Twitter-märke Faux Pas

twitter dåligt

Det är den här killen på Twitter som följer och följer mig på det som verkar som en veckobas. Jag tror att han tror att jag plötsligt kommer att följa honom (eftersom jag inte har gjort de senaste 27 gångerna han har försökt.). Han måste föreställa sig att jag har automatiserat mitt konto eller att jag är ett får som klickar följer på alla som följer mig.

Jag följde honom inte tillbaka första gången eftersom jag tittade på hans tidslinje och såg ingenting av direkt värde för mig. Det är inte så att han sa något dåligt eller att han driver på porr. Jag är bara inte intresserad av produkten som han hakar, han är inte inom mitt område, han säger inget jag tycker är på distans intressant och han är inte lokal - alla kriterier jag använder för att avgöra om jag ska följa någon eller inte. (Du behöver inte uppfylla alla kriterier; bara ett.)

Jag har inte de eftertraktade stora följsiffrorna, men så vad? Jag vill inte ha stora siffror bara för att det är coolt. Hur som helst har jag hittills struntat i killen. I hela ordningen är det egentligen bara en liten irritation som den där myggen som dök upp vid grillen. Men det är grejen - jag börjar se den här killen som inget annat än en mygg.

I verkligheten är han det skadar hans varumärke med en individ som han verkar så desperat att snara. Medan jag först såg honom som en legitim affärsman med en anständig produkt som bara inte intresserade mig, nu ser jag honom som ett rovslim som jag aldrig kommer att rekommendera till en själ.

Nu när jag har tjatat, låt mig ställa en fråga, kära läsare. Om du är engagerad i att använda Twitter som en varumärkesbyggande taktik, vilka beteenden tror du kan vara skadliga för ditt varumärke?

Uppdatering: Innan jag fick chansen att publicera det här inlägget måste Twitter-användaren i fråga ha sett mina ranting Tweets om honom. Han blockerade me. Jag är bara road.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.