Använda Twitter för Lead Acquisition

Den enskilt bästa funktionen i Twitter som ett kommunikationsmedium är att det är tillståndsbaserad. Du behöver inte följa mig och jag behöver inte följa dig ... inget handslag, inga godkännanden, inget ingripande nödvändigt. Om jag av någon anledning förolämpar dig eller SPAM dig ... eller om du bara blir trött på mina tweets, kan du följa. Ingen känslor skadas - ingen skada, ingen foul.

Denna månad, Navy veterinärer kommer att skjuta förbi 1,000 XNUMX användare online. Detta är ett socialt nätverk för veteraner som ägs och drivs av veteraner. När intäkterna börjar överstiga kostnaderna och startkostnaderna återbetalas ser vi fram emot att göra NavyVets.com till ett ideellt företag - med alla intäkter tillbaka till veteranernas välgörenhetsorganisationer.

Twimailer-e-postFör att hålla kostnaderna låga har jag kört mycket små budgetar för betalning per klick-reklam och organiserat webbplatsen så mycket som möjligt.

I går kväll gjorde jag något lite annorlunda, jag lade till en NavyVets Twitter konto, lagt till aktivitetsflödet i Twitter-kontot med hjälp av Twitterfeed, Och sedan sökte efter och följde Navy Veterans på Twitter!

Det är ett tidskrävande jobb, men efter en tid hittade jag och följde cirka 40 Navy Veterans på Twitter. Detta skickar dem ett meddelande med min information så att de kan kolla in Navy Vets-profilen. Många av de jag följde vände sig om, besökte Navy Vets-nätverket och ansökte om medlemskap! Det är inte den enklaste metoden att skaffa leads, men det var både effektivt och irriterade ingen så jag tror att det är en framgång!

Några ytterligare Twitter-verktyg

E-postmeddelandet som du får när någon följer dig på Twitter är ganska nakna ben. Någon på Twitter vände mig till Twimailer. Du ersätter din Twitter-e-postadress med Twimailers e-postadress och voila! Se bilden till höger. Du får mycket informativa e-postmeddelanden med foto, profilinformation, senaste tweets samt snabblänkar för att följa, blockera eller rapportera användaren för SPAM.

Eftersom allas offentliga tweets är tillgängliga genom sökning verkar det som om det är ett fantastiskt sätt för företag att - inte bara reagera på kunder - men också att proaktivt ansluta till potentiella kunder!

Har du en produkt eller tjänst du vill marknadsföra? Några verktyg för Twitter svarar om nyckelord nämns och / eller ett specifikt geografiskt område anges. Jag tror att det här kan vara lite påträngande - tack och lov erbjuder de också en opt-out-mekanism. Jag försökte Tweetlater för ett tag sedan, men till ingen nytta. Att bara följa Twitter-kontot är ett trevligt och tyst sätt att knuffande kontot för att kolla in dig.

Detta är datamining och det är en ganska välkänd teknik för att skaffa leads genom datakällor. Datamining Twitter kan vara ett bra sätt för dig att hitta nya leads på Twitter idag!

2 Kommentarer

 1. 1

  Vad tycker du att tid att söka var värt för dig, Doug? Tror du att "Twitter-forskare" någonsin kan vara en betald position?

  Jag skulle vara intresserad av att få reda på resultaten från detta Naval-initiativ.

  • 2

   Hej Amy!

   NavyVets kommer att vara en ideell organisation och är ett kärleksarbete för mig - jag vill ha en veteransida som faktiskt tar hand om veteraner istället för att utnyttja dem för annonsintäkter. Så jag är inte riktigt säker på vilket värde jag ska lägga på det! Jag är säker på att någon skulle betala för denna typ av arbete!

   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.