som heter Home!

Hur många tecken visar Google för en titeltagg?

Visste du att om din titeltagg överstiger 70 tecken som Google kan använda annat innehåll från din sida istället? Och om du överstiger 75 tecken kommer Google bara att göra det ignorera innehållet efter 75 tecken? En korrekt formaterad titeltagg bör vara mellan 50 och 70 tecken. Jag brukar optimera för mellan 50 och 60 tecken eftersom mobilsökningar kan avkorta några fler tecken.

I andra änden av skalan ser jag att många företag försöker packa och fylla mycket onödig eller bred information i sin titeltaggar. Många sätter företagsnamnet, branschen samt sidrubriken. Om du rankar bra för din märkesnyckelord, titlar behöver inte innehålla ditt företagsnamn.

Det finns naturligtvis några undantag:

 • Du har en massivt varumärke. Om jag är den New York Timestill exempel vill jag antagligen inkludera det.
 • Om er behöver varumärkesmedvetenhet och har bra innehåll. Jag gör det ofta med unga kunder som bygger ett rykte och de har investerat mycket i bra innehåll.
 • Du har ett företagsnamn som faktiskt innehåller ett relevant nyckelord. Martech Zonekan till exempel komma till nytta sedan MarTech är ett vanligt sökt begrepp.

Hemsidans titel Exempel på taggar

När jag optimerar en hemsida använder jag vanligtvis följande format

nyckelord som beskriver din produkt, tjänst eller bransch | Företagsnamn

Exempelvis:

Fraktionerad CMO, konsult, talare, författare, Podcaster | Douglas Karr

Eller:

Maximera din säljstyrka och marknadsföring av molninvesteringar | Highbridge

Exempel på geografiska sidtitelmärken

Ungefär en tredjedel av alla mobila Google-sökningar är relaterade till plats enligt Blå korona. När jag optimerar titeltaggar för en geografisk sida använder jag vanligtvis följande format:

nyckelord som beskriver sidan | geografisk plats

Exempelvis:

Tjänster för infografisk design | Indianapolis, Indiana

Exempel på aktuella sidtitelmärken

När jag optimerar titeltaggar för en aktuell sida använder jag vanligtvis följande format:

nyckelord som beskriver sidan | kategori eller bransch

Exempelvis:

Optimering av målsida | Betala per klick-tjänster

Frågor fungerar bra i titeltaggar

Glöm inte att sökmotoranvändare tenderar att skriva mer detaljerade frågor nu i sökmotorer.

 • Cirka 40% av alla online-sökfrågor i USA innehöll två nyckelord.
 • Över 80% av online-sökningarna i USA var tre ord eller mer.
 • Över 33% av Googles sökfrågor är 4+ ord långa

I det här inlägget hittar du titeln är:

Så här optimerar du titelnamnet för SEO (med exempel)

Användare använder Vem, vad, varför, när och hur i sina sökfrågor mycket mer än tidigare. Att ha en frågetitel som matchar en sökfråga är ett utmärkt sätt att indexeras perfekt och driva lite söktrafik till din webbplats.

Många andra webbplatser har skrivit om titeltaggar och titel tag SEO och jag är inte säker på att jag någonsin kommer att tävla med dem eftersom deras webbplatser dominerar SEO-relaterade termer. Så jag har lagt till med exempel för att försöka skilja mitt inlägg och få fler klick!

Du behöver inte vara blyg när du använder så många tecken som möjligt. Att använda högt fokuserade nyckelord först, följt av bredare termer nästa, är en bästa praxis.

Titeloptimering i WordPress

Om du använder WordPress kan verktyg som Rank SEO-plugin för matematik låter dig anpassa både din inläggstitel och din sidtitel. De två är olika. På en WordPress-webbplats ligger inläggstiteln vanligtvis inom en rubriktagg i textens text, medan din sidtitel är titel tagg som fångas upp av sökmotorerna. Utan WordPress SEO-plugin kan de två vara identiska. Rank Math låter dig definiera båda ... så att du kan använda en övertygande titel och lång titel på sidan - men ändå begränsa sidtiteltaggen till rätt längd. Och du kan se en förhandsvisning av den med ett teckenantal:

SERP Preview in Rank Math SEO Plugin för WordPress

60% av Googles sökningar görs nu via mobilen Rank Math ger också en mobil förhandsvisning (mobilknapp längst upp till höger):

Mobile SERP Preview in Rank Math SEO Plugin för WordPress

Om du inte har ett plugin där du kan optimera dina utdrag för sociala medier, titeltaggar visas ofta av sociala medieplattformar när du delar en länk.

Utveckla en kortfattad, övertygande titel som driver klick! Fokusera nyckelorden på vad du tror att besökaren kommer att fokusera på och inget mer. Och glöm inte att optimera din metabeskrivning för att få din sökanvändare att klicka igenom.

Proffstips: När du har publicerat din sida kan du se hur du rankar inom några veckor med ett verktyg som Semrush. Om du ser att din sida rankas bra för en annan kombination av nyckelord ... skriv om din titeltagg för att matcha den närmare (om det är naturligtvis). Jag gör det hela tiden på mina artiklar och jag ser klickfrekvensen i Search Console öka ännu mer!

Ansvarsfriskrivning: Jag använder min länk till Semrush och Rank Math ovan.

5 Kommentarer

 1. 1

  Titeltaggen är det viktigaste metaelementet och är en rankningsfaktor. Många webbplatser gör misstaget att slösa bort detta utrymme genom att bara använda företagsnamnet. Det bör använda nyckelord för att beskriva vad som finns på sidan.

 2. 2
 3. 4

  Jag vill inte fortsätta min bloggtitel efter min sidrubrik men jag vet inte hur man gör det. Jag använder plugin-programmet All In One Seo Pack och jag tog bort% blog_title% som var efter% page_title%, för närvarande är det% page_title%. Men det fortsätter fortfarande. I header.php är titelkoden och i page.php-titeln. Vad ska jag göra så att bloggtiteln inte fortsätter efter sidrubriken.

  • 5

   Jag skulle ärligt exportera dina inställningar från All In One SEO Pack Plugin och installera Yoast SEO Plugin för WordPress. Du kan importera inställningarna dit och vad du har ovan ska fungera.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.