Förvandla LinkedIn till en CRM med Diigo

Med Yahoo! verkar dra ut kontakten på deras mest användbara applikation, Delicious, I exporterade alla mina Delicious bokmärken och importerade dem till Diigo. Allvarligt Yahoo! Varför inte bara sälja Delicious?

Hur som helst ... efter att jag installerat Diigo installerade jag Diigo-tillägget för Chrome. Det här var när jag blev förvånad ... Jag kan markera delar av sidor, bokmärkesidor, privatmarkera dem och, viktigast av allt, lämna anteckningar på en sida ... allt från en praktisk knapp i Chrome-adressfältet. Wow!

Jag har haft den här idén ganska länge vet, men äntligen fick jag använda den idag. Jag öppnade LinkedIn för en profil (jag valde Patric Welch från Noobie.com. Jag privat taggade Patrics profil och inkluderade taggen linkedin.
Bokmärk en LinkedIn-profil med Diigo
OBS: Jag var tvungen att ta bort allt frågesträngskräp som LinkedIn lade till i webbadressen.

Sedan skrev jag och sparade en privat notera Diigo-anteckning på Patrics LinkedIn-sida:
Lägg till en klisterlapp i LinkedIn-profilen med Diigo

Fantastiskt ... nu när jag återvänder till Patrics profil kommer jag att kunna se anteckningarna som jag har skrivit. Jag kan också läsa någon av mina LinkedIn-taggar direkt från Diigo!
Slå upp anteckningarna och profilerna i Diigo

Naturligtvis är detta ett ganska flyktigt sätt att hantera dina CRM-data ... LinkedIn kan ändra sin URL-struktur, Diigo kan dö, eller ett antal saker däremellan kan gå fel. Detta är dock ett bra hack medan jag faktiskt försöker hitta en CRM som är så enkel att använda. Det behöver inte bara arbeta med LinkedIn, antingen ... du kan också göra det med Twitter eller Facebook!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.