Ser din prenumerationssida ut så här?

Säga upp

Jag prenumererade på en ganska komplex stegkampanj från ett företag med ett övertygande erbjudande. E-postmeddelandena var ren text men hade mycket lång kopia. Varje gång jag gjorde en åtgärd på deras webbplats fick jag annat innehåll baserat på min aktivitet (eller inaktivitet). Idag fick jag ett välskrivet mejl men jag bestämde mig för att avstå från erbjudandet och avsluta prenumerationen.

Så här sa de adjö:

Avregistrera målsida

aj! Detta är meddelandet bakom detta, "du slutade spela så vi fortsätter till nästa sucker ... se dig!"

Endast utan "se dig!".

Tre komponenter för din avbeställningssida:

 • Rollbaserade prenumerationer - Erbjud ämnesbaserade prenumerationer istället för en masteravanmälan. Det kan vara så enkelt som "Du har avslutat prenumerationen på den här e-postkampanjen, här är några andra ämnen som du kanske är intresserad av:" med ett erbjudande att välja att delta i andra. Du kan till och med försöka knyta ett incitament till det.
 • Anledningar för att avsluta prenumerationen - Fråga varför! Varför avslutade de prenumerationen? Var det för många e-postmeddelanden? Inte tillräckligt? Inte intresserad? Ingen e-postkampanj är perfekt, varför frågar du inte hur du kan göra bättre? Tack för att de deltog och ber om ursäkt om de väljer en anledning som säger "du suger!".
 • Ytterligare erbjudanden - Använd alla sidans fastigheter för andra erbjudanden! Kasta inte en stor vit tom sida på den här personen! De var där med intresse och avsikt någon gång (när de prenumererade). Varför inte visa upp dina senaste produkter, tjänster, vitbok etc.? Vad sägs om sociala profiler att följa?

När jag arbetade för ExactTarget implementerade jag detta generiska exempel över hela systemet (och marknadsföring gjorde kopieringen och designen). Sidan har ett tack, en blurb om ExactTarget, en personlig demo-länk samt länkar till resten av deras webbplats!

Avsluta prenumerationssidan för ExactTarget

Ibland börjar försäljningen när kunden eller kunden går ut genom dörren. Du har möjlighet att göra ett bestående intryck, missa inte det med en tom sida!

5 Kommentarer

 1. 1

  Jag undrar hur mina åldrande (men webb-kapabla) farföräldrar kan tolka "borttagen" (förutsatt att de kunde räkna ut hur man avregistrerar sig något. Borttagen från Internet? Borttagen från deras höghastighetsanslutning? Borttagen från deras hem? Jag kan bara föreställa sig deras desperata bön om hjälp ....

 2. 3

  Douglas, det här är ett bra tips. Mitt prenumeration är inte så illa på alla sätt, men det är inte bländande heller. Jag frågar varför de prenumererar och tackar dem för läsningen.

  Men jag tycker att det är en bra idé att besöka sidan för att se vad de ser och se till att det är meddelandet du vill lämna dem med.

 3. 4

  Jag antar att en “snyggare adjö-sida” är OK. Men jag har en aning att det är meningslöst om du inte påminner användaren om den information de avregistrerar sig från.

  Vanligtvis, om någon stör att trycka på länken för avbeställning, är det en klar affär.

  När det gäller en dialogruta som frågar varför användaren avslutar prenumerationen, skulle jag vilja se lite konkret statistik om användaren fyller i formuläret och vad de säger.

  Personligen, när rutan "Varför lämnar du" eller sidan laddas efter att jag har bekräftat mina önskningar ... väntar jag inte ens på att sidan ska laddas innan jag trycker på webbläsarens stängningsknapp.

  • 5

   Hej Chris,

   Jag håller med om att avbokningen förmodligen är en klar affär - min poäng är att du kan fortsätta att försöka bygga upp en relation med personen samt ge dem alternativa produkter eller tjänster.

   Jag tycker faktiskt att ett bra sätt att hantera en sida som denna är att övervaka ditt analyspaket och se hur många människor som interagerar EFTER avregistreringen!

   Tack!
   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.