Är det verkligen förlovning?

Vad är True Marketing Engagement

Om jag pratar med min flickvän 83% mer den här månaden än förra månaden, är jag det? mer engagerade? Vad sägs om jag gjorde några kommentarer om henne? Är jag förlovad?

Nej.

Definitionerna av engagemang är tydliga:

(1) Ett formellt avtal om att gifta sig.
(2) Ett arrangemang för att göra något eller gå någonstans vid en fast tid.

Merriam Webster Definition av engagemang

Över en för ett decennium sedan, Jag publicerade först detta rant att jag önskade att marknadsförare skulle sluta uttrycka termen ingrepp som en affärsmätning. Idag är det fortfarande ett problem i vår bransch så jag har följt upp det med videon nedan.

Tid uppmätt på sidan, antal kommentarer, antal följare, antal röster eller till och med antalet minuter av tittad video hjälper inte ditt företag om du inte kan justera ingrepp till en verklig affärsresultat. Om du inte kan, är det bara en fåfänga mätvärde.

Jag klagar fortfarande på missbruk av termen ingrepp idag eftersom jag bevittnar alldeles för många kunder som lägger stora summor pengar på innehåll som inte ger någon affärsnytta.

Det är inte ingrepp, det är det anor. Och det betyder inte att marknadsförare inte ska driva någon form av interaktion mellan tittare, följare, fans, lyssnare osv ... de borde. Men marknadsförare måste i slutändan anpassa den interaktionen till faktiska affärsresultat.

Dating är någon social aktivitet som vanligtvis utförs av två personer i syfte att var och en bedöma den andras lämplighet som sin partner.

Om dina besökare spenderar mer tid på din webbplats, grattis! Du dejtar mer och det är ett bra tecken ... men det är inte ett engagemang. När din besökare köper ringen och lägger den på fingret, berätta för mig att du är förlovad. När antalet besökare ökar och de köper mer av din webbplats kan du berätta att ditt engagemang ökar.

Marknadsförare som inte kan mäta avkastning på investering med sociala medier använd termer som engagemang för att legitimera sina ansträngningar och wow sina kunder ... samtidigt som de slösar bort sina pengar.

När Jeffrey Glueck gjorde öppningstalen vid eMarketing Association-konferensen för ett decennium sedan berättade han en fantastisk historia om travelocity starta sociala mediekampanjer med GNOME och Mitt utrymme.

Enligt engagemangsstandarder var kampanjen en enorm framgång ... alla blev vän med gnomen och kommentarer och konversationer flög! Människor tillbringade mer tid på sidan och det var massor av exponering. Tyvärr kostade dock kampanjen $ 300 XNUMX och var ett misslyckande med att driva affärer till Travelocity. Med andra ord ... inget engagemang.

PS: På sidan ... jag har en flickvän men vi är inte förlovade.

PPS: Tack till Ablog Cinema för att producera denna spektakulära video! Detta är det andra i vårt Myter, missuppfattningar och rants serien.

8 Kommentarer

 1. 1

  God herre ... Jag föll ut ur min stol på kontoret efter att ha läst titeln till det här inlägget. Trafik spelar ingen roll på lång sikt .. försäljningen är det som räknas .. Intäkter. Inkomst. Inkomst.
  Bra inlägg.

  • 2

   Hej Kyle!

   Grattis till att ta med Stephen ombord. Han är en fantastisk kille och jag är glad att han har gått med er ... Jag tror att du kommer att bli förvånad över hur han gräver in och räknar ut saker.

   Re: detta. Jag tycker att det är oerhört viktigt att bygga en relation med dina kunder och kunder - och vissa saker är mycket svåra att mäta. En av anledningarna till att jag älskar att blogga och sociala medier så mycket är att jag KAN vara transparent, jag kan vara ärlig, jag kan ge mina kunder mycket uppmärksamhet - men mest av allt - jag vet att alla de saker som var tuffa att mäta innan är mätbara nu.

   Jag vill bara utmana marknadsförare att förse sina kunder med en synlig tratt som ger dem bevis på att a leder till b, b till c och c till d. När kunderna förstår att de är öppna, ärliga och tillgängliga ... har de det bättre! Vi måste bara bevisa det för dem.

   Fantastiskt att se dig här! När kommer du till The Bean Cup?
   Doug

 2. 3

  Kanske kommer vi in ​​i ett semantiskt argument här, men jag tycker att det är värt att ha.

  A. Det verkar som att engagemang är en enstaka händelse i din analogi (eller åtminstone en händelse som utlöses enbart av inköp). Jag skulle hävda att en annan definition av engagemang är att "dra in eller involvera" en individ i en konversation eller relation. Förlovning är inte en singel eller till och med en klimatisk händelse. Det är de små relationerna som kulminerar i en rikare relation mellan företag och kund. Det krymper avståndet mellan dem.

  B. Var och en av dessa uttryck för "engagemang" som du listar kan kvantifieras och jag definierar dem också som engagemang. Där jag delar din skepsis är när vart och ett av dessa uttryck kvantifieras för sin egen skull. Bara för att någon lämnar en kommentar betyder det inte nödvändigtvis att de är närmare en affärsdefinierad åtgärd som att göra ett köp. Förlovningsåtgärder bör bygga mot ett slutresultat som ett företag vill ha. Marknadsföring måste slutföra denna (ofta icke-linjära) väg. Till exempel, där Travelocity misslyckades var det bara att skapa en cool medvetenhetskampanj utan att tänka på hur varje kundengagemang skulle få individen att slutföra ett slutmål.

  C. Om vi ​​vill arbeta med din analogi ... Jag tror inte att företag verkligen får en ring från sina kunder. Företagen måste ständigt befordra en kund, engagera dem, bygga nya relationer med dem. Om ett företag tror att de äntligen har gått sina kunder längs gången i äktenskapet kommer de att bli riktigt förvånade över hur snabb skilsmässa är i deras bild.

  Ledsen för den långvariga kommentaren, men jag tror att engagemang är ett viktigt mått för marknadsföring och att det kan byggas mer effektivt. Bara en annan synvinkel.

  • 4

   Chris,

   Bra feedback och bra samtal. Inom din feedback skulle jag utmana uppfattningen att någon av dessa händelser faktiskt "leder" till ett monetärt förhållande. Visa mig ett enda företags försäljningstratt som visar att det primära sättet att få folk att köpa från ditt företag börjar med att de kommenterar din blogg ... eller att det finns en relation mellan antalet följare som du har och din totala marknadsföringsbudget.

   Jag antar att min frustration ligger i det faktum att människor tror att detta blir en slags pseudoprestanda för företag. Som marknadsförare måste jag tillhandahålla Bevis och analytiska data som visar ett orsak och en verkan samband mellan dessa saker och det faktiska köpet. Hittills tror jag att det är bs

   Med mycket respekt!
   Doug

 3. 5

  Doug, det här är en bra analogi, och jag håller med om att "engagemang" är överanvändt och utslitt. I slutändan måste marknadsförare fokusera på det som driver affärer och tar in människor som är seriösa om att ge upp sina pengar för dina produkter och tjänster. -Michael

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.