Lämna din domän för vad du gör

Hur många människor letar efter någon som vet vad du gör? Nu ... hur många människor som faktiskt tittar till dig?

Så ... om du vill hitta på Internet för vad du gör, varför skulle du köpa ditt namn som ett domännamn och sätta en blogg på det? Du kanske inte vill. Köp ett domännamn som först återspeglar vad du gör. Tills folk vet vem du är, så kommer de att hitta dig.

När du får tillräckligt med innehåll och följer kommer Google att ta hand om det låta dem hitta dig.

4 Kommentarer

 1. 1

  Hej Doug!

  Bra råd. Jag tror att jag kanske gör mig skyldig till samma sak. Kanske ville det bygga upp mitt personliga ”varumärke” eller bara det faktum att jag såg andra göra det! Får mig att tänka två gånger! Tack för det utmanande inlägget!

 2. 2

  Bra råd Doug. Detta är förmodligen det första råd jag skulle ge alla som sätter upp en webbplats. Exempel ... om du säljer popcorn och ditt företagsnamn är något som Natural Harvest eller något liknande. Tar namnet http://naturalharvest.com skulle vara en riktigt dålig idé ur marknadsföringssynpunkt. Det skulle vara mycket mer värdefullt att ha http://popcorn.com . Jag är säker på att båda dessa webbadresser är tagna, men du får idén.

 3. 3

  Jag kämpade med detta när jag först började sätta ihop min webbplats. Jag bestämde mig för att gå med "Vad" istället för "Jag" eftersom jag visste att jag inte ville att det skulle vara en plats för mig att livprognosera, utan snarare en resurs för andra människor. Jag tycker att det är ett viktigt steg i planeringsprocessen. Ditt råd är enkelt och är helt meningsfullt!

 4. 4

  Jag håller med, jag förstår varför folk kanske vill köpa sina namn, men om du inte redan har namnet, vad är poängen? Din URL bör återspegla vilken typ av webbplats / blogg det är och vad läsare kan förvänta sig.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.