Topp 3-funktioner saknas i Google Bloggsökning?

Google Blog SearchJag använder inte Googles bloggsökning. Anledningen är att Google Blog Search är en eftertanke, inte ett verktyg för förberedelser. Med andra ord måste jag bestämma vad jag vill undersöka innan jag kan söka efter det. För bloggare som letar efter inspiration hittar du den inte här! Med detta i åtanke saknas de tre bästa funktionerna i Google Bloggsökning:

 1. Nyckelordsanalys. Vad pratas om i sista minuten, timme, dag, vecka osv?
 2. Sökanalys. Vad letas efter i sista minuten, timme, dag, vecka osv.?
 3. Geografisk analys. Vad letas efter och var?

När jag besökte Google för ett par år sedan hade de några coola skärmar vid varje ingångspunkt till campus som gav realtidsfrågor som körs. De hade också en högupplöst skärm med världen med representationer av antalet frågor efter språk runt om i världen. Det var fascinerande att titta på (min teori var att den inte riktigt var inkopplad någonstans men den var blank och cool, och 3d så det fångade alla besökares ögon med 'oohs' och aahs ').

Om du verkligen kunde fånga all den statistiken i en cool HDTV, kan du säkert lägga en applikation där ute för att vi ska titta på. Det skulle vara helt fascinerande att se vad folk skriver och söker på och var.

Jag älskar Google. Jag känner till Google. Men Google, du är ingen Technorati. 🙂

PS:
Någon från Technorati snälla låt mig veta vad den "dagliga tilldelningen av API Samtal ”är? Ni dödar mig och det är ingenstans där på er webbplats! Jag måste utveckla en hel applikation kring cachning av begäran på serversidan så att jag inte slår tilldelningen ... oavsett vilken tilldelning kan vara ... arg!

3 Kommentarer

 1. 1

  Doug
  API-samtal är begränsade till 500 dagar. Jag prövade din widgetkod, det är riktigt coolt! Användningen jag skulle rekommendera är att köra den ur cron (1) en gång per dag och publicera den i en statisk javaskriptfil som du kan inkludera. Till exempel är en exempelkonfiguration som jag kan tänka mig en där widgeten publiceras varje dag klockan 1:

  0 1 * * * / usr / local / bin / php /home/dkarr/web/rank_widget.php> /usr/local/apache/htdocs/js/rank_widget.js

  (specifika vägar är gjorda men förhoppningsvis ger det en bra utgångspunkt)

  Generellt sett bör frikoppling av din API-användning och skalning av din webbtrafik vara frikopplad 😉

  Hoppas det hjälper,
  -Ian

 2. 2

  Tack, Ian!

  Ja, jag utvecklar redan version 2 där användaren kan cache utdata och ställa in en utgång ... kanske 4 timmar = 5 samtal per dag ... istället för 500 🙂

  Jag bygger också in det i en WordPress-widget. Jag kan också utöka det i olika format ... som en tagg, badget etc.

  Ni borde verkligen sätta API-samtalströskeln på din utvecklargemenskap så att folk vet om det.

  Uppskatta vägledningen,
  Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.