Håll ditt innehåll fräscht! Inklusive kommentarer

Depositphotos 9775140 s

Jag har aldrig gjort en 'head to head' jämförelse av ett blogginlägg skrivet med ett datum och ett utan visat datum. Över kl DoshDosh, Jag märkte att de har datum på kommentarer, men datumet finns ingen plats i själva inlägget. Jag tror att detta är ett bättre tillvägagångssätt än min blogg, där jag har datumet mycket tydligt i både webbadressen och med en datumgrafik. Jag kan bara inte vrida tillbaka klockan nu utan att göra mycket arbete!

Företag och teknik rör sig så snabbt att ett blogginlägg som är ett år kanske inte längre är tillämpligt idag. Om jag ser några blogginlägg om ett ämne väljer jag ofta det senaste datumet i paketet och ignorerar de andra.

Sidans färskhet och sökmotorer

Visst finns det många andra som gör det också, vilket jag tror visar sig i sökresultaten. Sök på Google Blogsearch och resultaten sorteras i omvänd kronologisk ordning. Även inom Google märker jag ofta att nyare artiklar är närmare toppen av resultaten. Jag har också märkt andra bloggare som ofta ”publicerar” innehåll - två artiklar nästan exakt samma men en publicerades nyligen. Även om innehållet är nästan identiskt visas den nyare artikeln nära toppen!

Sidans färskhet på grund av kommentarer

Jag kan inte tro att det är en slump att mina mest populära inlägg på min blogg är sådana som har en konsekvent kedja av kommentarer. Användargenererat innehåll, som kommentarer, "uppdaterar" ett blogginlägg genom att orsaka en innehållsändring som sökmotorerna sedan indexerar om igen. Kort sagt, kommentarer håller ditt innehåll "friskt" för både läsare och sökmotorer.

Kommentarstjänster dödar din friskhet

Det finns ganska a surr on de kommentera tjänster ut on de marknaden som gör ganska an inverkan. Att förstå dessa tekniker är dock viktigt!
kommentera

Observera att när en användare gör en begäran för din sida (B), gör användarens webbläsare en begäran om sidinnehållet och sedan en ytterligare begäran om kommentarinnehållet. Det är ganska sömlöst. Faktum är att om du har en stor konversation är det ganska trevligt eftersom kommentarerna laddas efter sidan via JavaScript (aka klientsidan). Webbläsaren sätter ihop bitarna!

Problemet är att en sökbot, sökmotorernas programmatiska motorer, är det inte en webbläsare! Sökboten kommer att göra begäran (D) för din sida och det är där den slutar. Oavsett hur mycket bra innehåll eller nytt innehåll som läggs till via kommentarerna är sökmotorn omedveten eftersom den aldrig begär den informationen. Din sida är gammal och glömd.

Det finns hopp!

Dessa tjänster är otroligt robusta och roliga att använda, så jag slår dem inte helt. Personligen tror jag helt enkelt inte att funktionerna i dessa system överväger fördelarna med användargenererat innehåll och sökmotoroptimering. Korrigeringen är att utveckla serverprograms gränssnitt för applikationsprogrammering för dessa tjänster (F). På detta sätt kan min webbserver fortfarande visa kommentarer för en användare ELLER sökmotor och min webbplats kommer att dra nytta av den.

Med en handfull av dessa tjänster redan på marknaden måste du fråga dig själv:

hur styr du och hanterar ton of ditt innehåll som de egen?

Om de går ur drift, hur återställer du den informationen? Om du bestämmer dig för att lämna deras tjänst, hur återställer du det innehållet? Det kan bli ful!

Jag är en professionell programvara som en tjänst, så jag tror på fördelarna med tredjepartsapplikationer som detta för att hantera processer mer effektivt. I det här fallet vill jag dock se till att jag får full nytta av kommentarerna på min blogg! Om de går på serversidan kan jag tänka på att byta, men tills dess styr jag klart.

9 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Hej Doug,

  har du tittat på SezWho?
  Vi erbjuder en hel del ytterligare funktioner när det gäller användargenererat innehåll, men vi förstärker ditt befintliga kommentarsystem - vi ersätter det inte. Skulle gärna få din feedback ...

  tedd på sezwho

  • 3

   Tedd,

   Jag kommer definitivt att ge din tjänst en andra titt. Du kanske vill mer framträdande skilja din tjänst från de andra! Jag tror att många tror att ni är precis som resten.

   Doug

 3. 4

  Morgon,

  Det är en väldigt tankeväckande artikel. Jag tror att det inte är mycket vettigt att inte ha datumet på inlägget, så jag implementerade det bara själv. Det är inte så svårt att göra - du behöver bara uppdatera din single.php och ta bort php-referenserna till datumet.

  När det gäller kommentartjänster tänkte jag aldrig på dem. Jag har bara enkla vanliga kommentarer på min webbplats. Jag måste också tänka på det.

