Varför har människor slutat följa ditt varumärke?

följa av prenumerationsalgoritmen

En av våra favoritinfografik som vi designade och publicerade var Varför följer människor dig på Twitter. Folk fick en chuckle från det och förhoppningsvis fick det dem att ompröva sin publiceringsstrategi för sociala medier under tiden.

Jag ska säga något här som kan skrämma en del människor:

Jag bryr mig inte om folk följer upp mig eller avslutar prenumerationen på min e-post.

Jag kan höra vrålen av ilska och chock just nu ... och jag bryr mig inte heller om dem. Jag är trött på att marknadsförare jagar ögonbollar istället för resultat. Majoriteten av fans, följare och prenumeranter är värdelösa för ditt företag. Det betyder inte att du inte borde bry dig om publiken, jag är helt enkelt ärlig. Siffrorna är helt enkelt en valideringsmetod för konsumenter och företag att bedöma dig om ... inget annat.

Och helt enkelt för att någon inte har prenumererat betyder inte att ditt varumärke gjorde något oförrätter. Det finns tusentals skäl till varför någon skulle sluta följa eller avsluta prenumerationen på din sociala kanal eller ditt nyhetsbrev. Kanske lämnade de företaget, kanske befordrades de, kanske flyttade deras jobbansvar, kanske tyckte de att ditt varumärke var något helt annat.

Att vårda är inte handlingen att förvänta sig att varje följare eller abonnent ska göra ett köp. Vårdande är också den period där kunder kan få inblick i ditt varumärke och avgöra om du passar eller inte. Så ... några lämnar.

Betyder det att det inte finns saker du gör för att driva bort dem? Självklart inte. Jag svarade bara en kollega den här veckan och sa till honom att han trampade lätt på tonen och spammigheten i hans e-postmeddelanden till mig. Jag ville att han skulle veta att han pressade för hårt och ryggade av, annars kan han förlora mig. Sedan är jag inte hans ideala klient, så kanske han inte borde lyssna på mig!

Undersökningen visade att 21% inte följde på grund av tråkigt innehåll på grund av en överbelastning av inlägg på Facebook eller röriga flöden. Mindre kan vara mer ... Tänk därför på din maximala frekvens genom att jämföra den med andra i din sektor eller kör ett test där du minskar frekvensen.

Jag har sagt det tusentals gånger, anledningen till att folk lyssnar på dig är att du ger dem värde. Fortsätt att ge värde så behåller du relevanta följare och prenumeranter. Med tiden kommer du att bygga förtroende och ett engagemang kommer snart att följa. Men sluta sparka dig själv när några människor lämnar ... det kommer att bli okej. Gå och hitta bättre!

Fractl och BuzzStream undersökte 900 användare av sociala medier för att ta reda på dessa svar och orsakerna till att förlora anhängare.

Varför avregistrerar och följer varumärken?

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.