Vi mot dig! Är du inställd?

inställdEfter att ha läst en hel del Inställd, Jag blev verkligen fascinerad av en av frågorna som teamet ställde vid Pragmatisk marknadsföring. Pratar din webbplats om ditt företag eller pratar det om dina kunder?

Även om det är viktigt att motivera din auktoritet i ditt utrymme, är det mycket viktigare för dig att prata med vad du har uppnått för dina kunder. Jag ställde frågan på Twitter och det fick lite uppmärksamhet från en hel del, inklusive Andy Beal of Marknadsföring Pilgrim.

Jag bestämde mig för att testa mig ... pratar jag mer om mig själv på min blogg än om läsarna? Jag skrev en Tuned In Calculator för att ta reda på det! Kalkylatorn analyserar ditt flöde och mäter volymen på Jag, jag, vi, du, du, vi, etc. i fodrets innehåll. Det väger också titlar större!

Här är resultaten för min blogg, en 9 av 10:
inställd på resultatet

Detta betyder i princip att jag pratar om dig för det mesta! Intressant nog lade jag in foderadresserna till några stora A-listor och resultaten var över hela skalan! Ge det ett försök! Om du hittar narkissister (poäng 0), låt mig veta! Jag hade kul med titeln på resultaten.

Och se till att hämta en kopia av Tuned In: Avtäck de extraordinära möjligheter som leder till affärsgenombrott. Det är en enastående bok om effektiv kommunikation med kunder och framtidsutsikter för att växa ditt företag. Min favoritfunktion i boken är att varje avsnitt ger verkliga exempel på Tuned In-företag!

13 Kommentarer

 1. 1

  Jag gjorde inte så bra. 60% om mig själv. Men jag är inte säker på att jag förstår detta. Det är min blogg. Jag försöker inte nödvändigtvis prata om mina kunder. Jag försöker prata * med * dem vilket oundvikligen får mig att använda ord som "jag" och "jag". Om jag skulle slå in kopian för resten av min webbplats skulle ”mig” -faktorn troligen sjunka till 10% eller mindre.

  • 2

   Jag håller med, Patric. Det är bara en snygg liten kontroll för att se om du alltid pratar om dig själv eller inte. Även när vi pratar om oss själva tycker jag att det är viktigt att sätta det i sammanhang för publiken. Jag pratar mycket om mig själv på bloggen, men jag försöker kommunicera varför det är viktigt för dem!

 2. 3

  Häftigt verktyg! Jag gjorde samma som Patric. Som riktlinje är det bra, även om jag håller med om att det finns många variabler som påverkar betydelsen av en viss poäng. Att mäta din blogg över tiden, efter en trend, kan vara mer värdefullt än att titta på ett visst nummer.

 3. 4

  På Marketing Pilgrim pratar vi om "du" 60% av tiden. Jag är nöjd med det, för folk läser bloggen för att här "vår" åsikt om marknadsföringsnyheter och hur den påverkar "dem." Så det är en bra balans.

  När du faktiskt säljer en produkt eller tjänst bör 90% vara ett mål att sikta på.

  Trevligt verktyg Doug!

 4. 6

  Doug

  Glad att du gillade boken. Detta är ett fantastiskt första steg för att bedöma var du befinner dig i Tuned In-spektrumet. Tack för att du delar det. Vi tittar också på liknande sätt för att bedöma hur bra vi är på marknadsavkänning, skapa produkter som löser verkliga marknadsproblem och lansera lösningar som resonerar hos köpare. Jag ser fram emot att dela dem med dig och din gemenskap.

  Phil, Craig och David

  • 7

   Phil,

   Tack så mycket för att du kom förbi! Jag tyckte verkligen om boken och uppskattade ditt lags transparens - det var uppenbart att ni verkligen tog din mängd kunskap och många års erfarenhet och lade allt under ett enda omslag. Bra jobbat!

   Doug

 5. 8

  Tack för verktyget Doug. Jag fick 50-50. För en bloggsida som skulle vara en ganska trevlig balans, precis som Andy har sagt.

  För många e-handelssajter måste vi tänka på dem som mer än bara en online-broschyr om företaget. Visst ju fler "du" eller "dina" ord som visas på en webbplats (direktreklam eller vilken annons som helst) som erbjuder en produkt / tjänst kommer att bli en bättre marknadsföringsbit än en som har mer "jag" och "jag" i den. Det här är grunderna för bra copywriting.

  En bra copywritingbok för människor att börja med är den klassiska boken av Claude Hopkins, Scientific Advertising. Detta är en MÅSTE LÄS (om du inte redan har gjort det) och många av de mest framgångsrika företagsägarna har använt det för att omvandla sin marknadsföring för att öka försäljningen. Även för dem som har läst det lönar det sig att läsa det några gånger till.

 6. 9

  Vilket fantastiskt verktyg. Tack för att du skapade det. Jag är glad att kunna säga att min blogg fick 9. (Stor suck av lättnad - tänk om någon av killarna som skrev boken var en skitpoäng ...) Var försiktig, David

 7. 10

  Me-poäng: 85 andra poäng: 91

  Hänsynsfull (5 av 10)

  Hmmm ... Antar att jag fortfarande har lite arbete att göra på mitt.

  Exakt verktyg men tack

 8. 11
 9. 12

  Douglas, tack för att du delar din Tuned In Calculator. Jag är ett stort fan av boken Tuned In och är allt för verktyg som hjälper oss att bli mer medvetna om våra brister.

  Jag är intresserad av att ta reda på mer om hur du kommer fram till poängen. Har du lagt upp information om de mätvärden du använder för att beräkna poängen? Jag kommer definitivt att använda min räknare för att förbättra min poäng. Att veta hur du får poängen kommer att hjälpa ännu mer. -Michael

 10. 13

  Tack Douglas bra verktyg och inlägg - tydligen min fick 10/10
  (Me-poäng: 1 andra poäng: 80) Jag antar att jag borde fokusera mer på mig ...
  Kanske får du chansen att komma in på min blogg någon gång - http://www.kasumiseo.co.uk/ - Jag bloggar om SEO och marknadsföring på nätet (det kommer säkert att ge mig en extra poäng !!!)
  Av intresse, vad tycker du är det perfekta resultatet för din miniräknare?

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.