Lär dig att spela Nice

arg barn

Om du tittar tillbaka på bloggens historia kommer du att upptäcka att vi blir glada över att hitta ny teknik och utbilda våra läsare om dem. Om inte ett företag gör något omoraliskt eller helt enkelt dumt, är vi vanligtvis positiva i vårt tillvägagångssätt. Jag vill inte att den här bloggen ska bli så stor att vi kan begrava vissa företag samtidigt som vi marknadsför andra ... och det gör mig ärligt besviken när några av mina andra mer populära kollegor tar dessa bilder offentligt.

Så sent som igår har jag fått klagomål från troll. Vad är ett troll?

I Internet-slang är ett troll någon som lägger ut inflammatoriska, främmande eller utanför ämnet meddelanden i en online-community, såsom ett online-diskussionsforum, chattrum eller blogg, med den primära avsikten att provocera läsarna till ett emotionellt svar eller annars stör normal diskussion om ämnet.

Jag skulle lägga till några andra egenskaper ... troll är vanligtvis fega och gömmer sig under anonymitet. Och på den här bloggen försöker troll ofta skada de företag som vi skriver om.

Jag ska försöka svara ett troll några gånger, men när jag ser dem ta till sig namn och ignorera fakta slutar jag prata med dem. Jag meddelade företaget att de har kritiserats. Om företaget försöker lösa situationen och inte kan (vilket är typiskt på grund av anonymiteten) tar jag bort kommentaren.

Varför? Är det inte att ge ett företag ett pass? Är det intellektuellt oärligt?

Jag tror inte det. När jag intervjuar ett företag, tar skärmdumpar och beskriver deras tillämpning försöker jag inte fatta ett köpbeslut åt dig. Jag skriver ett kort blogginlägg baserat på företagets marknadsföring, feedback eller produktspecifikationer och delar vad verktyget är och hur jag tror att det kan hjälpa en marknadsförare. Dessa företag arbetade hårt för att få en produkt lanserad och ta en enorm risk genom att sätta sig ute för kritik.

Vissa människor hatar helt enkelt företag (vi ser mycket av det nyligen). Jag har en sweetspot för dem eftersom jag har jobbat för så många unga startups. Jag har sett de uppoffringar - i pengar, tid och familj - som människor gör för att försöka ta något från en idé till en dröm till verkligheten. Det tar massor av arbete ... och de flesta företag lyckas faktiskt inte. Jag vill inte att företag ska kollapsa… titta på grundare och anställda förlorar allt. Ingen borde göra det.

En enda negativ kommentar kan sätta ett företag på försvaret. Jag såg det hända med ett av företagen som jag arbetade för ... någon kritiserade verksamheten online och de återhämtade sig aldrig sedan inlägget blev viralt och avvecklade i varje försäljningssamtal nästa år. Det var grovt ... och onödigt. Det är inte bara ledare som har förmågan att göra det längre, antingen ... ett enkelt innehåll kan starta en gnista som driver ett företag under.

Så jag känner att jag har ett ansvar gentemot båda läsarna och företag genom att ge människor nyttan av tvivel. Om en kommentator vill komma ut ur skuggorna och konstruktivt kritisera ett företag - det är en fantastisk konversation att ha. Men när ett troll träffar och bombarderar inlägget anonymt, tänker jag helt enkelt inte göra det. Jag svarar en eller två gånger och sedan är konversationen klar. Om de fortsätter kommer jag inte att ge dem fler möjligheter.

Det finns många företag som jag har tappat respekt för genom åren ... men jag ska inte försöka förstöra dem. Jag ger dem helt enkelt ingen uppmärksamhet på den här bloggen. Det är den möjlighet jag har - främja stora företag och ignorera de som behöver försvinna. Om du vill utmana mig på ett av mina inlägg välkomnar jag kritiken! Men om du bara ska skrika och kalla namn behöver jag inte lyssna på det.

Jag ser fram emot vårt fortsatta samtal!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.