Twitter är min nya sökmotor

twitter sökning

Jag följer för närvarande 341 personer på Twitter. Jag kontaktade Twitter och bad dem att aktivera "auto-follow". Det betyder att om du följer mig följer jag dig automatiskt. Det är inte en dokumenterad funktion eller i användargränssnittet ... men någon berättade för mig om det, så jag begärde det och Twitter aktiverade det med nåd.

Det finns många diskussioner på nätet om Twitter och det kanske eller kan inte be a avfall of tid.

När nya kommunikationsverktyg och tekniker dyker upp via webben sker det ofta en förändring i deras användning som kanske inte förväntades av dess skapare. Först idag insåg jag hur mycket jag använder Twitter som en sökmotor och hur jag används som en sökmotor av andra. Det verkar för mig att Twitter så småningom skulle kunna ta en hel del ur andra tekniker - kanske är det regionala exemplet ChaCha, den hjärndrivna sökmotorn.

ChaCha har inte alltid fått de finaste tryck - och jag har ärligt talat aldrig förstått vad affärsmålet var för det. Människor som stöder sökningar verkar väldigt ineffektiva. Och kanske är det ... om du är ett företag och inte en gemenskap.

Med detta sagt är fördelen med Twitter som en sökmotor anmärkningsvärd. Jag har omringat mig med affärsexperter, vänner och kollegor som jag tycker om att dela med och lära av. Jag respekterar dem oberoende, de är inte främlingar i andra änden av webben. Och eftersom antalet personer jag har börjat följa har blivit större - så har kvaliteten och kvantiteten på svaren jag fått när jag skickar en fråga.

När jag frågade om en online fotoredigerare svarade två personer omedelbart med Burar. När jag bad om en Slideshare alternativ (de har varit nere mycket nyligen), jag fick inte mindre än ett dussin svar. OCH jag kunde svara och finjustera min fråga för att verkligen hitta rätt lösning. Med Twitter, Jag kan förfina min sökning, få åsikter och rekommendationer så fort jag kan klicka på några resultat i Google.

Om du är orolig för att följa för många på Twitter kanske du kan tänka på det med ett annat perspektiv. Twitter är min nya sökmotor.

8 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Doug, efter att ha läst ditt inlägg gick jag bara för att registrera mig. Men någon har använt mitt användarnamn, så jag måste ändra det. Det enda problemet är att jag fortfarande inte vet hur jag ska följa eller hur jag ska följa någon. Mitt användarnamn är dratanon. Kan du lägga till mig i din följarelista? Tack, Doug.

 3. 4
 4. 5
 5. 6

  Jag är definitivt på samma sätt ... Kanske Social Searching re. Twitter kommer att ersätta SEO ... Det skulle vara my experimentera - försök att söka efter min blogg 😛

 6. 7

  Först idag har jag börjat använda Twitter. Lite sent på vagnen, men jag kan definitivt se varför andra tycker att det är så användbart.

  Jag hoppas att du mår bra, Doug.

 7. 8

  Douglas- Jag är också ett stort Twitter-fan. Det gör att du kan kommunicera i små utdrag som är kärnan i det du tänker eller delar. Plus Twitter är full av smarta tidiga användare och webbentusiaster. Jag hade inte hört talas om auto-follow, men det är en riktigt cool funktion! Tack för att du delar den.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.