  Datapunkter,

  Barbara

 4. 5

  Säger du faktiskt att det är ok att ta bort datumen (och du önskar att du hade) eftersom att ha ett datum avslöjar åldern på äldre inlägg?

  Så om jag suddar ut utgångsdatumet på min mjölkkartong förstörs det inte?

  Vänligen lämna datumen ensamma (de ser bra ut ändå) ... och låt oss inte uppmuntra andra att anta denna riktigt dåliga praxis. Det är dåligt för användarna och så småningom kommer de som gör det i dåligt ljus.

  Observera till bloggare som når det så långt: Om du vill ha fortsatt trafik till din blogg, fortsätt skriva bra innehåll. Lita inte på att du användare ska upprätthålla din trafik ... ish.

  Runt om skrämmande vibbar här, Doug. 🙁

  • 6

   Hej Matt!

   Du sätter en sådan ond snurr på den. Jag menade inte på något sätt att sluta vara oärlig. Doshdosh är en fantastisk webbplats med fantastiskt innehåll, både nytt och gammalt! Jag tror dock att deras 'odaterade' artiklar tillåter dem att dröja längre.

   Om jag skriver en artikel om Excel-formler och det är en bra artikel är problemet att sökmotorerna hittar en "nyare" artikel och sedan skjuter min åt sidan. Människor besöker min webbplats och ser att den är ett år gammal och de brukar leta efter något nyare - även om mitt innehåll kan vara bättre.

   Detta är anledningen till att de, om du är uppmärksamma på några av de bästa bloggarna (använder datum), tenderar att återuppliva sitt innehåll om och om igen. Färskt innehåll gör att sökmotortrafiken kommer - vilket gör att du kan öka din läsekrets.

   Jag håller helt med dig, bra innehåll kommer alltid att råda. Jag noterar bara att du kanske sätter dig själv i en nackdel genom att "utgå" innehåll som fortfarande är värt att uppmärksamma!

   Bra kommentarer, Matt!

   • 7

    lol @ onda snurr. Det är en sak jag är bra [dålig?] För: att se det värsta av allt. (I en företagsinställning är det en värdefull färdighet, det undviker dålig PR ... så ledsen ... Jag tränar mig själv att se det otäcka och uppmuntras varje dag att leta efter den värsta vinkeln ... så det tenderar att vara det jag tar upp.)

    Jag hade inte betraktat bloggarna som hashade om sitt gamla innehåll som ett nytt inlägg för att få det att se nytt ut. Jag skulle naturligtvis se dem kastas i samma icky ljus. (Förmodligen ett sämre ljus, till och med ... eftersom skuggan av den övningen är direkt öppen.)

    Som svar på Excel-formelexemplet ... Om bloggaren hade installerat ett kommentarsystem från tredje part och lämnat datumen på plats och ville att artikeln skulle vara "fräsch" skulle jag föreslå att du uppdaterade inläggets kroppsdel ​​var tredje till sjätte månad. Lägga till saker som "Uppdatering: * Joe Schmo * har kommit med 3 * alternativa formler för beräkning av en inteckning *." (Där texten i asterisker följaktligen är länkad.) Detta kommer att ge din sida den "uppdaterade" boost i sökmotorerna samt ge några ytterligare länkar till andra bloggare (som tenderar att bli fram och tillbaka och skapa ett bredare nätverk som i sin tur leder till nytt innehåll / idéer ... sådan vinn-vinn-vinn. Du vinner, dina läsare vinner och dina andra bloggare vinner. Jag skulle nästan gå så långt att säga att tillvägagångssättet är så bra för alla att det GÖR de andra sakerna dålig praxis. De är dålig praxis inte för att de är fyllda med dålig avsikt (som innehålls-hashning är), utan för att det finns alternativ som har större nytta för alla.)

    Tack för uppföljningskommentaren. Jag ska prenumerera på ditt flöde nu. 🙂

    (PS Att inte vara nit-picky ... men en annan uber-peeve jag har den tredje partens kommentarsystem fixar: Min tidigare kommentar har nu en text-länk-annons i det. Som författaren av kommentaren stör mig att se min kommentar konverteras till en annons. Eftersom saker som Disqus inte laddas in i sidinnehållet under den första begäran till servern, "konverteras" de inte av dessa plugin-program för textlänkar. hehehe. Jag kommer inte att komma ut ur det här är jag oskadd, jag ska gå ner i annalen på douglasskarr.com som ett troll / klagare. lol.)

    • 8

     Bara för att vara säker - det är en Kontera-annons, inte en textlänkannons. Tera Kontera är "sökmotorsäkert". Textlänkannonser är svart hatt.

     Jag tänkte aldrig på att hålla kommentarer utanför Kontera-annonserna, men jag gillar den tanken. Jag gör det här om en minut!

     Tack Matt!

 5. 9

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.