Vad är auktoritet?

social auktoritet

Om du gör några sökningar av de större webbplatser som tillkännager Twitters Myndighetsdebatt, du hittar mina rants på majoriteten av kommentarerna. Det gör mig nötter att alla håller prata om det - och någon gick till och med och byggde Twitority och Twithority.

Ett bättre namn skulle ha varit Sök efter tweets i fallande ordning efter antal följare.

Jag vet, det är ett fruktansvärt långt namn, men det är precis vad det är. Det är inte Myndighet.

Definition av myndighet

En person eller organisation som har makt eller kontroll inom en viss, typiskt politisk eller administrativ sfär.

För att någon ska få Myndighet på eller utanför Internet, det kräver ett par saker:

 • En konkret, beprövad kunskaps- eller praktikhistoria inom ett expertområde.
 • Ett erkännande av denna expertis av andra med myndighet.

Dessa sorteringsmotorer för Twitter saknar båda. När jag twittrade om Valkyrie för ett par dagar sedan skulle jag ha dykt upp i resultaten med mina 3,200 följare. Chris Pirillo Tweet på Valkyrie är # 1 i resultaten idag - på grund av hans 24,000 XNUMX följare:

Chris Pirillo tweets på Valkyrie

Jag älskar Chris Pirillo, men han har inte en lick av auktoritet (sorry Chris!) När han granskar Valkyrie.

Även om de bara har 1,872 följare, är det nog mycket mer korrekt att säga det NY Times filmer Twitter, från NY Times filmsida, har mycket mer auktoritet än jag, Chris eller någon annan i resultaten. Och NY Times Twitter-konto har en bråkdel av följare.

Jag tror att det finns utrymme i sociala medier för auktoritet. Jag tror Googles sidorankalgoritm kan vara en bra start. En Twitter-applikation som övervakar retweets, recens av tweets, frekvens av tweets och antal följare (baserat på deras myndighet och relation) inom ett visst expertområde skulle vara fantastiskt! Jag skulle gärna kunna söka efter de bästa bloggarna för affärer där ute!

Behörighet är inte bara hur många som följer dig. Behörighet är hur många människor respekterar dig inom ett visst expertområde.

3 Kommentarer

 1. 1

  Doug, tack för att du har lagt till lite förnuft i detta trötta, slitna, arkaiska argument.

  Varför tar det oss med mindre "auktoritet" att införa sunt förnuft i diskussionen.

  Men om det finns ett silverfoder, är det att vi kanske en gång för alla kan vila detta argument, även om pessimisten i mig tvivlar på att det tyvärr kommer att göra det.

  Bra inlägg. Jag twitrar det till mina 2800 följare! Vi visar A-listorna (kan inte tro att jag just sa det) vem som har auktoritet! 🙂

 2. 2

  Tack för att du gick med i röstkören som påpekade vilken verklig dum idé det här är.

  Jag ser värde i att kunna filtrera en sökning efter antal följare, men att kalla det auktoritet är absurt.

  De människor som förespråkar detta system har astronomiska antal följare (Loic, Scoble, Arrington, etc.). Varför inte kalla den här funktionen vad den egentligen är: "Visa mig tweets av mina mycket viktiga vänner och människor som jag tycker är värda min uppmärksamhet."

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.