Spara en krona för att spendera en dollar

GreedyI går kväll såg jag början (men missade resten) av Oprahs Big Give-show. Jag älskade förutsättningen - ge någon 2,500 dollar och den som gör det bästa för att samla in mest pengar vinner.

Kärnan i showen var att du var tvungen att gå och träffa personen eller personerna du hjälpte. Som ett resultat var trycket inte bara för att prestera - det var verkligen inte att svika folket att du var där för att hjälpa.

Vad jag har läst som en uppföljning är att 2,500 $ verkligen var obetydligt. 2,500 dollar var egentligen bara för att du inte skulle behöva oroa dig för transport, telefonsamtal, organisation etc. De riktiga pengarna var i andra änden av ett telefonsamtal till ett företag eller en kändis. Om du verkligen koncentrerar dig på var och hur du ska spendera 2,500 dollar så att du kan pressa ut det mesta förlorar du. Om du istället ignorerar $ 2,500 och koncentrerar dig på de stora pengarna - är du på väg!

Hur mycket kostar en dollar?

Parallellen för mig är den investering vi gör i vårt arbete. Om du har de ekonomiska resurserna kan det vara dumt att oroa dig för hur mycket du kan spara på att köpa en kontorsutrustning. Exempel: Så du har en anställd som tjänar $ 30 / tim, vars arbete värderas till $ 70 / tim som skurar internet för att spara $ 25. Om de spenderade en timme online och köpte det bästa priset på en ny skrivare, förlorade du precis $ 15. Istället borde du precis ha köpt den första skrivaren du hittade och sålt den anställdens tjänster för $ 70. Du skulle ha tjänat mer än $ 15.

Varför mer? Eftersom det att skura på Internet försöker spara några dollar på en skrivare är det suger och det var inte vad din anställd anställdes för att göra. De skulle hellre ha arbetat med sitt projekt, och du skulle ha haft det bättre om de hade gjort det. De skulle ha uppnått sina mål, varit i tid och blivit polerade i sitt hantverk.

Satsa aldrig på det minsta

När jag var gift åkte jag på en resa till Las Vegas och Laughlin med min fru. Jag var inte en spelare, men hennes föräldrar gjorde det. Hennes mammas enda råd till mig var alltid att satsa max. Jag satt en stund och spelade video-blackjack och videopoker en natt och dumpade $ 1.25 åt gången. Det låter inte så mycket, men jag var i marinen på den tiden så jag hade inte för mycket pengar. Jag tror att vår "spelbudget" var $ 30 per dag.

Efter ett tag, när jag såg botten på min hink, började jag lägga in fyra kvarter åt gången ... sedan 4 ... sedan 3 ... sedan 2 ... och jag slog en Royal Flush. Min svärmor jublade för mig - tills hon såg utbetalningen på 1 dollar. Hennes käke tappade. Hade jag fortsatt med min 62.50 $ hade jag varit cirka 1.25 25,000 $ rikare. Istället hade jag bara en hink kvarts.

Jag lärde mig min lektion.

Sprid din insats

I mitt nuvarande jobb har jag fått se och observera investerarna i verksamheten och det var en ögonöppnare. Våra investerare tömde inte sina sparkonton och betalade inte pengar för att spela på oss. Istället investerade de i tio företag och de balanserar deras uppmärksamhet därefter. De investerade inte all sin tid och pengar i ett enda företag som hoppades, bad och betonade att det skulle göra det.

De fördelade sina pengar i tio företag och försökte hjälpa varje företag genom att hjälpa dem där de kunde. Några av våra investerare ger helt enkelt feedback som om de vore en kund. Vissa ger ekonomisk och andra ger teknisk feedback. De inser hur deras styrkor kan utnyttjas inom varje företag och de delar det därefter. Jag är tyst förvånad när de säger till oss att blåsa $ 25 25 här och $ XNUMX XNUMX där som om det inte var något. Det beror på att det is ingenting.

De vill att vi ska satsa maximalt och koncentrera oss på verksamheten, inte på sparkontot.

Med andra ord handlar de inte för den billigaste skrivaren och vill inte heller att vi ska vara.

3 Kommentarer

 1. 1

  En kunglig flush i Black Jack, det är en jävla hand!

  Förresten, Doug, jag försökte klicka på permalänken till det här inlägget från RSS-flödet och fick ett ”Vi kunde inte hitta det! Antingen är du förlorad eller så är vi! ” meddelande. Jag är inte säker på vad som händer, men jag trodde att du skulle vilja veta.

  • 2

   hoppsan! Glömde "och videopoker". Ironin är att jag slog på Keno i går kväll och betalade för resan. Jag saknade ytterligare en stor jackpot. Och på flygplatsen missade jag ytterligare en jackpot. Jag är lite tjock ibland!

   Re: RSS - Jag hade ett problem när den först publicerades. Jag trodde att den inte publicerades och ändrade inläggssnigeln. Jag är en riktig vinnare ikväll! 😉

 2. 3

  Doug - Jag håller med om att tid är pengar och att det är slösande att spendera en timme på att leta efter det bästa priset. Men jag tror inte att det betyder att köpa den första du ser till vilket pris som helst. Om det tar mig fem minuter att ringa upp BestBuy.com, CircuitCity.com, Amazon.com och NewEgg.com för att se vilka som har det bästa priset, är det värt tiden för mig.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.