Överväldigad av de överväldigande funktionerna i Google Wave

google våg

Jag har använt Google Wave nu i ett antal månader. När jag först hörde talas om Wave tyckte jag att det lät som om det kunde vara intressant. Jag tittade sedan på otroligt lång video om verktyget och blev överväldigad av kraften och potentialen i det som tycktes vara en pågående revolution inom online-kommunikation.

Efter att ha begärt en inbjudan och äntligen fått tillgång till tjänsten började jag långsamt plocka upp anslutningar till andra vänner och kollegor som också hade tillgång till Google Wave. För ett kommunikationsverktyg gör det det mycket mindre användbart om du inte kan prata med de människor du regelbundet interagerar med ändå dagligen.

Google Wave lovar att ge möjligheter för att organisera evenemang, dela kommunikation och dokument jämnt fördelade. Du kan dela foton, idéer, videor, anteckningar, dokument och till och med spel på samma plattform i ett befintligt webbläsarfönster.

Verkligheten är att jag fortfarande inte har upplevt den verkliga revolutionen i kommunikation själv. Den mest utökade användningen jag har sett från Google Wave är det samarbete jag har gjort med en vän till mig som skriver för en av mina bloggar. Vi delar mål, idéer, frågor och strategier med varandra i en våg och det fungerar bra.

Jag väntar fortfarande på att det verkligen ska ta fart. Jag tror att sättet att de skulle kunna använda i överdrift skulle vara att nästan ersätta det befintliga gmail funktionalitet med Google Wave. Åh, och medan de är på det, bara införliva Google Dokument och Google Chatta där inne också. Kanske till och med ett stänk av Google-grupper att överföra också.

jag tycker fortfarande Google Wave kommer att revolutionera onlinekommunikation. Jag tror bara inte att det kommer att hända förrän en ännu bredare användarbas kan komma på plattformen och annat Google tjänster införlivas eller elimineras.

3 Kommentarer

  1. 1

    Jason, du summerade precis i några korta stycken, exakt vad jag har känt om Google Wave. Jag ville verkligen att det skulle revolutionera hur jag arbetar, men jag kände mig mycket överväldigad.

  2. 2

    Jason, bra inlägg! Att utsätta publiken här för en riktig teknolog och bloggares användning av Wave var försenad. Tack!

  3. 3

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.