Använda Technorati API och PHP

UPPDATERING: Mars 3, 2007 - Släppt WordPress-plugin från Technorati Rank.

UPPDATERING: Det slutar att Technorati har en daglig gräns för frågor. Jag fick reda på det hårda sättet, de stängde av mig. Om du har installerat widgeten ser du att det står Fel med en länk tillbaka till projektsidan så att du själv kan ladda ner och vara värd för koden. Jag har också uppdaterat koden så att när du når den dagliga tilldelningen av API samtal, kommer det helt enkelt att ändras till en "Lägg till i favoriter" -länken.

Eftersom jag är en databasmarknadsförare har jag två brister (okej ... många mer än två, men dessa har att göra med det här inlägget). Jag jobbar bra med numeriska mål och jag arbetar bra med att organisera och logiskt anpassa projekt, människor, programvara etc. Till och med mina böcker är organiserade (vänster sida av bokhöljet är mjukvara och utveckling, höger sida är affär, nere till höger fiktion).

Den numeriska bristen får mig att titta på Technorati, Google Analytics och Google Adsense hela dagen, varje dag. Techorati är en av de som verkligen får mitt intresse eftersom det ger mig vem som länkar till mig. Jag älskar att besöka dessa webbplatser och se vad de säger eller vad de tyckte var användbara. För att känna igen om min rang ändrats eller inte måste jag göra en sökning på min blogg.

Jag behövde något snabbare så jag programmerade en liten "widget" till Technorati API för att få min rang snabbt och enkelt. Det är faktiskt vad som visar rankningen högst upp i det här inlägget. Om du vill se hur, slå mitt projektsida upp.

Jag byggde den med PHP5 + (den använder SimpleXML), cURL och JavaScript. SimpleXML är en otroligt kraftfull XML-motor! Det är mycket lättare att programmera med än den gamla tolkningsmotorn. Kodprover finns på projektsida också.

19 Kommentarer

 1. 1
 2. 4
  • 5

   Wow, det är en ENORM kredit! Tack så mycket. Känn dig inte tvungen att hålla det där. Jag har en liten kommentar i HTML-koden som pekar på projektsidan.

 3. 6
 4. 7

  Jag uppdaterade widgeten med en fin verktygstips som ger ytterligare information om din rang! Din bloggs namn (enligt Technorati) samt inkommande länkar och bloggar!

 5. 8

  Det var snabbt! Jag får för närvarande ett fel från Technorati:
  Du har använt din dagliga tilldelning av Technorati API-frågor.

  Med detta i åtanke har jag modifierat mina inlägg här så att människor är värd för koden på egen hand snarare än att träffa min webbplats. Ledsen för det folkens! Jag visste inte ens att det fanns en "daglig tilldelning".

  • 9

   ja det suger verkligen Doug 🙂 ... ja det var kul medan det varade. Även om det kommer att visa en viss popularitet - kanske Technorati har märkt och implementerat något liknande själva

   • 10

    Det hoppas jag också. Jag läste igenom deras webbplats och kan inte hitta vad den "dagliga tilldelningen" är. Det är lite frustrerande.

    Jag har modifierat koden för att helt enkelt skicka felmeddelandet som kommenterad HTML så att det inte visar "0" som det brukade. Nu kommer widgeten endast att visas om det finns ett positivt svar.

    Jag antar att det bästa alternativet kan vara att vara värd för källsidan själv, du kan göra det. Jag håller dig uppdaterad när jag får reda på vad "daglig tilldelning är". Tack, Steven!

 6. 11

  Ok ... några fler förbättringar. Om du försöker leta upp en URL med en annan widget än min kommer den att berätta att det finns ett fel och ta dig till projektsidan. Detta för att du ska kunna ladda ner koden och vara värd själv. Vem som helst kan vara värd för den här koden och på det sättet stöter du inte på API: s dagliga tilldelning.

  Jag har också modifierat det så att om du når Daily Allotment växlar det helt enkelt till en "Lägg till i favoriter" -länken!

 7. 12
 8. 13
 9. 14
  • 15

   Wow, Tyler! Jag visste att CURL var ett krav men jag insåg inte att vissa människor inte skulle ha det tillgängligt för dem. Jag trodde att det var ett bibliotek som laddades som standard med PHP-installationer. Jag gissar bara - men jag slår vad om att Samanthons använder cURL också.

 10. 16
 11. 17
 12. 18

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.